Donald Trump,  Joe Biden

Ce au spus Trump și Biden de Anul Nou

167
Preşedintele american Donald Trump a folosit mesajul de Anul Nou pentru a aminti de realizările din timpul mandatului său și pe care el le consideră „victorii istorice”

BRUXELLES, 1 ian - Sputnik. Într-un mesaj video publicat pe Twitter, Trump a spus în noaptea de Anul Nou că „trebuie să fim ţinuţi minte pentru ce a fost făcut”.

„În faţa celor mai mari provocări de anul acesta, americanii au arătat un curaj incredibil, putere, tenacitate şi împreună am obţinut victorii cu adevărat istorice”, așa și-a început preşedintele Trump discursul de Anul Nou.

El a arătat apoi că SUA au produs un vaccin împotriva Covid-19 în timp record şi că a prezis corect că acesta va fi disponibil până la finalul anului.

Spre deosebire de Trump, care s-a referit la realizările trecute, viitorul președinte al SUA, Joe Biden a vorbit despre viitor, și-a arătat aprecierea față de lucrătorii sanitari şi a încurajat oamenii să se vaccineze.

„Sunt absolut sigur, de-a dreptul încrezător că vom reveni şi vom reveni chiar mai puternici decât înainte”, a spus Joe Biden în scurta apariţie alături de soţia lui, Jill Biden, la „Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve with Ryan Seacrest 2021”, transmis de ABC.

Biden a arătat de asemenea că dozele de vaccin trebuie să fie distribuite mai rapid.

Statele Unite au înregistrat, de la începutul pandemiei, peste 19,9 milioane de contaminări şi mai mult de 345.800 de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

167
Tagurile:
Joe Biden, Donald Trump
Tematic
„Ceremonia de inaugurare” pentru al doilea mandat al lui Donald Trump
Trump, demers fulminant, nu cedează!
Trump: Biden este un „președinte fake”
Trump, cel mai admirat om al anului 2020 - sondaj
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

86
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

86
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

51
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

51
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...