Мессенджер Telegram может быть заблокирован Роскомнадзором

Rețeaua rusească Telegram - a doua cea mai descărcată aplicație în SUA

749
După blocarea lui Donald Trump de către Twitter, închiderea aplicației Talk și noua politică a WhatsApp privind confidențialitatea datelor, reţeaua de socializare Telegram a fost descărcată de peste 500.000 de ori în doar cinci zile în SUA.

BUCUREŞTI, 12 ian – Sputnik. Telegram a devenit a doua cea mai descărcată aplicație în Statele Unite, după ce susținătorii lui Donald Trump au părăsit WhatsApp, care a schimbat modul în care colectează datele utilizatorilor, relatează ziarul britanic Telegraph, citând un studiu realizat de Sensor Tower, specializat în piața globală a aplicațiilor și economie.

Telegram messenger
© Photo : Youtube/HowToScience

Numărul de descărcări ale aplicației a crescut duminică după ce conturile de Twitter și Facebook ale lui Donald Trump au fost blocate, iar rețeaua socială Parler, populară printre susținătorii președintelui, a fost închisă.

De miercuri până duminică, Telegram a fost descărcat în Statele Unite de aproximativ 545.000 de ori, ceea ce înseamnă de aproape trei ori mai mult decât în aceeași perioadă a săptămânii precedente. Înainte de închiderea rețelei sociale Parler, au circulat îndemnuri de a se trece la reţeaua Telegram.

Telegraph a adăugat că numărul de descărcări a crescut și din cauza noii politici de confidențialitate a WhatsApp.

Potrivit lui Jen Goldbeck, profesor de cercetare informațională la Universitatea din Maryland, Telegram ar putea fi un „loc pe termen mai lung” pentru susținătorii lui Trump decât Parler, deoarece este puțin probabil ca reţeaua rusească să fie închisă. Dacă ar fi folosită doar de grupurile de extremă dreaptă, „ar putea oferi Apple sau Google un anumit control”, dar este vorba de o mesagerie pe care oricine o folosește legal, a mai spus procesorul, potrivit Sputnik France

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, nu a trimis un comentariu pentru ziarul britanic. El a spus totuşi că, după ce aplicația Talk a fost ștearsă de pe Google Play și Apple Store, aceste companii „reprezintă o problemă mai mare în ceea ce priveşte libertatea de exprimare decât Twitter”.

Nouă politică WhatsApp

Milioane de utilizatori WhatsApp au luat decizia drastică de a renunța la aplicație după o actualizare a politicii de confidențialitate care le va cere să-și partajeze datele cu Facebook.

Actualizarea, care va intra în vigoare pe 8 februarie, afectează utilizatorii WhatsApp din toate țările din afara Europei, unde există legi stricte privind protecția datelor.

Utilizatorii din aceste zone vor trebui să dea Facebook consimțământul de a le fi accesate datele, inclusiv numerele de telefon și informații despre modul cum interacționează cu alte persoane, pentru a putea continua să folosească aplicația. Acest lucru se va aplica indiferent dacă utilizatorul de WhatsApp are sau nu cont pe Facebook.

749
Tagurile:
Telegram
Tematic
Messengerul Telegram ar putea fi blocat în orice moment
Telegram va introduce funcția apeluri audio
„Telegram”, amendat cu un milion: a refuzat să ofere informații pentru FSB
Lockdown în Franța

Franţa: un „lockdown foarte dur”, luat în considerare de guvernul francez

536
Executivul ia în considerare posibilitatea introducerii unei „carantine foarte dure” pentru a opri răspândirea Covid-19, fiind insuficientă măsura interdicţiei ieşirii din case după ora 18:00. Un purtător de cuvânt a spus că presiunea asupra spitalelor crește.

BUCUREŞTI, 27 ian – Sputnik. Măsura interdicţiei ieşirii din case după ora 18:00 nu a avut efectele dorite pentru a opri epidemia, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al guvernului Gabriel Attal. Pentru a opri răspândirea coronavirusului, executivul are în vedere „diferite scenarii”, potrivit Sputnik France

Este luat în considerare în special scenariul unor măsuri şi mai dure de carantină, a declarat Gabriel Attal după şedinţa Consiliului de Miniștri.

Pe de altă parte, reînnoirea măsurilor actuale, cu interdicţia ieşirii din case după ora 18:00, este considerată „puțin probabilă”. Autoritățile sunt îngrijorate mai ales de prezența noilor mutaţii ale virusului pe teritoriul francez, care „se răspândesc într-un ritm semnificativ”, a subliniat purtătorul de cuvânt al guvernului.

Emmanuel Macron a solicitat „analize suplimentare” pentru a se lua o decizie privind aceste scenarii.

De asemenea, Gabriel Attal a analizat evoluţia epidemiei, spunând că s-a ajuns la un „platou înalt” și că incidența bolii crește. Purtătorul de cuvânt a adăugat că presiunea asupra spitalelor crește. El a mai spus că criza sanitară și consecințele ei au cauzat „oboseală în rândul multor francezi”, în special „în rândul îngrijitorilor noștri”.

