Japonia

Stare de urgență în Tokyo din cauza Covid 19 - ce va fi cu Olimpiada?

99
(reînnoit 19:43 07.01.2021)
Tokio a declarat stare de urgență din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus, dar promite că Jocurile Olimpice vor fi ”sigure și în securitate”

BRUXELLES, 7 ian - Sputnik. Premierul Japoniei a invocat ”un puternic sentiment al crizei” în timp ce a plasat zona metropolitană Tokyo în stare de urgență din cauza creșterii numărului de cazuri Covid 19, chiar dacă această capitală se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice în această vară, relatează RT

Premierul Yoshihide Suga și-a luat angajamentul să îmbunătățească situația coronavirusului într-o lună, autorizând astăzi cele mai dure măsuri pentru a combate evoluția infecțiilor. Anunțul survine la câteva zile după ce consiliul de experți în coronavirus a recomandat declararea stării de urgență, iar guvernatorii din prefecturile afectate au solicitat guvernului central să acționeze ca răspuns la creștere cazurilor de coronavirus în area metropolitană Tokyo.

Starea de urgență va începe de mâine și va dura până pe 7 februarie, ea presupunând ca rezidenții să stea acasă. Restaurantele și barurile se vor închide la ora 20.00, iar magazinele, sălile de gimnastică și facilitățile de distracție vor avea ore mai puține de funcționare.

Angajații vor fi încurajați să lucreze de acasă pentru a reduce numărul celor prezenți în birouri cu 70 de procente.

Aceasta este cea de-a doua declarare a stării de urgență din aprilie, iar măsurile sunt mai relaxate, spre deosebire de primăvară când școlile și multe afaceri au fost închise temporar, iar evenimentele anulate la scară națională.

Cei care nu se vor supune regulilor nu vor fi amendați, pentru că legile din Japonia nu permit carantinarea obținută cu forța. Guvernul va crește susținerea financiară pentru acele baruri și restaurante care se supun regulilor de a închide la ora 20.00, și vor face public de rușine locațiile care nu se supun reglementărilor.

În ciuda crizei sanitare, premierul pledase anterior pentru ca Tokyo să găzduiască Jocurile Olimpice în această vară, promițând că pregătirile vor asigura ca jocurile să se desfășoare ”sigure și în securitate”.

Japonia și Comitetul Olimpic Internațional au decis în martie anul trecut să amâne Jocurile Olimpice din cauza pandemiei.

Decesele din cauza COVID 19 în Japonia s-au dublat în mai puțin de două luni și acum au depășit 3700, cu un număr total al infectărilor de peste 252.000. Guvernatorul din Tokyo a spus lua trecută că presiunea pe sistemul medical al orașului a fost ”severă” din cauza COVID 19.

În decembrie, Japonia a confirmat că noua tulpină foarte contagioasă de coronavirus care provine din Marea Britanie circulă și în această țară și a sporit restricțiile de călătorie.

Guvernul japonez așteaptă să înceapă vaccinarea în masă împotriva coronavirusului din luna martie.

99
Tagurile:
COVID-19, Japonia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1530)
Tematic
Deputat american, pozitiv cu Covid-19 după prima doză de vaccin Pfizer
Peste cât timp se restabilește simțul mirosului după infecția cu COVID-19
Agenția Europeană a Medicamentului aprobă vaccinul Covid-19 Moderna
Иллюстрационное фото вакцины от Covid19 с логотипом AstraZeneca

După Pfizer, și AstraZeneca va reduce livrările de vaccin anti-Covid pentru UE

55
(reînnoit 13:12 23.01.2021)
După ce Pfizer a anunțat reducerea livrărilor de vaccin în UE, și AstraZeneca va reduce cu 60% livrările de vaccin anti-Covid promise UE în prima parte a acestui an.

BRUXELLES, 23 ianc - Sputnik. Situația livrărilor de vaccin în UE devine tot mai problematică după ce AstraZeneca a anunțat că își va reduce livrările de vaccin. Compania britanică promisese în jur de 80 de milioane de doze spre cele 27 de țări ale Uniunii Europene până la finalul lunii martie, dar 31 de milioane dintre acestea nu vor mai ajunge pe continent din cauza unor probleme de producție întâmpinate la fabrica din Belgia care produce serul.

