London

Românii din UK: acţiuni dure ale Poliţiei şi amenzi în lockdown

869
Acţiuni dure ale Poliţiei în Marea Britanie pentru nerespectarea măsurilor impuse în lockdown. Ce măsuri au aplicat ofițerii Poliției Metropolitane şi ce amenzi au fost date.

BUCUREŞTI, 7 ian – Sputnik. Astăzi, londonezii care au intrat la metrou, staţia Hammersmith, au fost opriţi de Poliţie, care le-a cerut numele, adresele și motivele călătoriei, în condițiile în care oamenii legii au primit ordin să amendeze pe „oricine iese din casă fără un motiv întemeiat”.

„Suntem în toată zona Hammersmith pentru a aplica legile Covid și pentru a ne asigura că oamenii nu sunt afară din motive incorecte. Dacă nu sunteți localnic sau nu aveți un motiv valid pentru a fi afară, atunci veți fi amendat”, a declarat un poliţist pentru MailOnline

De asemenea, ministrul de Interne, Priti Patel, a dispus ca polițiștii să nu lase oamenii să stea pe bănci în parcuri.

În Northampton, un grup de prieteni a fost amendat cu 800 de lire sterline pe motiv că mergeau la McDonald’s în aceeași mașină, deşi proveneau din case diferite. Mai mult, Poliția Metropolitană a arestat 21 de manifestanți care participau la un miting anti-lockdown în Piața Parlamentului, iar alții au fost reținuți la o manifestație în favoarea lui Julian Assange, potrivit ziarulromanesc.uk.

La cele două proteste au fost date amenzi de 6.400 de lire sterline, a anunţat Poliția Metropolitană, care a mai menţionat că oricine nu poartă mască într-un magazin sau în transportul public va fi amendat cu 200 de lire sterline.

De asemenea, şoferii care sunt descoperiţi de poliţie că se deplasează repetat și inutil în timpul lockdown-ului vor fi amendați pe baza înregistrării numerelor de înmatriculare pe camerele de trafic.

„Vom fi mult mai duri cu privire protestele anti-vaccin de acum înainte, pentru că nu numai că dezinformarea este ilegală. Vor exista mult mai multe activități polițienești în cazul acestor grupuri acum, vor fi luate măsuri mult mai dure și se vor face arestări”, a declarat Ken Marsh, președintele Federației Metropolitane de Poliție, pentru Daily Mail

În acelaşi timp, poliția a cerut puteri sporite pentru a putea intra în case și a întrerupe petrecerile care încalcă noile reguli.

869
Tagurile:
Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1527)
Tematic
Boris Johnson: Marea Britanie intră în ”Lockdown”!
UK Covid-19: când va fi relaxat lockdown-ul, restricţiile de călătorie
Românii din Franţa: un al treilea lockdown?
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

179
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

179
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...

Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2

126
(reînnoit 17:24 20.01.2021)
Autoritățile federale ale Germaniei au reacționat la intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva navei rusești, implicată în construcția gazoductului Nord Stream-2

Germania a reacționat la posibilele sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream-2. Ministerul Economiei al Germaniei a declarat că regretă decizia Washingtonului de a impune sancțiuni împotriva navei „Fortuna”, implicată în lucrările de construcție a gazoducutului.

“Am luat act cu regret”, a menționat purtătorul de cuvânt al ministerului.

De asemenea, reprezentantul autorităților germane a confirmat informația că sancțiunilor sunt îndreptate împotriva companiei implicate în instalarea conductelor. Totodată, ambasada SUA la Berlin a comunicat jurnaliștilor că partea americană va întreprinde tot măsurile necesare pentru stoparea Nord Stream-2, care “reprezintă o amenințare pentru interesele naționale ale aliaților europeni”.

126
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream-2
Tematic
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Firmele germane au dat o apreciere sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream 2
O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream – 2"

Загрузка...