Un smartphone

CES 2021: cele mai importante lansări la târgul de tehnologie

139
Pandemia de coronavirus face ca și CES 2021, cel mai mare târg de electronice, să se desfășoare exclusiv online. Companiile participante își vor anunța noile produse nu în spații colorate și extravagante, ci în showroom-uri virtuale.

BUCUREȘTI, 11 ian – Sputnik. CES 2021, cel mai mare târg de tehnologie, și-a deschis astăzi porțile. El se va derula în intervalul 11-14 ianuarie 2021.

Din pricina pandemiei de coronavirus, târgul se va desfășura doar online. El nu va mai umple un gigantic centru de convenții din Las Vegas cu cabine zgomotoase și colorate, ci produsele vor vi prezentate online, cu ajutorul showroom-urilor virtuale.

Vor fi prezentate o mulțime de produse inovatoare. Sunt așteptate să-și facă apariția un număr semnificativ de produse care folosesc noile ecrane cu mini LED, laptopuri și device-uri de smart home informează economica.net.

În ceea ce privește televizoarele, cea mai mare tendință din 2021 pare să fie adoptarea tehnologiei Mini-LED, care este utilizată în cele mai recente televizoare Samsung 8K și 4K Neo QLED, plus televizoarele QNED ale LG.

PC-urile sunt cealaltă mare categorie prezentă la târg în acest an. Dintre acestea, laptopurile se remarcă în mod special.

În gama lor pentru 2021, jucătorii obișnuiți, cum ar fi Dell, Lenovo, HP, ASUS și Acer vor anunța dispozitive noi.

Economica.net scrie că ne așteptăm să vedem actualizări atât pentru liniile de consum, cât și pentru cele de jocuri, iar multe dintre ele au ieșit deja la iveală.

La CES 2021 vor avea loc și câteva prezentări de drone. Mărcile mai puțin cunoscute din Asia fac prezentări și este posibil să fie lucruri interesante de văzut.

Specialiştii se aștepta să vadă dronele obișnuite selfie și cele cu aplicații industriale sau non-fotografice.

Referitor la roboți, la CES 2021 este posibil să vedem mai multe inovații dintr-o gamă mai largă de industrii. Este de așteptat să vedem și roboții-însoțitori, obișnuiți pentru copii sau vârstnici, așa cum s-a văzut în anii anteriori.

139
Tagurile:
Tehnologie
Tematic
Putin a dispus elaborarea unui program de dezolvare a tehnologiilor nucleare
Tehnologii de ultimă generație: Mașini teleghidate pentru minare și deminare - detalii
Putin a propus ca anul 2021 să fie declarat „Anul științei și tehnologiei ”
Putin: cum a creat Moscova arme unice de înaltă tehnologie
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

108
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

108
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

53
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

53
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...