Hungarian Prime Minister Viktor Orban arrives to a vote on a bill tightening regulations on foreign universities operating in Hungary.

Ungaria, încă deschisă spre folosirea vaccinului rusesc Sputnik V

120
Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a dezminţit zvonurile conform cărora guvernul său va exclude utilizarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, în ciuda relatărilor contrare din presa occidentală finanțată de stat.

BUCUREŞTI, 5 ian – Sputnik. Într-un interviu acordat duminică Kossuth Radio din Budapesta, Orban a prezentat abordarea administrației sale cu privire la imunizări, anunţând că 80.000 de doze sunt deja disponibile în Ungaria.

De asemenea, potrivit presei locale, prim-ministrul a subliniat că, în timp ce „vaccinurile din Occident sunt gestionate de Uniunea Europeană”, nu este „mulțumit de întârzierea [distribuirii lor], deoarece există producători ale căror produse au fost disponibile mai devreme în Canada, Marea Britanie, Israel și în alte părți în UE”.

Prin urmare, țara sa s-a gândit să încheie acorduri separate cu producătorii, în afara schemei Bruxelles-ului. Totuşi, în prezent, companiile se străduiesc să comunice termenele pentru când expedierile ar putea fi disponibile.

Unul dintre vaccinurile pe care Budapesta s-a gândit să le folosească este Sputnik V, dezvoltat de oamenii de știință de la Centrul Gamaleya din Moscova, potrivit RT. În noiembrie, un transport de flacoane cu formula rusească a ajuns în capitală, permițând oamenilor de știință maghiari să evalueze siguranța și eficacitatea acestora. Măsura a atras critici de la Bruxelles, care a insistat că organismul european de reglementare trebuie să aprobe mai întâi un vaccin înainte de a fi lansat. Sputnik V nu a fost printre cele incluse în schemele de achiziții UE.

În interviul de duminică, Orban a afirmat că, deși „vaccinul rusesc este bun”, este posibil să nu fie suficient de bun și se numără printre cele din care Budapesta face eforturi să îşi asigure cantități suficiente. În timp ce Rusia exportă flacoane în țări precum India și Argentina, ea face, de asemenea, eforturi pentru a face disponibil vaccinul pentru aproape 150 de milioane de cetățeni ai săi, limitând numărul de doze care ar putea fi disponibile pentru alte ţări.

Orban a adăugat că guvernul său va continua să monitorizeze formulele dezvoltate în Est, înainte de a lua o decizie finală.

Canalele de presă occidentale finanțate de stat fuseseră mai pesimiste cu privire la posibilitatea ca maghiarii să primească vaccinul rusesc. Radio Free Europe, radiodifuzor american finanţat de stat, a relatat comentariile șefului de stat major al lui Orban în decembrie, spunând că țara „nu va folosi vaccinul Sputnik V din Rusia, în ciuda cooperării bilaterale”. Postul radio a adăugat că Orban a fost criticat „pentru că a aprofundat legăturile bilaterale cu președintele rus Vladimir Putin, care consideră Sputnik-V drept un proiect național de prestigiu”.

The Moscow Times, care, în ciuda numelui său, nu este o publicație rusească, ci una finanțată de Vest, a relatat în mod similar cele mai recente comentarii ale lui Orban, adăugând că „criticii au interpretat Sputnik V ca fiind un instrument pentru a consolida influența geopolitică a Rusiei”.

În decembrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat jurnaliștilor că „unele țări și companiile lor farmaceutice gigantice” fac eforturi pentru a preveni intrarea Sputnik V pe piața externă. „Aceste ambiţii nu sunt observate doar de Kremlin, ci sunt vizibile cu ochiul liber. Concurența este foarte dură, dar este bună atunci când această este corectă”, a mai spus Peskov.

Ministerul Apărării din Rusia a sugerat anterior că se duce un război informațional finanțat din străinătate împotriva vaccinului rusesc, generalul-maior Igor Konashenkov afirmând că „știm, în detaliu, ce fonduri și resurse sunt acordate de țări străine pentru a discredita vaccinul intern în lume și în Rusia”.

120
Tagurile:
Sputnik V, Ungaria, Viktor Orban
Тема:
Vaccinul Sputnik V (78)
Tematic
Ungaria dă lecții României: și-a repatriat aurul
Ungaria, lecție pentru liderii Românei, AURescu și Iohannis!
Ungaria interzice adopția pentru cuplurile de același sex
Ungaria a primi șase doze ale vaccinului rusesc
Ungaria a început vaccinarea de astăzi
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа

Dawn: Pakistanul a aprobat utilizarea vaccinului rus Sputnik V

29
(reînnoit 09:34 24.01.2021)
Pakistanul a autorizat utilizarea de urgență a vaccinului rus Sputnik V și a dat aprobarea unei companii farmaceutice locale pentru a importa și distribui medicamentul.

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Guvernul pakistanez a autorizat utilizarea de urgență a vaccinului rus Sputnik V și a dat aprobarea unei companii farmaceutice locale pentru a importa și distribui medicamentul, a raportat ziarul Dawn, cu referire la reprezentantul oficial al țării.

Demnitarul a menționat că vaccinul rusesc a fost al treilea medicament aprobat pentru utilizare.

"Într-o întâlnire găzduită de Consiliul de Înregistrare al Administrației pentru Controlul Medicamentelor din Pakistan (Drap), un alt vaccin a primit, de asemenea, o autorizație de urgență - a fost dezvoltat cu sprijinul Fondului rus de investiții directe", a explicat oficialul.

