Президент США Дональд Трамп

Veste explozivă de la Washington: Trump iese în stradă!

419
(reînnoit 11:27 04.01.2021)
Un demers mixt care ar putea întârzia recunoașterea oficială a lui Joe Biden, o formă de protest la care va participa însuși președintele în funcție, Donald Trump.

BUCUREȘTI, 4 ian – Sputnik. Donald Trump face un demers în premieră pentru un președinte american – va ieși în stradă pentru a participa la protestele de la Washington, programate pe 6 ianuarie.

Pe 6 ianuarie va avea loc ședința Congresului pentru a se certifica voturile din Colegiul Electoral şi a se declara oficial victoria în alegeri a preşedintelui ales – în cazul de față, Joe Biden.

La ora actuală, Donald Trump refuză să recunoască rezultatul alegerilor, continuând să acuze fraude – chiar în ciuda faptului că autoritățile din statele în care a contestat oficial cifrele au respins aceste contestații.

De asemenea, pentru data de 6 ianuarie se pregătește o acțiune în Congres, unde un grup de senatori republicani vor încerca să obţină amânarea declarării oficiale a victoriei lui Jeo Biden.

În stradă, manifestația de protest va avea loc la Monumentul Washington, Freedom Plaza şi Capitoliu.

Pe Twitter, Donald Trump contestă vehement legalitatea și constituționalitatea rezultatelor.

​”Statele Swing nici măcar nu s-au apropiat de prevederile legislativelor statelor lor. Aceste „legi electorale” ale statelor au fost alcătuite de judecători și politicieni locali, nu de legislativele lor și sunt, prin urmare, înainte de a ajunge chiar la nereguli și fraude, neconstituționale!”, a spus Trump. (Statele ”Swing” sunt cele care nu sunt tradițional republicane sau democrate, ci se pot schimba la fiecare episod electoral).

419
Tagurile:
Trump
Tematic
Trump, cel mai admirat om al anului 2020 - sondaj
Trump, demers fulminant, nu cedează!
Trump: Biden este un „președinte fake”
Vladimir Putin

Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start

110
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică, în cadrul căreia au convenit asupra prelungirii tratatului New Start.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden au convenit în timpul unei discuții telefonice asupra prelungirii tratatului New Start, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Sistemul de rachetă Topol
© Sputnik / Александр Кряжев

În următoarele zile Rusia și SUA vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura continuitatea Tratatului cu privire la măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor ofensive strategice (New Start), anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“În următoarele zile părțile vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura funcționarea în continuare a acestui mecanism internațional pentru reducerea reciprocă a arsenalelor rachetelor nucleare”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

110
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
SUA au reacționat oficial la oferta lui Putin de prelungire a New Start
Rusia îndeamnă SUA să semneze extinderea tratatului New START
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova

Загрузка...

SUA, chemată se alăture UE în reglementarea giganților digitali mondiali

81
(reînnoit 17:19 26.01.2021)
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut în mesajul său de la Davos ca SUA să se alăture UE în reglementarea giganților digitali, solicitând limitarea puterii acestora

BRUXELLES, 26 ian - Sputnik. În mesajul său pentru Forumul Economic Mondial de la Davos, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a invitat SUA să se alăture iniţiativelor europene vizând reglementarea giganţilor digitali.

„Îi invit pe prietenii noştri americani să se alăture iniţiativelor noastre. Împreună am putea crea un set de reguli pentru economia digitală care ar fi valabil la scară globală”, a spus vond der Leyen în cadrul Formului de la Davos care se desfășoară virtual.

Potrivit președintelui Comisiei Europene, ar fi vorba de un set de reguli care să fie fundamentat pe drepturile omului, diversitate, incluziune şi protejarea sferei private. Von der Leyen a făcut astfel referire la proiectele de reglementare prezentate de Comisie în decembrie 2020 intitulate ”Digital Services Act” şi ”Digital Market Act”.

De asemenea, Ursula von der Leyen a acuzat pericolele pe care le reprezintă internetul nereglementat pentru democraţie, spunând că luarea cu asalt a Capitoliului a fost un şoc pentru ea.

„Trebuie să ne apărăm instituţiile împotriva puterii corozive a discursurilor de ură, dezinformării (...) şi incitării la violenţă”, a fost mesajul transmis de președintele Comisiei Europene la Davos.

Ea a arătat că modelul de afaceri al platformelor de internet are un impact nu doar asupra concurenţei libere şi corecte, dar şi asupra democraţiei, securităţii şi calităţii informaţiei.

”De aceea, trebuie să limităm puterea imensă a marilor companii digitale”, a adăugat Ursula von der Leyen, care a propus ca ceea ce este ilegal off-line să fie ilegal şi on-line şi ca platformele să fie transparente în ce priveşte funcţionarea algoritmilor lor.

81
Tagurile:
UE, SUA
Tematic
Juan Guaido nu mai e recunoscut de UE ca președinte interimar al Venezuelei
După Pfizer, și AstraZeneca va reduce livrările de vaccin anti-Covid pentru UE
UE se laudă că va obliga furnizorii să livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

Загрузка...