Женщина в лицевой маске из-за распространения коронавируса

UK Covid-19: când va fi relaxat lockdown-ul, restricţiile de călătorie

472
(reînnoit 14:36 05.01.2021)
Guvernul Marii Britanii va prezenta în curând noi regulile privind restricţiile de călătorie din cauza Covid-19, a declarat ministrul cabinetului, Michael Gove. Acesta a menţionat şi luna când ar putea fi relaxat noul lockdown.

BUCUREŞTI, 5 ian – Sputnik. Michael Gove a fost întrebat, într-un interviu pentru Sky News, dacă persoanele care sosesc în Marea Britanie vor fi obligate să prezinte un test Covid-19 negativ.

„Vom prezenta foarte curând noi propuneri cu privire la regulile exacte prin care ne vom asigura că frontierele noastre sunt în siguranță. Dar mesajul foarte, foarte clar pentru cetățenii britanici este că nu ar trebui să călătorească”, a răspuns ministrul, potrivit RT

Ordinele privind interdicţia de părăsire a domiciliului au fost emise luni în Anglia și Scoția, fiind similare celor din lockdown-ul la nivel național din martie. Prim-ministrul Boris Johnson a declarat că măsurile au fost determinate de o nouă mutaţie a coronavirusului care este „cu 50-70 la sută mai contagioasă”.

Între timp, Gove și-a exprimat speranța că campania de vaccinare în desfăşurare va permite ridicarea „progresivă” a restricțiilor.

„Cred că este corect să spunem că, pe măsură ce vom intra în luna martie, ar trebui să putem ridica unele dintre aceste restricții, dar nu neapărat pe toate”, a spus Gove, avertizând în acelaşi timp că este imposibil să „prezicem cu certitudine” când se va întâmpla acest lucru.

Autoritățile au început vaccinarea populaţiei cu vaccinul Pfizer/BioNTech pe 8 decembrie. Luni, guvernul a aprobat și utilizarea vaccinului AstraZeneca / Oxford.

„Vom mai primi câteva milioane de vaccinuri AstraZeneca, ceea ce ne va oferi oportunitatea de a vaccina tot mai mulți oameni. Numărul [celor vaccinaţi] va crește săptămâna aceasta, în cea viitoare și cea următoare”, a mai spus Gove, adăugând că peste un milion de persoane au primit vaccinul în Marea Britanie.

472
Tagurile:
COVID-19, UK
Tematic
UK: Portul Belfast este liniștit pe măsură ce reglementările Brexit intră în vigoare
Românii în UK: cum veţi putea călători în primele 9 luni din 2021
Românii din UK: al treilea lockdown în ianuarie?
Иллюстрационное фото вакцины от Covid19 с логотипом AstraZeneca

După Pfizer, și AstraZeneca va reduce livrările de vaccin anti-Covid pentru UE

57
(reînnoit 13:12 23.01.2021)
După ce Pfizer a anunțat reducerea livrărilor de vaccin în UE, și AstraZeneca va reduce cu 60% livrările de vaccin anti-Covid promise UE în prima parte a acestui an.

BRUXELLES, 23 ianc - Sputnik. Situația livrărilor de vaccin în UE devine tot mai problematică după ce AstraZeneca a anunțat că își va reduce livrările de vaccin. Compania britanică promisese în jur de 80 de milioane de doze spre cele 27 de țări ale Uniunii Europene până la finalul lunii martie, dar 31 de milioane dintre acestea nu vor mai ajunge pe continent din cauza unor probleme de producție întâmpinate la fabrica din Belgia care produce serul.

„Cantitatea produsă va fi mai mică decât cea anticipată din cauza unor scăderi de producție la fabrica noastră din lanțul de furnizare european”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei britanice într-un comunicat.

Și aceasta nu este prima veste proastă. Deja numărului de doze de vaccin Pfizer/BioNTech livrate UE este mai mic decât cel promis, situație care nemulțumește profund unele țări europene. Astfel, dacă Italia a anunțat că ar urma să dea în judecată Pfizer, Ungaria și-a asigurat un număr mare de doze de vaccin din Rusia, criticând încetineala Comisiei Europene în a asigura vaccinurile necesare unei vaccinări în masă.

57
Tagurile:
UE, COVID-19, vaccin
Tematic
Centrul Gamaleia și AstraZeneca au semnat un memorandum de cooperare
Centrul Gamaleia, despre cooperarea cu AstraZeneca: Politica nu-și mai are locul
AstraZeneca face echipă cu creatorii vaccinului Sputnik V

Загрузка...
Coronavirus în Spania

Călătorii din Barcelona, reduși la tăcere ca nu răspândească virusul

157
(reînnoit 10:34 23.01.2021)
Cei care călătoresc cu transportul public în Barcelona au fost rugați să tacă din gură pentru a nu răspândi coronavirusul.

BRUXELLES, 23 ian - Sputnik. O nouă măsură anti-Covid 19 a apărut pe piața europeană, și anume în Spania. În Barcelona, călătorii în transportul public sunt rugați să nu vorbească pentru a nu răspândi coronavirusul. Dar măsura nu s-a oprit doar la Barcelona, ea se aplică și în regiunea La Rioja și în Insulele Baleare. Ca orice măsură anti-Covid, și aceasta se bazează pe recomandările experților în sănătate.

Maria Cruz Minguillon, cercetător la Consiliul Național de Cercetare din Spania (CSIC), a explicat presei „oamenii care strigă sau vorbesc la telefon pot emite cu până la cincizeci de ori mai multe particule” de virus.

Isidre Gavin i Valls, secretarul pentru infrastructură și mobilitate al guvernului catalan, a explicat la rândul său căm chiar dacă studiile științifice arată că transportul public nu este o zonă cu risc mult mai mare de contaminare, totuși măsura transportului silențios ar putea îmbunătăți situația în ceea ce privește răspândirea virusului.

„Mulți oameni s-au temut, pentru că este dificil să păstrezi distanțarea în transportul public, dar prin măsuri precum interzicerea mâncării și a băuturii și păstrarea tăcerii, reducem riscurile”, a adăugat oficialul catalan.

Dar păstrarea tăcerii în transportul în comun este doar o recomandare și nu este supusă sancțiunilor.

157
Tagurile:
Barcelona, COVID-19
Tematic
La ce ne putem aștepta de la "EpiVacCorona": Totul despre vaccinul peptidic anti-COVID-19
UE cere evitarea călătoriilor între țările membre din cauza noilor mutații ale Covid 19
UK: vor primi 500 de lire toţi cei pozitivi cu Covid-19? - decizie

Загрузка...

Spania: Furtuna Hortense a făcut ravagii la Madrid - Video

0
(reînnoit 16:30 23.01.2021)
Vineri, furtuna Hortense a cauzat pagube în mai multe părți ale capitalei spaniole Madrid - acoperișul unei case a fost smuls.

În clipul video se poate vedea cum salvatorii îndepărtează acoperișul unei clădiri, care a fost smulsă de vânturile puternice din timpul nopții, în cartierul Vallecas. De asemenea, pot fi observate deteriorări ale zidului din piața Plaza de Cibeles, lucrătorii îndepărtând resturile.

Agenția Meteorologică de Stat (Aemet) a anunțat că s-ar putea ca sâmbătă să lovească o altă furtună, numită Ignacio.

 

0
Tagurile:
Furtună, Spania

Загрузка...