Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo)

Deputat american, pozitiv cu Covid-19 după prima doză de vaccin Pfizer

172
Kevin Brady, reprezentant republican al Texasului în Camera inferioară a Congresului Statelor Unite, a anunțat că a fost testat pozitiv pentru Covid-19. În decembrie, el primise vaccinul Pfizer și în ziua de Anul Nou fusese testat negativ.

BUCUREŞTI, 6 ian – Sputnik. Republicanul Kevin Brady, deputat pentru Texas în Camera Reprezentanților, a anunțat prin Twitter că a fost infectat cu Covid-19

„Astăzi, biroul medical al Camerei m-a informat că am fost testat pozitiv pentru Covid-19 și că am fost plasat în carantină. Așa cum mi s-a recomandat, am primit o primă doză de vaccin Pfizer pe 18 decembrie și recent am fost testat negativ pentru Covid în ziua de Anul Nou”, a scris acesta pe Twitter, adăugând că „va începe tratamentul mâine” și că ar trebui „să fie bine”, potrivit Sputnik France. 

​În Statele Unite, în prezent sunt licențiate două vaccinuri: cel de la Pfizer și cel de la Moderna.

Anterior au apărut informaţii potrivit cărora chiar și o doză mică ar putea provoca imunitate stabilă, dar aceste date nu au fost confirmate.

Moncef Slaoui, care conduce programul de vaccinare împotriva Covid-19 al administrației Trump, anunțase că administrația ia în considerare administrarea la unele persoane a unei jumătăţi de doze de vaccin Moderna pentru a accelera campania de vaccinare. Agenția americană pentru alimente și medicamente FDA a recomandat însă să nu fie redusă doza de vaccin, în ciuda acestor informații.

Statele Unite a depăşit cifra de 21 de milioane de infectaţi cu coronavirus marți, 5 ianuarie, potrivit Universității Johns-Hopkins, în timp ce numărul record de pacienți în spital a depășit marți 131.200, potrivit Covid Tracking Project.

172
Tagurile:
Pfizer, Vaccinare
Tematic
Crematoriile nu mai au loc să incinereze cadavrele COVID în Cehia și Slovacia
Germania extinde și înăsprește restricțiile COVID până la sfârșitul lunii ianuarie
Număr record de infectări COVID în Marea Britanie de la începutul pandemiei
Иллюстрационное фото вакцины от Covid19 с логотипом Moderna

California recomandă suspendarea lotului de vaccinuri Moderna

5
Moderna, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) fac în prezent investigaţii cu privire la lot după ce aproximativ 10 persoane au suferit „o posibilă reacție alergică severă”.

BUCUREŞTI, 18 ian – Sputnik. Potrivit Departamentului de Sănătate Publică din California, se suspectează că dozele din lotul Moderna 041L20A provoacă un „număr de reacţii adverse mai mare decât de obicei” și ar trebui suspendată administrarea lor înainte de încheierea investigaţiei.

Incidentele menționate ar fi avut loc la o singură clinică comunitară, care se relatează că a fost închisă timp de câteva ore după raportarea reacțiilor adverse. În total, lotul de 330.000 de doze a fost distribuit către 287 de furnizori din întregul stat, dar este prima dată când a fost raportată o reacție alergică la acestea, a declarat epidemiologul de stat dr. Erica S. Pan, potrivit Sputnik News

​O reacție alergică severă a fost raportată anterior în Boston în decembrie, după ce un medic a primit un vaccin Moderna. În același timp, autoritățile medicale americane cercetează mai multe cazuri de reacții severe la vaccinul anti-coronavirus Pfizer/BioNTech.

California este cel mai afectat stat american, fiind înregistrate aproximativ 3 milioane de infectări (un milion de infectaţi în Los Angeles) și peste 33.000 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins.

5
Tagurile:
California, vaccin
Tematic
Agenția Europeană a Medicamentului aprobă vaccinul Covid-19 Moderna
Efectele secundare ale vaccinurilor de la Moderna și Pfizer

Загрузка...

SUA nu mai au încredere în soldați: FBI verifică trupele care asigură paza Washingtonului

37
FBI îi verifică pe cei 25.000 de soldați ai Gărzii Naționale care vor asigura paza la Washington la ceremonia investirii lui Joe Biden.

BRUXELLES, 18 ian - Sputnik. SUA au ajuns să nu mai aibă încredere nici în propriii soldați, astfel că FBI îi controlează pe membrii Gărzii Naţionale care vo asigura paza la ceremonia de investire a lui Joe Biden pentru a verifica dacă aceștia nu prezintă vreun risc. Anunțul șocant a fost făcut ieri de generalul Daniel Hokanson.

Măsurile suplimentare de precauție au fost luate după ce mass media a publicat informaţii conform cărora unii dintre manifestanţii implicați în asaltul din 6 ianuarie asupra Capitoliului aveau legături cu armata.

Generalul Daniel Hokanson, care conduce Biroul Gărzii Naţionale, a fost întrebat de presa  americană cu privire la eventualele controale la care sunt supuşi militarii înaintea sosirii lor la Washington.

''În coordonare cu Serviciul Secret şi cu FBI, toţi militarii care au sosit au fost trecuţi prin sită'', a răspuns generalul Hokanson. Având în vedere că aproximativ 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în capitala federală a SUA, acest lucru înseamnă o muncă imensă de verificare.

De asemenea, într-o scrisoare adresată recent trupelor americane, şefii de stat-major au afirmat că turbulenţele din 6 ianuarie sunt ''incompatibile cu statul de drept'' şi le-au cerut soldaţilor să ''întruchipeze valorile şi idealurile naţiunii'' americane.

37
Tagurile:
FBI, SUA
Tematic
Nucleara: Dragnea, executat fiindcă nu a servit firme din SUA?
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Zaharova: Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA

Загрузка...