Vaccinul Sputnik V

Bloomberg, despre avantajele vaccinului rusesc Sputnik V

644
(reînnoit 13:45 10.01.2021)
Descriind avantajele vaccinului rusesc Sputnik V, un jurnalist de la Bloomberg a subliniat aspecte precum eficacitatea acestuia, care depăşeşte 95%, sau tehnologia sa avansată bazată pe vectori adenovirali.

BUCUREŞTI, 10 ian – Sputnik. Motivele pentru care oamenii pot avea încredere în vaccinul rusesc Sputnik V împotriva Covid-19 au fost explicate de publicaţia Bloomberg.

După cum a menționat un reporter al agenției de presă, Rusia este unul dintre producătorii de vaccinuri cu cele mai mari contracte de pre-cumpărare. De asemenea, acesta a menţionat faptul că vaccinul a trecut testele de fază III și au depășit eficacitatea de 90% în toate etapele, fără cazuri grave, potrivit Sputnik France.

Bloomberg s-a referit mai întâi la utilizarea tehnologiei avansate precum cea utilizată de parteneriatul AstraZeneca-Universitatea din Oxford și Johnson & Johnson.

Aceste vaccinuri cu două doze utilizează vectori adenovirali pentru a furniza gene care codifică proteina corona conținută în virus.

Însă Sputnik V prezintă o diferență majoră faţă de vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson: folosește același adenovirus pentru prima doză (adenovirus 26) și un adenovirus diferit (adenovirus 5) pentru a doua. În acest fel, este exclusă posibilitatea afectării eficacităţii celei de-a doua doze.

Potrivit Bloomberg, o alternativă potențial mai promițătoare ar fi încercarea unei combinări între adenovirus 26, la prima injecție, și vectorul adenoviral AstraZeneca - realizat dintr-un adenovirus de cimpanzeu -, la a doua injecție, ceea ce este exact ceea ce au convenit cele două grupuri.

Comparația cu vaccinul chinezesc

„În ciuda lipsei rezultatelor din studiile de fază III [publicate în reviste științifice], toate aspectele în ansamblu îmi dau motive să cred că vaccinul Sputnik V ar putea fi un candidat la fel de important ca cele create în laboratoarele occidentale. Nu același lucru se poate spune despre Sinovac, CoronaVac, care în prezent este testat în Turcia, Brazilia și Indonezia”, a scris jurnalistul.

El a reamintit că vaccinul chinezesc, care prezintă o eficacitate de la 50% până la peste 90%, este creat pe baza unui virus amestecat cu un adjuvant tradițional numit alum. Aceeași tehnologie este utilizată de Valneva SE, o companie franceză de biotehnologie. Totuşi, aceasta folosește un adjuvant potențial mai puternic.

„Pe baza a ceea ce știu până acum, dacă ar fi să aleg între cele două, aș opta pentru o «plimbare la bordul» Sputnik mai degrabă decât pentru o «excursie printre stelele de aur» ale CoronaVac”, a scris în concluzie jurnalistul Bloomberg.
644
Tagurile:
vaccin, Sputnik V, Bloomberg
Тема:
Vaccinul Sputnik V (78)
Medicina

UE se laudă va obliga furnizorii livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

27
(reînnoit 17:25 24.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să-şi respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID-19.

BRUXELLES, 24 ian - Sputnik. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vrea să liniștească spiritele și declară că UE va obliga companiile farmaceutice să respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID. Dar declarațiile sale nu sunt suficiente ca să rezolve situația, după ce Pfizer şi AstraZeneca au anunţat că vor întârzia livrările către Europa.

„Intenţionăm să facem companiile farmaceutice să-şi respecte contractele pe care le-au semnat... folosind mijloace legale aflate la dispoziţia noastră”, a declarat Michel la postul de radio Europe 1.

Mai multe state din UE s-au plâns deja că întârzierile livrărilor complică foarte mult situația privind rapelul care trebuie efectuat într-un interval precis de timp.

Charles Michel spune acum că UE va insista pe transparenţă în ceea ce priveşte motivele întârzierilor, dar acest gen de explicații nu suplinește întârzierea vaccinărilor.

Oficialul european se laudă însă că, după primele avertismente ale Pfizer cum că vor apărea întârzieri de câteva săptămâni, UE a reuşit să reducă aceste întârzieri prin adoptarea unei atitudini dure.

„Am bătut cu pumnul în masă şi în cele din urmă întârzierile anunţate pentru câteva săptâmâni s-au transformat într-o încetinire a aprovizionării”, a spus preşedintele Consiliului European.
27
Tagurile:
UE, COVID-19
Tematic
Ungaria, succes istoric: a negociat cu Rusia pentru vaccin și pentru furnizarea de gaz
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Noul vaccin rusesc și ce înseamnă ”100% eficacitate”

Загрузка...
Doses de vaccin

Egiptul va înregistra vaccinul rusesc împotriva COVID-19

28
(reînnoit 20:07 24.01.2021)
Egiptul anunță că va înregistra în săptămâna care vine trei vaccinuri împotriva coronavirusului, printre care și cel rusesc - ”Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Egiptul intenționează să înregistreze trei vaccinuri împotriva coronavirusului în următoarele zile, inclusiv cel fabricat în Rusia, a declarat duminică ministrul Sănătății Hala Zayd.

"Am început să luăm măsuri pentru înregistrarea a trei vaccinuri - cel chinezesc, britanic și rusesc. În zilele următoare, vom primi noi loturi de vaccinuri, noile vaccinuri vor fi înregistrate", a declarat ministrul la o conferință de presă televizată.
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Potrivit acesteia, autoritățile au semnat contracte pentru furnizarea a „100 de milioane de doze” de diferite vaccinuri. Ministrul a anunțat începerea unei campanii naționale de vaccinare. Medicii vor fi primii care vor fi vaccinați, începând de luni.

Rusia este gata să livreze vaccinul ”Sputnik V” împotriva coronavirusului în Egipt, este posibilă și transferul de tehnologii pentru producția acestuia pentru a stabili producția vaccinului în această țară arabă, a declarat serviciul de presă al ambasadei ruse pentru RIA Novosti.

Potrivit Ministerului Sănătății din Egipt, peste 161 de mii de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în țară, peste 126 de mii de persoane s-au recuperat și 8902 de pacienți au decedat. Duminică seara, Ministerul egiptean al Sănătății a raportat 680 de cazuri noi de boală și 49 de decese cauzate de aceasta.

28
Tagurile:
Egipt, Sputnik V
Tematic
Dawn: Pakistanul a aprobat utilizarea vaccinului rus Sputnik V
Viktor Orban arată de ce Ungaria achiziționează vaccinul rusesc Sputnik V
Un șef de stat s-a vaccinat cu "Sputnik V" - Video

Загрузка...