London

UK: „Un al treilea lockdown naţional în următoarele 24 de ore”

1276
Duminică, prim-ministrul britanic Boris Johnson a luat în calcul introducerea unor restricții împotriva COVID-19 mai dure în Marea Britanie. De asemenea, liderul Partidului Laburist l-a îndemnat să impună un al treilea lockdown național.

BUCUREŞTI, 4 ian – Sputnik. Liderul Partidului Laburist Sir Keir Starmer l-a îndemnat pe Boris Johnson să impună un al treilea lockdown național în Marea Britanie în următoarele 24 de ore pentru a împiedica o creștere accentuată a infecțiilor cu COVID-19.

Starmer a declarat duminică reporterilor că măsura ar trebui să fie „primul pas” pentru împiedicarea răspândirii epidemiei de coronavirus, care „în mod clar a scăpat de sub control” și că „nu este bine ca prim-ministrul să sugereze că vor exista restricții suplimentare într-o săptămână sau două sau trei”.

„Această întârziere a fost cauza atât de multor probleme. Aşadar, spun eu, introduceți aceste restricții acum, restricții naționale, în următoarele 24 de ore. (...) Nu putem lăsa ca prim-ministrului să permită epuizarea următoarelor două sau trei săptămâni și apoi să introducă un blocaj național, care este inevitabil. Trebuie impus acum”, a subliniat liderul laburist, citat de Sputnik News.

O sursă guvernamentală citată de Sky News a reamintit că guvernul a introdus în mai multe zone din Marea Britanie restricțiile de nivelul 4 pentru a împiedica răspândirea noii mutaţii a COVID-19 și a ridicat alte zone la nivelul 3.

„Această abordare ţintită este cea potrivită și [nivelurile de restricţii] sunt revizuite pe baza celor mai recente date”, a adăugat sursa.

Experții din domeniul sănătății din Marea Britanie au avertizat cu privire la pericolul reprezentat de noua tulpină a coronavirusului, „VUI - 202012/01”, care, potrivit unui studiu britanic, este cu cel puțin 50% mai contagioasă.

Tulpina a ajuns deja în Italia, Suedia, Franța, Spania, Elveția, Germania, Canada și Japonia, determinând mai mult de 50 de țări să impună restricții de călătorie în cazul Regatului Unit.

Declaraţiile lui Starmer au venit la câteva ore după ce Johnson a afirmat clar că nu exclude impunerea unor restricții mai dure pentru a contracara creșterea infecțiilor cu coronavirus. El a afirmat aceasta în contextul unor rapoarte din presă care precizau că ar putea fi luate măsuri mai dure până la mijlocul lunii ianuarie și că aceste restricții nu vor fi ridicate până la Paște.

Duminică, încă 54.990 de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19 în Marea Britanie, fiind a șasea zi consecutivă în care numărul de noi cazuri zilnice a depășit 50.000. Până duminică, numărul total al cazurilor confirmate în țară a crescut la peste 2,5 milioane, cu 74.570 de decese, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Trei sferturi din populația Marii Britanii se află acum sub nivelul 4 de restricţii, care au fost introduse și în întreaga Țara Galilor și în cea mai mare parte a Scoției. În Irlanda de Nord, un nou lockdown de șase săptămâni a intrat în vigoare pe 26 decembrie.

Restricţiile de nivelul 4 includ un avertisment pentru rămânerea la domiciliu, limitarea întâlnirii persoanelor din gospodării diferite la două persoane în aer liber, precum și închiderea magazinelor neesențiale, a frizeriilor și a sălilor de fitness.

1276
Tagurile:
London, Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1527)
Tematic
OMS: Noua tulpină a Covid-19 din UK, „mai transmisibilă la tineri și copii”
UK: Guvernul „nu va ezita” să impună un lockdown total
Românii în UK: cum veţi putea călători în primele 9 luni din 2021
Românii din UK: al treilea lockdown în ianuarie?
UK: Portul Belfast este liniștit pe măsură ce reglementările Brexit intră în vigoare
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

174
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

174
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...

Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2

122
(reînnoit 17:24 20.01.2021)
Autoritățile federale ale Germaniei au reacționat la intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva navei rusești, implicată în construcția gazoductului Nord Stream-2

Germania a reacționat la posibilele sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream-2. Ministerul Economiei al Germaniei a declarat că regretă decizia Washingtonului de a impune sancțiuni împotriva navei „Fortuna”, implicată în lucrările de construcție a gazoducutului.

“Am luat act cu regret”, a menționat purtătorul de cuvânt al ministerului.

De asemenea, reprezentantul autorităților germane a confirmat informația că sancțiunilor sunt îndreptate împotriva companiei implicate în instalarea conductelor. Totodată, ambasada SUA la Berlin a comunicat jurnaliștilor că partea americană va întreprinde tot măsurile necesare pentru stoparea Nord Stream-2, care “reprezintă o amenințare pentru interesele naționale ale aliaților europeni”.

122
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream-2
Tematic
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Firmele germane au dat o apreciere sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream 2
O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream – 2"

Загрузка...