Мессенджер Telegram может быть заблокирован Роскомнадзором

Rețeaua rusească Telegram - a doua cea mai descărcată aplicație în SUA

847
După blocarea lui Donald Trump de către Twitter, închiderea aplicației Talk și noua politică a WhatsApp privind confidențialitatea datelor, reţeaua de socializare Telegram a fost descărcată de peste 500.000 de ori în doar cinci zile în SUA.

BUCUREŞTI, 12 ian – Sputnik. Telegram a devenit a doua cea mai descărcată aplicație în Statele Unite, după ce susținătorii lui Donald Trump au părăsit WhatsApp, care a schimbat modul în care colectează datele utilizatorilor, relatează ziarul britanic Telegraph, citând un studiu realizat de Sensor Tower, specializat în piața globală a aplicațiilor și economie.

Telegram messenger
© Photo : Youtube/HowToScience

Numărul de descărcări ale aplicației a crescut duminică după ce conturile de Twitter și Facebook ale lui Donald Trump au fost blocate, iar rețeaua socială Parler, populară printre susținătorii președintelui, a fost închisă.

De miercuri până duminică, Telegram a fost descărcat în Statele Unite de aproximativ 545.000 de ori, ceea ce înseamnă de aproape trei ori mai mult decât în aceeași perioadă a săptămânii precedente. Înainte de închiderea rețelei sociale Parler, au circulat îndemnuri de a se trece la reţeaua Telegram.

Telegraph a adăugat că numărul de descărcări a crescut și din cauza noii politici de confidențialitate a WhatsApp.

Potrivit lui Jen Goldbeck, profesor de cercetare informațională la Universitatea din Maryland, Telegram ar putea fi un „loc pe termen mai lung” pentru susținătorii lui Trump decât Parler, deoarece este puțin probabil ca reţeaua rusească să fie închisă. Dacă ar fi folosită doar de grupurile de extremă dreaptă, „ar putea oferi Apple sau Google un anumit control”, dar este vorba de o mesagerie pe care oricine o folosește legal, a mai spus procesorul, potrivit Sputnik France

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, nu a trimis un comentariu pentru ziarul britanic. El a spus totuşi că, după ce aplicația Talk a fost ștearsă de pe Google Play și Apple Store, aceste companii „reprezintă o problemă mai mare în ceea ce priveşte libertatea de exprimare decât Twitter”.

Nouă politică WhatsApp

Milioane de utilizatori WhatsApp au luat decizia drastică de a renunța la aplicație după o actualizare a politicii de confidențialitate care le va cere să-și partajeze datele cu Facebook.

Actualizarea, care va intra în vigoare pe 8 februarie, afectează utilizatorii WhatsApp din toate țările din afara Europei, unde există legi stricte privind protecția datelor.

Utilizatorii din aceste zone vor trebui să dea Facebook consimțământul de a le fi accesate datele, inclusiv numerele de telefon și informații despre modul cum interacționează cu alte persoane, pentru a putea continua să folosească aplicația. Acest lucru se va aplica indiferent dacă utilizatorul de WhatsApp are sau nu cont pe Facebook.

847
Tagurile:
Telegram
Tematic
Messengerul Telegram ar putea fi blocat în orice moment
Telegram va introduce funcția apeluri audio
„Telegram”, amendat cu un milion: a refuzat să ofere informații pentru FSB
 Невский проспект

Miniștri de Externe din CSI au comemorat 80 de ani de la începutul războiului

32
Miniștri de Externe ale statelor CSI au lansat o campanie online de comemorare a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, inițiată de Belarus.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ai statelor membre CSI au lansat în rețele de socializare o campanie de comemorare a 80 de ani de la începutului Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Video cu lansarea a fost publicat luni pe pagina oficială a diplomației belaruse pe Facebook.

“Acum 80 de ani, pe 22 iunie 1941, în familiile Uniunii Sovietice multinaționale a venit războiul. Toți au fost vizați, pentru fiecare popor din URSS războiul a devenit o tragedie națională. Astăzi poeții naționali, prin vocile miniștrilor de Externe ai statelor CSI, ne vor aminti tuturor despre coșmarul războiului și faptele eroice ale apărătorilor, despre perfidia inamicului și stoicismul bunicilor noștri, durerea în urma pierderilor și lacrimile de bucurie ale Victoriei! Noi, cei din CSI, păstrăm în memorie, cinstim și avem grijă de moștenirea păcii!”, este menționat în mesajul care însoțește clipul video cu hashtagul #VOV80.
În cadrul campaniei, miniștrii de Externe ai CSI au recitat poezii despre război în limbile materne. Astfel, ministrul de Externe al Belarusului, Vladimir Makei, a recitat poezia lui Iakub Kolas "Абаронцам роднай зямлі", ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a recitat poezia lui Constantin Simonov, “Тот самый длинный день в году”.

De asemenea, la acțiune au participat șefii diplomațiilor din Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan. Inițiatorul acțiunii este Belarusul, care deține președinția CSI în 2021.

32
Tagurile:
CSI

Загрузка...
Heiko Maas

Germania va susţine încheierea unui pact european privind migrația

50
(reînnoit 12:54 21.06.2021)
Berlinul va susține pe deplin încheierea unui pact european privind migrația, a declarat ministrul german de Externe Heiko Maas pentru cotidianul italian La Repubblica într-un interviu publicat luni.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Ministrul german de Externe Heiko Maas a declarat, într-un interviu pentru cotidianul italian La Repubblica publicat luni, că Germania va susține pe deplin încheierea unui pact european privind migrația, precizând în același timp că este necesar un progres în împărţirea eforturilor.

Putin și Merkel, la Forumul Păcii
© Photo : Пресс-служба Президента РФ

„Ar trebui să găsim o cale pentru redistribuirea refugiaților”, a spus Heiko Maas, adăugând că țările care nu doresc să participe ar trebui să contribuie într-un alt mod, de exemplu prin oferirea de sprijin financiar pentru protejarea frontierelor externe ale EU. „Trebuie să progresăm, în cele din urmă, în distribuția sarcinilor”, a adăugat ministrul.

Heiko Maas a mai spus că au loc discuţii pentru a se găsi, până în august, o soluție în ceea ce priveşte conducta de gaz Nord Stream 2, care va permite Rusiei să ocolească Ucraina pentru a transporta gazul către Europa.

Maas a mai afirmat că sunt necesare alternative la Drumul Mătăsii dinspre China pentru a limita influența puterii asiatice în lume.

Premierul italian Mario Draghi urmează să se întâlnească luni cu Angela Merkel.

50
Tagurile:
Migranți, Germania

Загрузка...
Американские доллары

Record istoric: Inflația din SUA pune pericol economia globală