„Cantitatea produsă va fi mai mică decât cea anticipată din cauza unor scăderi de producție la fabrica noastră din lanțul de furnizare european”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei britanice într-un comunicat.

Și aceasta nu este prima veste proastă. Deja numărului de doze de vaccin Pfizer/BioNTech livrate UE este mai mic decât cel promis, situație care nemulțumește profund unele țări europene. Astfel, dacă Italia a anunțat că ar urma să dea în judecată Pfizer, Ungaria și-a asigurat un număr mare de doze de vaccin din Rusia, criticând încetineala Comisiei Europene în a asigura vaccinurile necesare unei vaccinări în masă.

55
Tagurile:
UE, COVID-19, vaccin
Tematic
Centrul Gamaleia și AstraZeneca au semnat un memorandum de cooperare
Centrul Gamaleia, despre cooperarea cu AstraZeneca: Politica nu-și mai are locul
AstraZeneca face echipă cu creatorii vaccinului Sputnik V

Загрузка...
Coronavirus în Spania

Călătorii din Barcelona, reduși la tăcere ca nu răspândească virusul

156
(reînnoit 10:34 23.01.2021)
Cei care călătoresc cu transportul public în Barcelona au fost rugați să tacă din gură pentru a nu răspândi coronavirusul.

BRUXELLES, 23 ian - Sputnik. O nouă măsură anti-Covid 19 a apărut pe piața europeană, și anume în Spania. În Barcelona, călătorii în transportul public sunt rugați să nu vorbească pentru a nu răspândi coronavirusul. Dar măsura nu s-a oprit doar la Barcelona, ea se aplică și în regiunea La Rioja și în Insulele Baleare. Ca orice măsură anti-Covid, și aceasta se bazează pe recomandările experților în sănătate.

Maria Cruz Minguillon, cercetător la Consiliul Național de Cercetare din Spania (CSIC), a explicat presei „oamenii care strigă sau vorbesc la telefon pot emite cu până la cincizeci de ori mai multe particule” de virus.

Isidre Gavin i Valls, secretarul pentru infrastructură și mobilitate al guvernului catalan, a explicat la rândul său căm chiar dacă studiile științifice arată că transportul public nu este o zonă cu risc mult mai mare de contaminare, totuși măsura transportului silențios ar putea îmbunătăți situația în ceea ce privește răspândirea virusului.

„Mulți oameni s-au temut, pentru că este dificil să păstrezi distanțarea în transportul public, dar prin măsuri precum interzicerea mâncării și a băuturii și păstrarea tăcerii, reducem riscurile”, a adăugat oficialul catalan.

Dar păstrarea tăcerii în transportul în comun este doar o recomandare și nu este supusă sancțiunilor.

156
Tagurile:
Barcelona, COVID-19
Tematic
La ce ne putem aștepta de la "EpiVacCorona": Totul despre vaccinul peptidic anti-COVID-19
UE cere evitarea călătoriilor între țările membre din cauza noilor mutații ale Covid 19
UK: vor primi 500 de lire toţi cei pozitivi cu Covid-19? - decizie

Загрузка...

Spania: Furtuna Hortense a făcut ravagii la Madrid - Video

0
(reînnoit 16:30 23.01.2021)
Vineri, furtuna Hortense a cauzat pagube în mai multe părți ale capitalei spaniole Madrid - acoperișul unei case a fost smuls.

În clipul video se poate vedea cum salvatorii îndepărtează acoperișul unei clădiri, care a fost smulsă de vânturile puternice din timpul nopții, în cartierul Vallecas. De asemenea, pot fi observate deteriorări ale zidului din piața Plaza de Cibeles, lucrătorii îndepărtând resturile.

Agenția Meteorologică de Stat (Aemet) a anunțat că s-ar putea ca sâmbătă să lovească o altă furtună, numită Ignacio.

 

0
Tagurile:
Furtună, Spania

Загрузка...