Căutări, după ce un avion s-a prăbușit în Indonezia

Avionul prăbuşit în Indonezia: s-au găsit cutiile negre

171
Două cutii negre ale avionului Boeing 737, care s-a prăbușit pe 9 ianuarie în Marea Java, au fost localizate, a declarat duminică șeful Securității transporturilor din Indonezia.

BUCUREŞTI, 10 ian – Sputnik. Autoritățile indoneziene au anunțat duminică că au localizat două cutii negre ale Boeing 737-500 al companiei Sriwijaya Air, care s-a prăbușit pe 9 ianuarie în Marea Java.

Pe 9 ianuarie, la ora 7:40 (UTC), un Boeing 737 aparținând companiei indoneziene Sriwijaya Air a dispărut de pe radar. Aeronava a pierdut peste trei kilometri într-un singur minut la scurt timp după ce a decolat din Jakarta. Se îndrepta spre Pontianak.

Ministrul indonezian al Transporturilor a confirmat că avionul transporta 53 de pasageri și 12 membri ai echipajului. Resturi suspecte au fost găsite la nord de capitala Indoneziei. Acesta este cel mai mare incident de acest gen din Indonezia de la prăbușirea unui Boeing 737 Max Lion Air în 2018.

Anterior, autoritățile indoneziene au detectat semnale care ar putea proveni de la un înregistrator de date de zbor al unui Boeing 737-500 Sriwijaya Air dispărut.

„Am detectat semnale în două puncte. Aceasta ar putea fi cutia neagră - vom investiga”, a declarat presei Bagus Puruhito, șeful Agenției pentru căutare și salvare din Indonezia.

Între timp, iNEWS a raportat, citând un oficial al marinei indoneziene, Wahyudin Arif, că armata a descoperit părţi de provenienţă umană și resturi (inclusiv o bucată lungă de un metru din fuselajul avionului), potrivit Sputnik News

© AP Photo / Achmad Ibrahim
Поисково-спасательные работы на месте крушения самолета Boeing 737-500 в Яванском море

Kompas TV a raportat ulterior că scafandrii au reușit să preia semnale pentru cele două aparate de înregistrare ale avionului cu ajutorul unui detector de metale subacvatic și al unui localizator pinger.

Avionul indonezian de pasageri a decolat din Jakarta în direcția Pontianak, în Kalimantanul de Vest, dar a dispărut la patru minute după decolare, sâmbătă la ora locală 14:40 (07:40 GMT). Piloții nu au trimis o alertă de urgență, Sriwijaya Air subliniind că aeronava era în stare bună.

171
Tagurile:
Cutii negre, Prăbuşit, Avion, Indonezia
Vladimir Putin

Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start

113
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică, în cadrul căreia au convenit asupra prelungirii tratatului New Start.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden au convenit în timpul unei discuții telefonice asupra prelungirii tratatului New Start, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Sistemul de rachetă Topol
© Sputnik / Александр Кряжев

În următoarele zile Rusia și SUA vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura continuitatea Tratatului cu privire la măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor ofensive strategice (New Start), anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“În următoarele zile părțile vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura funcționarea în continuare a acestui mecanism internațional pentru reducerea reciprocă a arsenalelor rachetelor nucleare”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

113
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
SUA au reacționat oficial la oferta lui Putin de prelungire a New Start
Rusia îndeamnă SUA să semneze extinderea tratatului New START
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova

Загрузка...

SUA, chemată se alăture UE în reglementarea giganților digitali mondiali

84
(reînnoit 17:19 26.01.2021)
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut în mesajul său de la Davos ca SUA să se alăture UE în reglementarea giganților digitali, solicitând limitarea puterii acestora

BRUXELLES, 26 ian - Sputnik. În mesajul său pentru Forumul Economic Mondial de la Davos, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a invitat SUA să se alăture iniţiativelor europene vizând reglementarea giganţilor digitali.

„Îi invit pe prietenii noştri americani să se alăture iniţiativelor noastre. Împreună am putea crea un set de reguli pentru economia digitală care ar fi valabil la scară globală”, a spus vond der Leyen în cadrul Formului de la Davos care se desfășoară virtual.

Potrivit președintelui Comisiei Europene, ar fi vorba de un set de reguli care să fie fundamentat pe drepturile omului, diversitate, incluziune şi protejarea sferei private. Von der Leyen a făcut astfel referire la proiectele de reglementare prezentate de Comisie în decembrie 2020 intitulate ”Digital Services Act” şi ”Digital Market Act”.

De asemenea, Ursula von der Leyen a acuzat pericolele pe care le reprezintă internetul nereglementat pentru democraţie, spunând că luarea cu asalt a Capitoliului a fost un şoc pentru ea.

„Trebuie să ne apărăm instituţiile împotriva puterii corozive a discursurilor de ură, dezinformării (...) şi incitării la violenţă”, a fost mesajul transmis de președintele Comisiei Europene la Davos.

Ea a arătat că modelul de afaceri al platformelor de internet are un impact nu doar asupra concurenţei libere şi corecte, dar şi asupra democraţiei, securităţii şi calităţii informaţiei.

”De aceea, trebuie să limităm puterea imensă a marilor companii digitale”, a adăugat Ursula von der Leyen, care a propus ca ceea ce este ilegal off-line să fie ilegal şi on-line şi ca platformele să fie transparente în ce priveşte funcţionarea algoritmilor lor.

84
Tagurile:
UE, SUA
Tematic
Juan Guaido nu mai e recunoscut de UE ca președinte interimar al Venezuelei
După Pfizer, și AstraZeneca va reduce livrările de vaccin anti-Covid pentru UE
UE se laudă că va obliga furnizorii să livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

Загрузка...
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

FOTO: O mașină s-a prăbușit într-o groapă RADET în București

0
O șoferiță s-a pomenit cu mașina într-o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) în București.

O șoferiță a ajuns cu mașina sa într-o groapă pe una dintre străzile din București. Este vorba de o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET).

 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
1 / 4
© Inquam Photos / OCTAV GANEA
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

Din informațiile de până acum, femeia nu a fost rănită și nici nu a prezentat test pozitiv la alcoolemie.

Se pare că aburii denși care ieșeau din groapă a redus vizibilitatea în zonă și femeia nu a văzut semnalizatoarele instalate.

0
Tagurile:
București

Загрузка...