Paris

Românii din Franţa: un al treilea lockdown?

357
(reînnoit 17:22 07.01.2021)
Întrebat cu privire la un posibil al treilea lockdown în Franţa, președintele Consiliului științific a spus că nu este exclusă introducerea unor „măsuri mai dure”, care ar putea fi discutate „la mijlocul săptămânii viitoare”.

BUCUREŞTI, 7 ian – Sputnik. Profesorul Jean-François Delfraissy, președintele Consiliului științific din Franţa, care consiliază guvernul privind epidemia de coronavirus, s-a referit, la postul France 2, la „cifra îngrijorătoare” de 25.000 de cazuri de Covid-19 confirmate pe 6 ianuarie. Delfraissy a specificat că ar putea fi discutate „măsuri mai dure”, potrivit Sputnik France.

„La jumătatea săptămânii viitoare, ar putea fi momentul să discutăm măsuri mai dure pentru a împiedica extinderea epidemiei”, a declarat oficialul pentru France 2, după ce a fost întrebat despre un posibil nou lockdown.

​Potrivit lui Jean-François Delfraissy, mutaţia britanică a coronavirusului trezeşte temerile privind noi focare de contaminare.

Acesta a mai spus că „nu știm încă dacă (vaccinurile) vor funcționa în cazul acestei mutaţii din Marea Britanie. Este posibil [să funcţioneze], încă nu știm sigur”, a adăugat Delfraissy.

357
Tagurile:
coronavirus, Franța
Tematic
Raed Arafat, despre un lockdown după Sărbători
Românii din Germania: lockdown până la sfârşitul lui ianuarie?
UK: „Un al treilea lockdown naţional în următoarele 24 de ore”
Boris Johnson: Marea Britanie intră în ”Lockdown”!
UK Covid-19: când va fi relaxat lockdown-ul, restricţiile de călătorie
Иллюстрационное фото вакцины от Covid19 с логотипом Moderna

California recomandă suspendarea lotului de vaccinuri Moderna

18
Moderna, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) fac în prezent investigaţii cu privire la lot după ce aproximativ 10 persoane au suferit „o posibilă reacție alergică severă”.

BUCUREŞTI, 18 ian – Sputnik. Potrivit Departamentului de Sănătate Publică din California, se suspectează că dozele din lotul Moderna 041L20A provoacă un „număr de reacţii adverse mai mare decât de obicei” și ar trebui suspendată administrarea lor înainte de încheierea investigaţiei.

Incidentele menționate ar fi avut loc la o singură clinică comunitară, care se relatează că a fost închisă timp de câteva ore după raportarea reacțiilor adverse. În total, lotul de 330.000 de doze a fost distribuit către 287 de furnizori din întregul stat, dar este prima dată când a fost raportată o reacție alergică la acestea, a declarat epidemiologul de stat dr. Erica S. Pan, potrivit Sputnik News

​O reacție alergică severă a fost raportată anterior în Boston în decembrie, după ce un medic a primit un vaccin Moderna. În același timp, autoritățile medicale americane cercetează mai multe cazuri de reacții severe la vaccinul anti-coronavirus Pfizer/BioNTech.

California este cel mai afectat stat american, fiind înregistrate aproximativ 3 milioane de infectări (un milion de infectaţi în Los Angeles) și peste 33.000 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins.

18
Tagurile:
California, vaccin
Tematic
Agenția Europeană a Medicamentului aprobă vaccinul Covid-19 Moderna
Efectele secundare ale vaccinurilor de la Moderna și Pfizer

Загрузка...

SUA nu mai au încredere în soldați: FBI verifică trupele care asigură paza Washingtonului

50
FBI îi verifică pe cei 25.000 de soldați ai Gărzii Naționale care vor asigura paza la Washington la ceremonia investirii lui Joe Biden.

BRUXELLES, 18 ian - Sputnik. SUA au ajuns să nu mai aibă încredere nici în propriii soldați, astfel că FBI îi controlează pe membrii Gărzii Naţionale care vo asigura paza la ceremonia de investire a lui Joe Biden pentru a verifica dacă aceștia nu prezintă vreun risc. Anunțul șocant a fost făcut ieri de generalul Daniel Hokanson.

Măsurile suplimentare de precauție au fost luate după ce mass media a publicat informaţii conform cărora unii dintre manifestanţii implicați în asaltul din 6 ianuarie asupra Capitoliului aveau legături cu armata.

Generalul Daniel Hokanson, care conduce Biroul Gărzii Naţionale, a fost întrebat de presa  americană cu privire la eventualele controale la care sunt supuşi militarii înaintea sosirii lor la Washington.

''În coordonare cu Serviciul Secret şi cu FBI, toţi militarii care au sosit au fost trecuţi prin sită'', a răspuns generalul Hokanson. Având în vedere că aproximativ 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în capitala federală a SUA, acest lucru înseamnă o muncă imensă de verificare.

De asemenea, într-o scrisoare adresată recent trupelor americane, şefii de stat-major au afirmat că turbulenţele din 6 ianuarie sunt ''incompatibile cu statul de drept'' şi le-au cerut soldaţilor să ''întruchipeze valorile şi idealurile naţiunii'' americane.

50
Tagurile:
FBI, SUA
Tematic
Nucleara: Dragnea, executat fiindcă nu a servit firme din SUA?
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Zaharova: Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA

Загрузка...