Angela Merkel

De Anul Nou, Merkel cere coeziune pentru a combate pandemia

80
(reînnoit 17:34 31.12.2020)
Cancelarul german Angela Merkel a transmis un mesaj de Anul Nou în care a făcut apel la coeziune socială în lupta împotriva pandemiei de coronavirus

BRUXELLES, 31 dec - Sputnik. Mesajul pe care Angela Merkel urmează să îl rostească în noaptea de Anul Nou a fost prezentat de astăzi în presa germană.

"Va depinde de noi toţi, multă vreme de acum încolo, să vedem cum voi răzbi în această pandemie", spune Merkel în mesajul tradițional din noaptea dintre ani.

În continuare, Merkel le-a cerut germanilor să respecte regulile în zilele şi săptămânile care vor urma.

"În afară de vaccin, avem cele mai eficiente mijloace la dispoziţia noastră, respectând regulile, fiecare dintre noi", a declarat cancelarul german.

Merkel le-a mulţumit locuitorilor Germaniei pentru disciplina de care au dat dovadă, pentru că au purtat măşti şi au păstrat distanţa fizică.

Cancelarul a adăugat că există speranţă, în contextul în care au fost vaccinate primele persoane în întreaga Europă şi în lume și a dat asigurări că "oricine va dori" va putea să se vaccineze şi a spus că şi ea se va vaccina "atunci când îi va veni rândul".

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume sunt o altă sursă de speranţă, a remarcat Merkel, inclusiv cei din Germania, ea aducând laude companiei germane BioNTech.

"Nimic nu poate demonstra mai bine decât atât că forţa diversităţii, cooperarea europeană şi internaţională sunt cele care aduc progresul", a mai spus Merkel.

"Ca societate, nu trebuie să uităm câţi oameni au pierdut persoane dragi fără să poată fi alături de ele în ultimele ore de viaţă", s-a referit cancelarul și la tragediile care au avut loc în acest an.
80
Tagurile:
Germania, Angela Merkel
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1530)
Tematic
Merkel a numit termenii revenirii Germaniei la viața normală
Nou record de infectări în Germania
Incident public: președintele Iohannis numit ”SPION german”!
General german: Rusia ”cea mai mare amenințare” doar pentru a justifica NATO
Иллюстрационное фото вакцины от Covid19 с логотипом AstraZeneca

După Pfizer, și AstraZeneca va reduce livrările de vaccin anti-Covid pentru UE

30
(reînnoit 13:12 23.01.2021)
După ce Pfizer a anunțat reducerea livrărilor de vaccin în UE, și AstraZeneca va reduce cu 60% livrările de vaccin anti-Covid promise UE în prima parte a acestui an.

BRUXELLES, 23 ianc - Sputnik. Situația livrărilor de vaccin în UE devine tot mai problematică după ce AstraZeneca a anunțat că își va reduce livrările de vaccin. Compania britanică promisese în jur de 80 de milioane de doze spre cele 27 de țări ale Uniunii Europene până la finalul lunii martie, dar 31 de milioane dintre acestea nu vor mai ajunge pe continent din cauza unor probleme de producție întâmpinate la fabrica din Belgia care produce serul.

„Cantitatea produsă va fi mai mică decât cea anticipată din cauza unor scăderi de producție la fabrica noastră din lanțul de furnizare european”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei britanice într-un comunicat.

Și aceasta nu este prima veste proastă. Deja numărului de doze de vaccin Pfizer/BioNTech livrate UE este mai mic decât cel promis, situație care nemulțumește profund unele țări europene. Astfel, dacă Italia a anunțat că ar urma să dea în judecată Pfizer, Ungaria și-a asigurat un număr mare de doze de vaccin din Rusia, criticând încetineala Comisiei Europene în a asigura vaccinurile necesare unei vaccinări în masă.

30
Tagurile:
UE, COVID-19, vaccin
Tematic
Centrul Gamaleia și AstraZeneca au semnat un memorandum de cooperare
Centrul Gamaleia, despre cooperarea cu AstraZeneca: Politica nu-și mai are locul
AstraZeneca face echipă cu creatorii vaccinului Sputnik V

Загрузка...
Coronavirus în Spania

Călătorii din Barcelona, reduși la tăcere ca nu răspândească virusul

133
(reînnoit 10:34 23.01.2021)
Cei care călătoresc cu transportul public în Barcelona au fost rugați să tacă din gură pentru a nu răspândi coronavirusul.

BRUXELLES, 23 ian - Sputnik. O nouă măsură anti-Covid 19 a apărut pe piața europeană, și anume în Spania. În Barcelona, călătorii în transportul public sunt rugați să nu vorbească pentru a nu răspândi coronavirusul. Dar măsura nu s-a oprit doar la Barcelona, ea se aplică și în regiunea La Rioja și în Insulele Baleare. Ca orice măsură anti-Covid, și aceasta se bazează pe recomandările experților în sănătate.

Maria Cruz Minguillon, cercetător la Consiliul Național de Cercetare din Spania (CSIC), a explicat presei „oamenii care strigă sau vorbesc la telefon pot emite cu până la cincizeci de ori mai multe particule” de virus.

Isidre Gavin i Valls, secretarul pentru infrastructură și mobilitate al guvernului catalan, a explicat la rândul său căm chiar dacă studiile științifice arată că transportul public nu este o zonă cu risc mult mai mare de contaminare, totuși măsura transportului silențios ar putea îmbunătăți situația în ceea ce privește răspândirea virusului.

„Mulți oameni s-au temut, pentru că este dificil să păstrezi distanțarea în transportul public, dar prin măsuri precum interzicerea mâncării și a băuturii și păstrarea tăcerii, reducem riscurile”, a adăugat oficialul catalan.

Dar păstrarea tăcerii în transportul în comun este doar o recomandare și nu este supusă sancțiunilor.

133
Tagurile:
Barcelona, COVID-19
Tematic
La ce ne putem aștepta de la "EpiVacCorona": Totul despre vaccinul peptidic anti-COVID-19
UE cere evitarea călătoriilor între țările membre din cauza noilor mutații ale Covid 19
UK: vor primi 500 de lire toţi cei pozitivi cu Covid-19? - decizie

Загрузка...