Pe 23 ianuarie, Ministrul Sănătății menționase deja perspectiva unui al treilea lockdown, explicând, pentru Parisian, că este necesar pentru ca „interdicţia [ieşirii din case] să funcționeze” pentru a economisi timp.

536
Tagurile:
Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Proteste anti-lockdown în Olanda: Ciocniri, incendieri și arestări - VIDEO
Românii din Franţa: un nou lockdown? - atitudinea francezilor
Olanda: Pagube în urma protestului anti-lockdown

Загрузка...

Dezvăluirea unui studiu: noi simptome ale Covid-19

106
(reînnoit 16:56 27.01.2021)
Un studiu realizat în aprilie 2020 într-un spital universitar din Madrid, prezentat pe 26 ianuarie, indică noi simptome la unii pacienți infectaţi cu coronavirus, aceasta fiind „o descoperire care poate ajuta în diagnostic”, potrivit unuia dintre autori.

BUCUREŞTI, 27 ian – Sputnik. În cadrul studiului, au fost monitorizaţi 666 de pacienți cu vârsta medie de 56 de ani internaţi, între 10 și 25 aprilie 2020, la Spitalul Universitar La Paz din Madrid. Studiul, prezentat pe 26 ianuarie și publicat în revista științifică British Journal of Dermatology, a dezvăluit noi simptome care ar putea fi legate de Covid-19.

Departamentul de dermatologie al CHU a anunțat că peste 25% dintre pacienți au prezentat simptome precum modificări ale mucoasei bucale, cum ar fi papilita linguală tranzitorie, ulcerele orale, o senzație de arsură și umflarea limbii.

De asemenea, dermatologii au constatat modificări ale pielii pe palmele mâinilor și pe arcada plantară la aproape 40% dintre pacienți. Aceste simptome au fost, în mare parte, decojirea pielii, pete roșiatice sau maronii și o senzație de arsură numită eritrodisestezie.

În total, aproape jumătate dintre pacienții monitorizaţi au prezentat simptome pe piele sau pe mucoasa bucală.

„Este o descoperire care poate ajuta în diagnostic. Acestea sunt simptome foarte caracteristice”, a comentat pentru El Pais dermatologul Almudena Nuno Gonzalez, autor al studiului.
106
Tagurile:
Simptome, COVID-19
Tematic
Premierul Rusiei a anunțat despre lansarea celui de-al treilea vaccin rusesc anti-COVID-19
Rusia înregistrează o scădere a noilor cazuri zilnice de COVID-19
Ce este IVERMECTINA și care este povestea medicamentului minune anti-COVID

Загрузка...
Refugiat sirian

Raport: Diviziunea profundă dintre bogați și săraci, la fel de mortală ca virusul

0
(reînnoit 20:51 27.01.2021)
După cum arată un raport recent al Oxfam, criza s-a încheiat pentru bogaţi, însă miliarde de oameni vor fi în sărăcie cel puțin un deceniu. Pandemia de Covid-19 crește inegalitatea economică în aproape toate țările simultan.

BUCUREŞTI, 27 ian – Sputnik. Raportul, numit „Virusul inegalității”, a fost publicat în ziua de deschidere a Forumului Economic Mondial de la Davos, care se desfășoară în mediul virtual anul acesta.

Raportul arată că cele mai bogate 1.000 de persoane de pe planetă și-au recuperat în doar nouă luni pierderile cauzate de coronavirus, însă „ar putea dura mai mult de un deceniu până când cei mai săraci din lume să se recupereze în urma impactului economic al pandemiei”.

„Sistemul economic denaturat permite unei elite super-bogate să adune bogăție în mijlocul celei mai grave recesiuni de la Marea Depresiune, în timp ce miliarde de oameni fac eforturi să supravieţuiască”, se spune în raport.

Creșterea inegalității înseamnă că ar putea dura cel puțin de 14 ori mai mult pentru ca persoanele care trăiesc în sărăcie să revină la starea dinainte de pandemie decât a fost nevoie pentru ca averea primilor 1.000 de miliardari să fie recuperată, arată Oxfam în raportul citat de RT. Bogăția totală a miliardarilor a atins 11,95 de trilioane de dolari în decembrie 2020, ceea ce este echivalentul cheltuielilor totale de recuperare din criza Covid-19 ale guvernelor G20.

Potrivit raportului, în cazul celor mai bogați oameni din lume averea le-a crescut cu jumătate de trilion de dolari de la începutul pandemiei. În același timp, pandemia a condus la cea mai gravă criză a locurilor de muncă din ultimii 90 de ani, sute de milioane de oameni fiind acum subocupați sau rămaşi fără muncă.

„Suntem martorii celei mai mari creșteri a inegalității de când au început să se înregistreze cifrele în acest sens. Diviziunea profundă dintre bogați și săraci se dovedește a fi la fel de mortală ca virusul”, a declarat Gabriela Bucher, director executiv al Oxfam International.
0
Tagurile:
Sărăcie
Tematic
FMI știe cum va salva lumea: riscăm o sărăcie mai mare
ONU: Peste un miliard de oameni pot ajunge în sărăcie extremă
Două milioane de familii riscă sărăcia în Marea Britanie
Un număr covârșitor de români consideră că a crescut sărăcia

Загрузка...