China impune carantina și statul în casă pentru aproape 5 milioane de oameni

58
(reînnoit 14:20 12.01.2021)
Din cauza temerilor unei noi evoluții a pandemiei de Covid 19 chiar lângă capitală, China a impus unui număr de 4,9 milioane de cetățeni să stea în case în carantină.

BRUXELLES, 12 ian - Sputnik. Autoritățile chineze au impus lockdown în orașul Langfang din apropierea capitalei țării, din cauza creșteri numărului de infectări și e temerilor legate de un al doilea val al pandemiei, arată RT

Orașul Langfang din Provincia Hebei a introdus astăzi o serie de noi măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului, incluzând impunerea statului acasă pe o perioadă de șapte zile pentru toți cei 4,9 milioane de rezidenți ai localității.

Xu Jianpei, adjunctul guvernatorului Provinciei Hebei a spus într-o conferință de presă astăzi că decizia de a adopta măsuri de tip lockdown în Langfang a venit după ce ieri a fost descoperit un singur caz.

”Orașul Langfang a început astăzi testarea pe bază de acid nucleic pentru toți muncitorii. Inspectorii din Langfang vor comunica cu celelalte orașe în timp ce inspecția, prevenția și controlul de 24 de ore va începe. Oamenii și vehiculele nu trebuie să circule decât atunci când e strict necesar”, a spus Xu.

Anunțul vine după altele similare în capitala Provinciei Hebei, Shijiazhuang, în orașul Xingtai și în alte două regiuni, Guan și Sanhe, aflate tot în jurisdicția Langfang și care sunt la granița cu Beijingul.

Provinica Hebei a fost în centrul noii explozii de Covid 19 în China.

Din 2 ianuarie, s-au înregistat aici un total de 326 de cazuri confirmate și 234 infecții asimptomatice. Dintre acestea, orașul Shijiazhuang a înregistrat un total de 304 de cazuri confirmate și 229 de infecții asimptomatice.

Tot astăzi, autoritățile din districtul Xicheng din Beijing a spus că acel caz confrmat de Covid 19 din regiunea Guan lucrează într-o clădire din acest district.

Xu Hejian, director adjunct în cadrul autorității orașului Beijing, le-a spus reporterilor că cheia învingerii virusului este ”să rămână concentrați” în timp ce orașul introduce un număr de restricții pentru a limita mișcarea dinspre și înspre capitală.

58
Tagurile:
carantină, China
Tematic
China susține declarațiile lui Lavrov cu privire la ordinea unipolară
Administrația Trump, provocare pentru China pe final de mandat
China: Cuiburi de viespi periculoase - distruse cu drona - Video
Noam Chomsky

Chomsky la RT: SUA a cauzat răspândirea terorismului internațional

52
(reînnoit 17:47 25.01.2021)
Într-un interviu acordat de Noam Chomsky agenţiei RT, acesta a spus că intelectualii liberali din SUA trăiesc „într-o lume fictivă”, în care un furnizor principal de „terorism internațional” - guvernul SUA - este perceput ca o forță fundamental benignă.

BUCUREŞTI, 25 ian – Sputnik. Noam Chomsky, profesor emerit în lingvistică la Massachusetts Institute of Technology (MIT), a spus, într-un interviu acordat agenţiei RT, că intelectualii liberali americani nu pot fi făcuţi „să recunoască faptul că Statele Unite sunt un stat terorist de frunte”.

Potrivit acestuia, aproape în toată istoria sa ca stat suveran, SUA a purtat războie de agresiune împotriva cuiva. Așa-numitul „război împotriva terorii”, pe care Ronald Reagan şi-a bazat politica sa externă, a fost încercarea Washingtonului de pune capăt „rezistenței la terorismul SUA în America Centrală și, de asemenea, în Africa de Sud”.

Nelson Mandela a fost considerat de SUA drept terorist până în 2008, mult timp după ce regimul apartheidului a fost desfiinţat. Războiul clandestin al SUA împotriva Nicaragua a fost condamnat de Curtea Internațională de Justiție ca o încălcare a dreptului internațional.

„Ceea ce a făcut administrația Reagan a fost vârful terorismului, după propriile noastre definiții. Dar New York Times a publicat un editorial în care a spus că putem respinge hotărârea instanței deoarece este un forum ostil. De ce este un forum ostil? Pentru că a condamnat SUA”, a mai spus Chomsky.

O altă victimă a SUA este Cuba, care a îndurat o blocadă de zeci de ani și o campanie susținută a SUA pentru subminarea guvernului și provocarea unei revolte. Aceste acţiuni „au fost un război terorist serios care aproape că a condus la distrugerea lumii” odată cu criza rachetelor cubaneze, este de părere Chomsky.

Incapacitatea intelectualilor liberali de a vedea politicile SUA aşa cum sunt nu este ceva îngropat în cărțile de istorie sau limitat la ceea ce se întâmplă pe plan extern. Revolta din 6 ianuarie de la Capitoliu, de exemplu, nu a fost declanşată de o „mulțime dezaxată” de susținători ai lui Trump care „au venit de nicăieri” și care au fost învinși pentru a dovedi gloria democrației americane.

Acest eşec al intelectualilor liberali cauzează un rău real pentru milioane de americani. Ideile lui Bernie Sanders, un politician care ar putea fi considerat cu ușurință de centru-dreapta într-o țară precum Germania, au fost prezentate ca fiind prea radicale pentru SUA în timpul campaniei prezidențiale.