Acesta a ma subliniat, de asemenea, că compania farmaceutică locală AGP va fi singurul importator și distribuitor al vaccinului rus.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că autoritățile pakistaneze au autorizat utilizarea de urgență a vaccinului AstraZeneca și a medicamentului companiei chineze Sinopharm.

Vaccinul rusesc Sputnik V a fost înregistrat de Ministerul Sănătății în august 2020. Acesta a fost dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie Gamaleya împreună cu RDIF pe baza unor vectori bine studiați ai adenovirusului uman. Eficacitatea vaccinului - mai mare de 90%.

29
Tagurile:
Sputnik V, Pakistan
Тема:
Vaccinul Sputnik V (78)
Tematic
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Președintele Argentinei s-a vaccinat împotriva coronavirusului cu preparatul "Sputnik V"
Viktor Orban arată de ce Ungaria achiziționează vaccinul rusesc Sputnik V

Загрузка...
Президент Венесуэлы Николас Мадуро. Архивное фото.

Maduro condamnă atacul terorist asupra conductei de gaz din Venezuela

122
(reînnoit 09:05 24.01.2021)
Nicolas Maduro a condamnat atacul terorist asupra conductei de gaz, numindu-i pe organizatori - teroriști și lași.

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Președintele venezuelean Nicolas Maduro a condamnat atacul terorist asupra conductei de gaz a companiei petroliere de stat Petróleos de Venezuela (PDVSA).

Atacul a dus la un incendiu masiv ale instalațiilor din statul Anzoátegui din estul țării.

„Astăzi am supraviețuit atacului terorist asupra conductei de gaz din est care a provocat un incendiu uriaș și este controlat în prezent de muncitorii din Petróleos de Venezuela”, a spus Maduro în timpul unui discurs difuzat pe pagina sa de YouTube.

Potrivit șefului statului, nimeni nu a fost ucis sau rănit în incident, muncitorii PDVSA au oprit scurgerea de gaze. Iar pe organizatorii atacului, care intenționau să perturbeze aprovizionarea cu gaze din rafinăriile locale, el i-a numit teroriști și lași.

Anterior, Maduro a acuzat în repetate rânduri Columbia și Statele Unite de atacuri asupra sistemelor de comunicații, a instalațiilor de rafinare a energiei și a petrolului. Cu toate acestea, cetățenii acestor state, arestați în Venezuela sub acuzația de pregătire sau urmărire a atacurilor armate, neagă orice legătură cu guvernele lor respective.

122
Tagurile:
Nicolas Maduro
Tematic
Președintele Maduro promite să fie primul venezuelean care folosește vaccinul „Sputnik V”
Maduro spune că Trump a „aprobat” asasinarea lui
Peskov - despre momentul întâlnirii dintre Putin și Maduro

Загрузка...

Viețuitoarele Grădinii Zoologice din Moscova pe timp de iarnă - Foto

0
Nu este un secret faptul că în timpul iernii există mai puțini vizitatori la Grădina Zoologică din Moscova. Unii sunt siguri că grădina zoologică este închisă pe timp de iarnă, dar aceasta este o concepție greșită.

Unii preferă să vină aici în anotimpurile mai calde, în timp ce alții cred că nu este nimeni la care să se uite iarna: multe animale hibernează și incintele sunt goale. Alții sunt siguri că grădina zoologică este închisă pe timp de iarnă, dar aceasta este o concepție greșită.

O parte din animale, într-adevăr nu le veți vedea. Așa animale ca urșii bruni și aricii cad în hibernare pe timp de iarnă și sforăie în liniște în adăposturile lor.

În această atmosferă, animalele pașnice, care se odihnesc pe bolovani pudrați de zăpadă, arată maiestuoși. Dar ce să mai spunem despre animalele de pradă?

Vă invităm să le admirați în imaginile selectate de Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
 • © Sputnik / Maksim Blinov

  Urs Panda uriaș în voliera Grădinii Zoologice din Moscova.

 • © Sputnik / Maksim Blinov

  Râsul eurasiatic în voliera Grădinii Zoologice din Moscova.

 • © Sputnik / Maksim Blinov

  Macaci japonezi în voliera Grădinii Zoologice din Moscova.

 • © Sputnik / Maksim Blinov

  Pisică de stepă în voliera Grădinii Zoologice din Moscova.

 • © Sputnik / Maksim Blinov

  Castor comun în voliera Grădinii Zoologice din Moscova.

 • © Sputnik / Maksim Blinov

  Râsul eurasiatic în voliera Grădinii Zoologice din Moscova.

 • © Sputnik / Maksim Blinov

  Camilă cu două cocoașe în voliera Grădinii Zoologice din Moscova.

 • © Sputnik / Maksim Blinov

  Focă nordică cu blană în voliera Grădinii Zoologice din Moscova.

 • © Sputnik / Maksim Blinov

  Lup cu coamă în voliera Grădinii Zoologice din Moscova.

 • © Sputnik / Maksim Blinov

  Un iac domestic cu un pui într-o cușcă în aer liber la Grădina Zoologică din Moscova.

 • © Sputnik / Maksim Blinov

  Leoaică în voliera Grădinii Zoologice din Moscova.

 • © Sputnik / Maksim Blinov

  Urs Panda uriaș în voliera Grădinii Zoologice din Moscova.

 • © Sputnik / Maksim Blinov

  Lupi polari în voliera Grădinii Zoologice din Moscova.

 • © Sputnik / Maksim Blinov

  Pisică de junglă în voliera Grădinii Zoologice din Moscova.


Загрузка...