Londra

Vremea în UK în ianuarie cât de mult va ninge luna asta

172
În Marea Britanie, luna ianuarie a venit cu temperaturi scăzute şi ninsori abundente. Românii care locuiesc în această ţară pot afla cum va fi restul lunii ianuarie, potrivit prognozei publicate de portalul meteo The Weather Outlook.

BUCUREŞTI, 10 ian – Sputnik. În restul lunii ianuarie, în Marea Britanie se vor menţine temperaturi scăzute, vremea va fi instabilă, iar britanicii şi românii care locuiesc în această ţară vor mai avea parte de ninsori şi îngheţ. Cum va fi vremea potrivit portalului meteo The Weather Outlook.

Intervalul 8/1-14/1: vreme schimbătoare și destul de rece

Perioadele de ploaie, lapoviță și ninsori se vor mai diminua în sud, în prima parte a perioadei. Vremea se menţine rece şi cu averse de iarnă în special în zonele de nord și de est. Aici sunt posibile perioade mai lungi de ploaie, lapoviță și ninsori ocazional. Riscul de îngheț puternic și răspândit va fi mare, deși în unele nopți cerul înnorat probabil că va menţine temperaturile mai ridicate. Este posibilă formarea ceţii, iar, în locurile în care persistă, temperaturile rămân foarte scăzute. Spre sfârșitul săptămânii, vremea e posibil să devină mai blândă, în special în vest și sud-vest.

Intervalul 15/1-31/1 – vreme mai blândă la început

La începutul acestei perioade se așteaptă ca temperaturile să crească și să devină aproape de sau puțin peste media sezonieră în jumătatea sudică a Regatului Unit. În nord vremea ar putea rămâne mai rece. Există şanse de ploi, în special în nord, unde pot cădea şi sub formă de zăpadă în regiunile înalte. Pe de altă parte, sunt posibile unele perioade fără ploaie. Însă spre sfârșitul lunii se poate întoarce vremea mai rece.uk

172
Tagurile:
Prognoza meteo, Meteo, Marea Britanie, UK
Medicina

UE se laudă va obliga furnizorii livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

28
(reînnoit 17:25 24.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să-şi respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID-19.

BRUXELLES, 24 ian - Sputnik. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vrea să liniștească spiritele și declară că UE va obliga companiile farmaceutice să respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID. Dar declarațiile sale nu sunt suficiente ca să rezolve situația, după ce Pfizer şi AstraZeneca au anunţat că vor întârzia livrările către Europa.

„Intenţionăm să facem companiile farmaceutice să-şi respecte contractele pe care le-au semnat... folosind mijloace legale aflate la dispoziţia noastră”, a declarat Michel la postul de radio Europe 1.

Mai multe state din UE s-au plâns deja că întârzierile livrărilor complică foarte mult situația privind rapelul care trebuie efectuat într-un interval precis de timp.

Charles Michel spune acum că UE va insista pe transparenţă în ceea ce priveşte motivele întârzierilor, dar acest gen de explicații nu suplinește întârzierea vaccinărilor.

Oficialul european se laudă însă că, după primele avertismente ale Pfizer cum că vor apărea întârzieri de câteva săptămâni, UE a reuşit să reducă aceste întârzieri prin adoptarea unei atitudini dure.

„Am bătut cu pumnul în masă şi în cele din urmă întârzierile anunţate pentru câteva săptâmâni s-au transformat într-o încetinire a aprovizionării”, a spus preşedintele Consiliului European.
28
Tagurile:
UE, COVID-19
Tematic
Ungaria, succes istoric: a negociat cu Rusia pentru vaccin și pentru furnizarea de gaz
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Noul vaccin rusesc și ce înseamnă ”100% eficacitate”

Загрузка...
Doses de vaccin

Egiptul va înregistra vaccinul rusesc împotriva COVID-19

29
(reînnoit 20:07 24.01.2021)
Egiptul anunță că va înregistra în săptămâna care vine trei vaccinuri împotriva coronavirusului, printre care și cel rusesc - ”Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Egiptul intenționează să înregistreze trei vaccinuri împotriva coronavirusului în următoarele zile, inclusiv cel fabricat în Rusia, a declarat duminică ministrul Sănătății Hala Zayd.

"Am început să luăm măsuri pentru înregistrarea a trei vaccinuri - cel chinezesc, britanic și rusesc. În zilele următoare, vom primi noi loturi de vaccinuri, noile vaccinuri vor fi înregistrate", a declarat ministrul la o conferință de presă televizată.
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Potrivit acesteia, autoritățile au semnat contracte pentru furnizarea a „100 de milioane de doze” de diferite vaccinuri. Ministrul a anunțat începerea unei campanii naționale de vaccinare. Medicii vor fi primii care vor fi vaccinați, începând de luni.

Rusia este gata să livreze vaccinul ”Sputnik V” împotriva coronavirusului în Egipt, este posibilă și transferul de tehnologii pentru producția acestuia pentru a stabili producția vaccinului în această țară arabă, a declarat serviciul de presă al ambasadei ruse pentru RIA Novosti.

Potrivit Ministerului Sănătății din Egipt, peste 161 de mii de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în țară, peste 126 de mii de persoane s-au recuperat și 8902 de pacienți au decedat. Duminică seara, Ministerul egiptean al Sănătății a raportat 680 de cazuri noi de boală și 49 de decese cauzate de aceasta.

29
Tagurile:
Egipt, Sputnik V
Tematic
Dawn: Pakistanul a aprobat utilizarea vaccinului rus Sputnik V
Viktor Orban arată de ce Ungaria achiziționează vaccinul rusesc Sputnik V
Un șef de stat s-a vaccinat cu "Sputnik V" - Video

Загрузка...