„Ceea ce solicită el - asistență medicală universală, învățământ superior gratuit – a fost desconsiderat de partidele conservatoare din Europa. Este o insultă atât de mare împotriva poporului american a spune că este atât de înapoiat și reacționar încât nu poate avea ceea ce are Mexicul, Franța, Brazilia”, a încheiat Chomsky.
52
Tagurile:
Noam Chomsky
Tematic
Austria, dispusă să devină o platformă de negocieri între SUA și Rusia
H.D. Hartmann: ”Rusia rămâne singura putere din lume care poate să creeze probleme SUA”
Noi reguli de intrare în SUA - anunțate de Joe Biden

Загрузка...
Bani

Averea primilor zece miliardari ai lumii a crescut imens în timpul pandemiei

48
(reînnoit 17:47 25.01.2021)
Averea celor mai bogați zece miliardari din lume a crescut cu 540 de miliarde de dolari în timpul pandemiei de coronavirus, arată datele culese de organizația Oxfam.

BRUXELLES, 25 ian - Sputnik. Potrivit datelor culese de organizația Oxfam, suma câștigată de primii zece miliardari ai lumii în perioada pandemiei ar fi de ajuns pentru a combate sărăcirea populației, la nivel global, ca urmare a efectelor economice ale pandemiei. De asemenea, ar rămâne bani pentru achiziționarea vaccinurilor împotriva coronavirusului pentru toată lumea.

Lista primilor zece miliardari ale căror averi au crescut imens din martie 2020 și până în prezent, adică în perioada pandemiei, cuprinde nume celebre, precum Jeff Bezos de la Amazon, Elon Musk de la Tesla și Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

În același timp, averea însumată a miliardarilor lumii echivalează cu totatul cheltuielilor dispuse de guvernele din G20 pentru redresarea economică.

În acest context, organizația citată cere guvernelor să ia în calcul impozitarea suplimentară a miliardarilor lumii.

Raportul organizației ”Inechitatea în vremea pandemiei” a fost publicat chiar în timp ce liderii lumii se reunesc astăzi online în cadrul primului Forumului Economic Davos ținut virtual.

De asemenea, Oxfam mai arată că măsurile de redresare economică fără precedent adoptate de guverne au dus la o explozie pe piața bursieră, ceea ce a determinat o creștere a averii miliardarilor în timp ce economia reală se confruntă cu cea mai gravă recesiune a secolului.

Din martie până în septembrie 2020, Bezos a câștigat atât de mult încât ar fi putut să le ofere tuturor celor 876.000 de angajați ai companiei Amazon un bonus de 105.000 de dolari și să rămână la fel de bogat pe cât era înainte de pandemia de coronavirus. Prin comparație, cei mai săraci oameni ai lumii ar putea avea nevoie de un deceniu pentru a-și reveni după această criză.

Oxfam mai arată că din cauza pandemiei în jur de 500 de milione de oameni au ajuns să trăiască în sărăcie, anulând astfel evoluția pozitivă privind declinul sărăciei la nivel global înregistrată în ultimii 20 de ani.

48
Tagurile:
Miliardari, avere
Tematic
Primii 12 miliardari americani au o avere cumulată de peste un trilion de dolari
Asteroidul de aur care i-ar putea face pe toți oamenii de pe Pământ miliardari
Soros și Koch: doi miliardari aliați împotriva ”societăților închise”

Загрузка...

Organismul îşi poate aminti coronavirusurile cum poate lupta împotriva noului virus

0
(reînnoit 17:46 25.01.2021)
Ce se întâmplă atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari. Ce dezvăluie un nou studiu.

BUCUREŞTI, 25 ian – Sputnik. Atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari, acesta poate provoca anticorpi deja existenți care luptă împotriva acestei infecții, spun cercetătorii. Potrivit acestora, acest lucru poate ajuta organismul să lupte mai bine împotriva Covid-19.

Prin urmare, infecțiile cu coronavirus suferite anterior de o persoană pot ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva SARS-CoV-2, potrivit unui studiu publicat în revista Cell Reports Medicine.O echipă de oameni de știință americani a ajuns la această concluzie.

Oamenii de știință au studiat răspunsul imun la coronavirusurile MERS-CoV și SARS-CoV-1, precum și la alte patru care nu sunt fatale, dar care provoacă o reacție care duce la răceală.

Conform rezultatelor studiului, SARS-CoV-2, la intrarea în organism, poate provoca reacția anticorpilor generați în timpul bolilor anterioare.

„Ceea ce înseamnă că este posibil să avem deja o imunitate la acest virus”, a declarat John Altin, specialist în boli infecțioase și autor al studiului, într-o declarație publicată de EurekAlert.

Specialistul a spus că anticorpii se pot conecta la elemente ale noului coronavirus, iar răspunsul imun poate fi facilitat prin contactul cu alte tulpini ale virusului.

Datele obținute de oamenii de știință vor ajuta la dezvoltarea de noi metode de diagnostic și tratament, de noi vaccinuri sau alte modalități de protecție împotriva mutațiilor și a Covid-19, potrivit Sputnik France.

În plus, cercetătorii consideră că descoperirile îi pot ajuta să înțeleagă de ce la unele persoane Covid-19 provoacă simptome ușoare sau niciun simptom, în timp ce la altele, infecția este severă și poate duce la spitalizare sau moarte.

0
Tagurile:
coronavirus
Tematic
Rusia înregistrează o scădere a noilor cazuri zilnice de COVID-19
MAE: Noi condiții de intrare în Franța în condițiile pandemiei COVID-19
Președintele Mexicului are Covid 19 și vrea să îl sune pe Putin pentru vaccinul Sputnik V

Загрузка...