Президент Франции Эммануэль Макрон в защитной маске беседует с медработниками во время посещения медицинского центра в Пантене (7 апреля 2020). Франция

Români în Franţa: restricţii dure de pe 2 ianuarie în ce zone

3613
(reînnoit 15:40 31.12.2020)
Ministrul francez al Sănătății Olivier Véran a menţionat zonele unde vor fi introduse restricţii mai severe de pe 2 ianuarie. Totuşi, ministrul a dat asigurări că guvernul exclude revenirea la un lockdown naţional.

BUCUREŞTI, 30 dec – Sputnik. După ce ieri a avut loc un Consiliu al Apărării, prezidat de Emmanuel Macron, ministrul francez al Sănătății Olivier Véran a anunţat, la postul TV France 2, deciziile luate.

Astfel, s-a decis să nu fie înăsprite imediat măsurile restrictive deja în vigoare, ci închiderea cu două ore mai devreme a circulaţiei în afara casei în regiunile aflate sub supraveghere specială, în special în Auvergne-Rhône-Alpes, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Grand-Est și Bourgogne-Franche-Comté, a declarat ministrul Sănătății, citat de Sputnik France

„Ceea ce excludem este măsura izolării, nu vrem să introducem carantina în acest stadiu, nici lockdown generalizat, nici izolare locală. Pe de altă parte, vom propune o extindere a intervalului în care nu este permisă ieşirea din casă, interval care, în loc să înceapă la ora 20:00, va începe de la ora 18:00 în toate zonele unde măsura va fi necesară”, a anunţat Olivier Véran.

​Măsurile menționate vor intra în vigoare pe 2 ianuarie. În aceste departamente și zone metropolitane, „rata incidenței este peste pragul maxim de alertă”.

În același timp, Olivier Véran a subliniat „disparități teritoriale semnificative, vestul Franței fiind mai puțin afectat, iar estul Franței afectat mai mult”.

De asemenea, Consiliul științific a avertizat că o „revenire necontrolată a epidemiei” de Covid-19 ar fi posibilă în ianuarie, după sărbătorile de sfârșit de an.

În privinţa perioadei sărbătorilor, ministrul de Interne a îndemnat prefecții să se mobilizeze.

„În zilele următoare, trebuie acordată prioritate măsurilor împotriva adunărilor neautorizate și a fenomenelor de violenţă urbană”, a declarat ministrul de Interne Gérald Darmanin într-un mesaj adresat reprezentanților statului.

3613
Tagurile:
români, Franța
Tematic
Asistentă medicală din Normandia - noua Miss Franța 2021
Franța, măsuri mai radicale decât România de Revelion
Șoc în Franța: Macron a fost testat pozitiv cu Covid-19!
Иллюстрационное фото вакцины от Covid19 с логотипом AstraZeneca

După Pfizer, și AstraZeneca va reduce livrările de vaccin anti-Covid pentru UE

56
(reînnoit 13:12 23.01.2021)
După ce Pfizer a anunțat reducerea livrărilor de vaccin în UE, și AstraZeneca va reduce cu 60% livrările de vaccin anti-Covid promise UE în prima parte a acestui an.

BRUXELLES, 23 ianc - Sputnik. Situația livrărilor de vaccin în UE devine tot mai problematică după ce AstraZeneca a anunțat că își va reduce livrările de vaccin. Compania britanică promisese în jur de 80 de milioane de doze spre cele 27 de țări ale Uniunii Europene până la finalul lunii martie, dar 31 de milioane dintre acestea nu vor mai ajunge pe continent din cauza unor probleme de producție întâmpinate la fabrica din Belgia care produce serul.

„Cantitatea produsă va fi mai mică decât cea anticipată din cauza unor scăderi de producție la fabrica noastră din lanțul de furnizare european”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei britanice într-un comunicat.

Și aceasta nu este prima veste proastă. Deja numărului de doze de vaccin Pfizer/BioNTech livrate UE este mai mic decât cel promis, situație care nemulțumește profund unele țări europene. Astfel, dacă Italia a anunțat că ar urma să dea în judecată Pfizer, Ungaria și-a asigurat un număr mare de doze de vaccin din Rusia, criticând încetineala Comisiei Europene în a asigura vaccinurile necesare unei vaccinări în masă.

56
Tagurile:
UE, COVID-19, vaccin
Tematic
Centrul Gamaleia și AstraZeneca au semnat un memorandum de cooperare
Centrul Gamaleia, despre cooperarea cu AstraZeneca: Politica nu-și mai are locul
AstraZeneca face echipă cu creatorii vaccinului Sputnik V

Загрузка...
Coronavirus în Spania

Călătorii din Barcelona, reduși la tăcere ca nu răspândească virusul

156
(reînnoit 10:34 23.01.2021)
Cei care călătoresc cu transportul public în Barcelona au fost rugați să tacă din gură pentru a nu răspândi coronavirusul.

BRUXELLES, 23 ian - Sputnik. O nouă măsură anti-Covid 19 a apărut pe piața europeană, și anume în Spania. În Barcelona, călătorii în transportul public sunt rugați să nu vorbească pentru a nu răspândi coronavirusul. Dar măsura nu s-a oprit doar la Barcelona, ea se aplică și în regiunea La Rioja și în Insulele Baleare. Ca orice măsură anti-Covid, și aceasta se bazează pe recomandările experților în sănătate.

Maria Cruz Minguillon, cercetător la Consiliul Național de Cercetare din Spania (CSIC), a explicat presei „oamenii care strigă sau vorbesc la telefon pot emite cu până la cincizeci de ori mai multe particule” de virus.

Isidre Gavin i Valls, secretarul pentru infrastructură și mobilitate al guvernului catalan, a explicat la rândul său căm chiar dacă studiile științifice arată că transportul public nu este o zonă cu risc mult mai mare de contaminare, totuși măsura transportului silențios ar putea îmbunătăți situația în ceea ce privește răspândirea virusului.

„Mulți oameni s-au temut, pentru că este dificil să păstrezi distanțarea în transportul public, dar prin măsuri precum interzicerea mâncării și a băuturii și păstrarea tăcerii, reducem riscurile”, a adăugat oficialul catalan.

Dar păstrarea tăcerii în transportul în comun este doar o recomandare și nu este supusă sancțiunilor.

156
Tagurile:
Barcelona, COVID-19
Tematic
La ce ne putem aștepta de la "EpiVacCorona": Totul despre vaccinul peptidic anti-COVID-19
UE cere evitarea călătoriilor între țările membre din cauza noilor mutații ale Covid 19
UK: vor primi 500 de lire toţi cei pozitivi cu Covid-19? - decizie

Загрузка...

Spania: Furtuna Hortense a făcut ravagii la Madrid - Video

0
(reînnoit 16:30 23.01.2021)
Vineri, furtuna Hortense a cauzat pagube în mai multe părți ale capitalei spaniole Madrid - acoperișul unei case a fost smuls.

În clipul video se poate vedea cum salvatorii îndepărtează acoperișul unei clădiri, care a fost smulsă de vânturile puternice din timpul nopții, în cartierul Vallecas. De asemenea, pot fi observate deteriorări ale zidului din piața Plaza de Cibeles, lucrătorii îndepărtând resturile.

Agenția Meteorologică de Stat (Aemet) a anunțat că s-ar putea ca sâmbătă să lovească o altă furtună, numită Ignacio.

 

0
Tagurile:
Furtună, Spania

Загрузка...