Londra

Românii din UK: al treilea lockdown în ianuarie?

1004
(reînnoit 17:34 31.12.2020)
Un om de știință care consiliază guvernul britanic a avertizat că ar putea urma în scurt timp încă un lockdown național, deoarece noua mutaţie a virusului se răspândeşte în toată țara și numărul cazurilor din Marea Britanie continuă să crească.

BUCUREŞTI, 31 dec – Sputnik. Joi dimineață, Mike Tildesley, membru al Grupului științific consultativ pentru situații de urgență (SAGE) al guvernului britanic, a declarat pentru BBC Radio că este posibil ca o parte mai mare a ţării să fie nevoită să intre în nivelul 4 de restricţii, nivelul cu cele mai dure măsuri regionale, sau să fie introdus un lockdown total la nivel național.

„Numărul de cazuri creşte într-un mod cu adevărat îngrijorător, așa că bănuiesc că, din păcate, vom avea o înăsprire a restricțiilor, probabil că o parte mai mare a țării va intra în nivelul 4 sau, în cele din urmă, probabil [va urma] un lockdown național înainte de sfârșitul lunii ianuarie”, a declarat acesta, citat de RT

Estimarea lui Tildesley vine în contextul în care încă 20 de milioane de britanici sunt afectaţi de măsurile de nivelul 4 după ce ministrul Sănătăţii Matt Hancock a luat decizia de a extinde cele mai dure restricții la trei sferturi din populație.

Aceasta înseamnă că numai Insulele Scilly, un arhipelag pitoresc în largul Cornwallului, nu sunt supuse măsurilor de nivel 3 sau 4 și sunt singurele zone din întreaga Mare Britanie unde sunt deschise pub-urile.

Miercuri, Marea Britanie a anunțat că vaccinul împotriva Covid-19 produs de AstraZeneca a fost aprobat și lansarea va începe pe 4 ianuarie.

O nouă mutaţie a virusului, răspândită în Marea Britanie, este „cu 56% mai transmisibilă”, potrivit London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Miercuri, autoritățile sanitare din Marea Britanie au înregistrat 50.023 de noi infecții și 981 de decese.

1004
Tagurile:
Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1527)
Tematic
UK: Zonele intrate în lockdown-ul cel mai sever – LIVE Sputnik
Românii din UK, temeri: lumea ia din nou cu asalt supermarketurile
Românii din UK: lockdown total mai multe luni în aceste zone?
OMS: Noua tulpină a Covid-19 din UK, „mai transmisibilă la tineri și copii”
UK: Guvernul „nu va ezita” să impună un lockdown total
Românii în UK: cum veţi putea călători în primele 9 luni din 2021
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

175
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

175
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...

Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2

122
(reînnoit 17:24 20.01.2021)
Autoritățile federale ale Germaniei au reacționat la intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva navei rusești, implicată în construcția gazoductului Nord Stream-2

Germania a reacționat la posibilele sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream-2. Ministerul Economiei al Germaniei a declarat că regretă decizia Washingtonului de a impune sancțiuni împotriva navei „Fortuna”, implicată în lucrările de construcție a gazoducutului.

“Am luat act cu regret”, a menționat purtătorul de cuvânt al ministerului.

De asemenea, reprezentantul autorităților germane a confirmat informația că sancțiunilor sunt îndreptate împotriva companiei implicate în instalarea conductelor. Totodată, ambasada SUA la Berlin a comunicat jurnaliștilor că partea americană va întreprinde tot măsurile necesare pentru stoparea Nord Stream-2, care “reprezintă o amenințare pentru interesele naționale ale aliaților europeni”.

122
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream-2
Tematic
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Firmele germane au dat o apreciere sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream 2
O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream – 2"

Загрузка...