USAF MQ-9

SUA au dislocat în România MQ-9 Reaper, aparate de zbor fără pilot

405
(reînnoit 08:09 05.01.2021)
SUA au dislocat în România aparate de zbor fără pilot de recunoaștere, cu funcție de atac, MQ-9 Reaper, pentru a efectua colectarea de informații, supravegherea și recunoașterea în sprijinul operațiunilor NATO

Aeronave de recunoaștere fără pilot MQ-9 Reaper și aproximativ 90 de militari din cadrul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii au fost dislocați, pentru următoarele luni, la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii.

Anunțul a fost făcut de Comandamentului Forțelor Aeriene SUA din Europa și Africa.

"Forțele aeriene americane au desfășurat avioane MQ-9 Reaper și aproximativ 90 de membri ai forței aeriene la baza aeriană 71 din Câmpia Turzii, România, pentru a efectua colectarea de informații, supravegherea și recunoașterea în sprijinul operațiunilor NATO", se arată într-un comunicat postat pe site-ul comandamentului.

Potrivit generalului Jeffrey Harrigian, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA pentru Europa și Africa, desfășurarea dronelor în această locație strategică „îi liniștește pe aliați și parteneri”, dar și „le clarifică adversarilor” că „poate fi oferit un răspuns la orice amenințare care apare”.

Militarii a declarat că desfășurarea dronelor și a personalului militar au fost convenite cu autoritățile române și vorbește despre „angajamentul” Statelor Unite față de securitate și stabilitate în Europa și vizează consolidarea relațiilor dintre aliații NATO „și alți parteneri europeni”.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale din România, „Forţele Aeriene Române, prin intermediul Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu", vor asigura sprijinul tehnic, operațional și logistic necesar desfăşurării misiunilor pe toată perioada dislocării acestora în România”, iar această misiune reprezintă o „consolidare a capacității de apărare colectivă și la creșterea securității regionale”.

Aceeași sursă informează că MQ-9 Reaper este o aeronavă fără pilot capabilă să efectueze misiuni de zbor comandate de la distanță sau autonome și este dezvoltată de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), în principal pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii.

Drona MQ-9 Reaper este echipată cu un motor turbopropulsor, viteza sa fiind de peste 400 de kilometri pe oră. Plafonul are o înălțime de 13 mii de metri. Durata maximă a zborului este de 24 de ore.

405
Tagurile:
MQ-9 Reaper, Câmpia Turzii, SUA
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

31
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

31
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...
Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina

În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

54
În Argentina a aterizat avionul cu cea de-a doua partidă a vaccinului împotriva coronovirusului, Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Avionul companiei Aerolineas Argentinsa, care transportă în Argentina noi doze ale vaccinului „Sputnik V”, a aterizat în Buenos Aires, potrivit imaginilor transmise în direct pe contul Twitter al administrației prezidențiale.

Primele 300 de mii de doze au sosit în Argentina la sfârșitul lunii decembrie. Aceeași navă a adus 300 de mii de doze ale celui de-al doilea component al vaccinului.

Acestea vor fi utilizate pentru vaccinarea medicilor și angajaților secțiilor de terapie intensivă.

54
Tagurile:
Sputnik V, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19
Sondaj: Doriți să se vaccineze public șefii partidelor?
Premierul Florin Cîțu, vaccinat anti COVID-19

Загрузка...