Angela Merkel la congresul CDU

Merkel, mesaj emoționant: „Ce an am avut!”

205
Angela Merkel a ținut în noaptea de Anul Nou ultimul său mesaj de cancelar la o asemenea ocazie, pentru că mandatul ei se încheie la toamnă.

BRUXELLES, 1 Ian - Sputnik. Angela Merkel a rostit ultimul său discurs de Anul Nou în calitate de cancelar al Germaniei, ea urmând să se retragă din funcție înaintea alegerilor din septembrie 2021.

Cancelarul a ținut un discurs emoţionant, lucru inedit pentru un politician german, în care a recunoscut că 2020 a fost cel mai greu din cei 15 ani de mandat.

„Ce an am avut! În 2020, am avut ceva ce a venit peste noi, fără să ne aşteptăm. Un virus necunoscut care ne-a invadat trupurile şi vieţile. Ne-a lovit în ceea ce aveam mai uman: contacte sociale, conversaţii, îmbrăţişări, aniversări. Virusul a transformat comportamente normale în unele riscante, ne-a făcut să ne protejăm, într-un fel neaşteptat”, a spus ea în discursul tradițional de Anul Nou.

Ea a adăugat că anul 2020, al pandemiei, a fost unul din care am avut ce învăţa și a amintit că în primăvară a trebuit să reacţionăm la un virus despre care nu ştiam nimic verificat, a trebuit să luăm decizii despre care numai speram că le-am luat corect.

”Pandemia de coronavirus a fost şi rămâne o provocare pe termen lung politică, economică şi socială”, a mai spus cancelarul.

Merkel a arătat că depinde de toţi, multă vreme de acum încolo, felul în care se va răzbi în această pandemie și le-a cerut germanilor să respecte regulile și în zilele şi săptămânile care vor urma, menționând că în continuare sunt „timpuri grele” pentru țară.

Cancelarul a arătat că există speranţă în contextul în care au fost vaccinate primele persoane în întreaga Europă şi în lume.

Apoi, Merkel a spus că la finalul „unui an care ne-a tăiat respiraţia” este important ca oamenii să facă o pauză şi să jelească.

„Ca societate, nu trebuie să uităm câţi oameni au pierdut persoane dragi fără să poată fi alături de ele în ultimele ore de viaţă”, a mai spus Merkel.

205
Tagurile:
Angela Merkel
Tematic
Merkel a numit termenii revenirii Germaniei la viața normală
Legendara berărie din Berlin a inclus-o pe Merkel în lista neagră
Merkel anunță măsuri de carantină mai dure în Germania
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

85
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

85
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

51
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

51
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...