Fostă director de comunicare şi ataşat de presă al Casei Albe, Stephanie Grisham, a demisionat ieri – iar presa speculează că gestul ar avea legătură cu incidentele de la Washington.
Cu toate astea, într-un mesaj postat pe Twitter, Stephanie Grisham, una din cele mai vechi colaboratoare ale politicianului Donald Trump, nu se referă la incidente și nici nu pare supărată pe familia prezidențială:
”A fost o onoare să servim țara la Casa Albă. Sunt foarte mândră că am făcut parte din misiunea Primei Doamne Melania Trump pentru a ajuta copiii de pretutindeni și (sunt) mândră de numeroasele realizări ale acestei administrații”.
Deci, de unde concluzia presei că e o demisie legată de incidente? Probabil, tot din campania care îl vizează pe Trump.
It has been an honor to serve the country in the @WhiteHouse . I am very proud to have been a part of @FLOTUS @MELANIATRUMP mission to help children everywhere, & proud of the many accomplishments of this Administration. Signing off now - you can find me at @OMGrisham ❤️🇺🇸
— Stephanie Grisham (@StephGrisham45) January 7, 2021
BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden au convenit în timpul unei discuții telefonice asupra prelungirii tratatului New Start, anunță serviciul de presă al Kremlinului.
În următoarele zile Rusia și SUA vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura continuitatea Tratatului cu privire la măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor ofensive strategice (New Start), anunță serviciul de presă al Kremlinului.
“În următoarele zile părțile vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura funcționarea în continuare a acestui mecanism internațional pentru reducerea reciprocă a arsenalelor rachetelor nucleare”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.
BRUXELLES, 26 ian - Sputnik. În mesajul său pentru Forumul Economic Mondial de la Davos, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a invitat SUA să se alăture iniţiativelor europene vizând reglementarea giganţilor digitali.
„Îi invit pe prietenii noştri americani să se alăture iniţiativelor noastre. Împreună am putea crea un set de reguli pentru economia digitală care ar fi valabil la scară globală”, a spus vond der Leyen în cadrul Formului de la Davos care se desfășoară virtual.
Potrivit președintelui Comisiei Europene, ar fi vorba de un set de reguli care să fie fundamentat pe drepturile omului, diversitate, incluziune şi protejarea sferei private. Von der Leyen a făcut astfel referire la proiectele de reglementare prezentate de Comisie în decembrie 2020 intitulate ”Digital Services Act” şi ”Digital Market Act”.
De asemenea, Ursula von der Leyen a acuzat pericolele pe care le reprezintă internetul nereglementat pentru democraţie, spunând că luarea cu asalt a Capitoliului a fost un şoc pentru ea.
„Trebuie să ne apărăm instituţiile împotriva puterii corozive a discursurilor de ură, dezinformării (...) şi incitării la violenţă”, a fost mesajul transmis de președintele Comisiei Europene la Davos.
Ea a arătat că modelul de afaceri al platformelor de internet are un impact nu doar asupra concurenţei libere şi corecte, dar şi asupra democraţiei, securităţii şi calităţii informaţiei.
”De aceea, trebuie să limităm puterea imensă a marilor companii digitale”, a adăugat Ursula von der Leyen, care a propus ca ceea ce este ilegal off-line să fie ilegal şi on-line şi ca platformele să fie transparente în ce priveşte funcţionarea algoritmilor lor.