Doses de vaccin

Palestina aprobă vaccinul Sputnik V înaintea altor state din Orientul Mijlociu

95
(reînnoit 19:21 11.01.2021)
Statul Palestina a devenit prima țară din Orientul Mijlociu care aprobă vaccinul rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului, la o zi după ce Algeria a devenit prima țară africană care a făcut același lucru.

BRUXELLES, 11 ian - Sputnik. Înregistrarea vaccinului Sputnik V a fost făcută cu autorizare de urgență fără alte teste clinice adiționale în Palestina, a spus Fondul Rus de Investiții Directe, care finanțează dezvoltarea vaccinului, arată RT.

Aceeași procedură a fost folosită și în Algeria duminică, ca și în Argentina, Bolivia și Serbia, unde vaccinarea cu produsul rusesc este deja în desfășurare.

Doze din vaccinul Sputnik V vor fi livrate în Palestina în primele trei luni ale anului, cu primul transport așteptat în termen de o lună, potrivit Fondului Rus de Investiții Directe.

Vaccinul va fi produs cu fondurile partenerilor în India, China, Coreea de Sud și alte țări.

”Suntem bucuroși că, după Europa, Asia, America Latină și Africa, Sputnik V va fi de asemenea reprezentat și în Orientul Mijlociu”, a spus șeful Fondului, Kirill Dmitriev.

O victorie comună împotriva coronavirusului va putea fi dobândită numai ”asigurând accesul la vaccinuri eficiente și sigure pentru un număr în creștere de țări și rezidenții lor”, a subliniat el.

Duminică, Autoritatea Palestiniană a spus că se așteaptă să primească vaccinuri și de la compania britanică AstraZeneca în martie. Palestina, care are până acum mai mult de 147.000 de infecții și peste 1.600 de morți din cauza Covid 19, a acuzat Israelul că și-a neglijat datoria de a face vacinul disponibil și în teritoriile ocupate din West Bank și Gaza.

Israelul desfășoară în prezent cea mai mare campanie de imunizare din lume cu vaccinul american Pfizer, dar ministrul adjunct al Sănătății Yoav Kisch a spus luna trecută că palestinienii se pot baza pe primirea dozelor suplimentare numai după ce Israelul se asigură că are destule vaccinuri pentru propria sa populație.

Sputnik V, care în luna august a devenit primul vaccin înregistrat în lume împotriva Covid 19, și-a demonstrat eficacitatea generală la 91,4 procente, precum și eficiența de 100 la sută în a preveni cazurile severe de îmbolnăvire, în fazele finale ale testelor.

95
Tagurile:
Sputnik V, Palestina
Тема:
Vaccinul Sputnik V (201)
Tematic
Bloomberg, despre avantajele vaccinului rusesc Sputnik V
Un jurnalist de la New York Times s-a vaccinat cu Sputnik V - iată experiența lui
Comisia Europeană, despre achiziționarea vaccinului Sputnik V
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

106
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

106
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

53
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

53
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...