Pandemia în New York

Primar din Michigan - „revoltă” împotriva „tiraniei” COVID

471
Un primar din Michigan, Bruce Kring, a stârnit iar controverse dupa ce a îndemnat, într-o postare, la „revoltă” împotriva „tiraniei” COVID. Anterior primarul a afirmat că cetățenii au dreptul să decidă singuri dacă să poarte sau nu mască.

BUCUREŞTI, 29 dec – Sputnik. Primarul oraşului Potterville din Michigan, Bruce Kring, a stârnit controverse după ce a scris pe Facebook o postare în care a îndemnat la „revoltă” și la „luarea înapoi a puterii”, a relatat postul de televiziune din Michigan WLNS, care a sugerat că primarul „incită la violenţă”.

Se relatează că unele postări ale primarului Kring despre alegerile din 2020 au fost marcate de către Facebook drept „informații false”, iar un membru al comunităţii, Kyle Howard, a sugerat că primarul orașului nu ar trebui să folosească rețelele sociale nechibzuit, spunând că acest lucru „provoacă mai multe probleme decât să rezolve ceva”.

Kring ar fi refuzat un interviu pentru postul TV și, ca răspuns, a distribuit pe Facebook o imagine a cu o dubă cu logo-ul postului alături de cuvintele: „Cum îndrăznești cineva să aibă o opinie personală?”.

Adresându-se celor care „cred că distribuirea unei meme incită la violență”, Kring i-a îndemnat să „mai citească şi altceva”, atașând o imagine cu primele rânduri ale Declarației de Independență, potrivit Sputnik News.

Într-una dintre postările sale anterioare considerate controversate, din 12 septembrie, primarul a distribuit o imagine pe care scria:

„Fie ne luăm puterea înapoi, fie nu vom mai fi niciodată liberi, nu vom mai întreba frumos. Părinții noștri fondatori ne-au avertizat”.

De asemenea, pe 23 noiembrie, Kring a postat o imagine înfăţisând o reluare a Revoluției Americane, la care au fost ataşate cuvintele: „Când tirania devine lege, revolta devine datorie”.

Anterior, oficialul a stârnit controverse prin afirmaţiile sale cu privire la dreptul cetățenilor de a alege liber în legătură cu măsurile de protecţie indiviruale. El a postat o imagine cu o mască, însoţită de mesajul „Aceasta se va termina atunci când vom spune cu toții nu”, potrivit WILX-TV.

Când i s-a cerut să comenteze, Kring şi-a susţinut declaraţiile, insistând că oamenii au dreptul să decidă dacă să poarte sau nu mască.

Districtul Eaton, din care face parte Potterville, are peste 110.000 de locuitori şi a înregistrat un total de 4.540 de cazuri de COVID-19 și 87 de decese pe tot parcursul pandemiei.

471
Tagurile:
New York, SUA
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1537)
Tematic
Doliu în muzică și showbiz – COVID-19 a mai făcut o victimă!
Vaccinul anti-Covid 19 a ajuns la Institutul Cantacuzino
Bilanțul COVID 19: număr redus de infectări
Bilanțul COVID 19: a treia zi de Crăciun
A doua tranșă de vaccin anti-COVID-19, la București
Românii pot raporta reacțiile adverse la vaccinul anti COVID
Vladimir Putin

Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start

157
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică, în cadrul căreia au convenit asupra prelungirii tratatului New Start.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden au convenit în timpul unei discuții telefonice asupra prelungirii tratatului New Start, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Sistemul de rachetă Topol
© Sputnik / Александр Кряжев

În următoarele zile Rusia și SUA vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura continuitatea Tratatului cu privire la măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor ofensive strategice (New Start), anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“În următoarele zile părțile vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura funcționarea în continuare a acestui mecanism internațional pentru reducerea reciprocă a arsenalelor rachetelor nucleare”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

157
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
SUA au reacționat oficial la oferta lui Putin de prelungire a New Start
Rusia îndeamnă SUA să semneze extinderea tratatului New START
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova

Загрузка...

SUA, chemată se alăture UE în reglementarea giganților digitali mondiali

94
(reînnoit 17:19 26.01.2021)
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut în mesajul său de la Davos ca SUA să se alăture UE în reglementarea giganților digitali, solicitând limitarea puterii acestora

BRUXELLES, 26 ian - Sputnik. În mesajul său pentru Forumul Economic Mondial de la Davos, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a invitat SUA să se alăture iniţiativelor europene vizând reglementarea giganţilor digitali.

„Îi invit pe prietenii noştri americani să se alăture iniţiativelor noastre. Împreună am putea crea un set de reguli pentru economia digitală care ar fi valabil la scară globală”, a spus vond der Leyen în cadrul Formului de la Davos care se desfășoară virtual.

Potrivit președintelui Comisiei Europene, ar fi vorba de un set de reguli care să fie fundamentat pe drepturile omului, diversitate, incluziune şi protejarea sferei private. Von der Leyen a făcut astfel referire la proiectele de reglementare prezentate de Comisie în decembrie 2020 intitulate ”Digital Services Act” şi ”Digital Market Act”.

De asemenea, Ursula von der Leyen a acuzat pericolele pe care le reprezintă internetul nereglementat pentru democraţie, spunând că luarea cu asalt a Capitoliului a fost un şoc pentru ea.

„Trebuie să ne apărăm instituţiile împotriva puterii corozive a discursurilor de ură, dezinformării (...) şi incitării la violenţă”, a fost mesajul transmis de președintele Comisiei Europene la Davos.

Ea a arătat că modelul de afaceri al platformelor de internet are un impact nu doar asupra concurenţei libere şi corecte, dar şi asupra democraţiei, securităţii şi calităţii informaţiei.

”De aceea, trebuie să limităm puterea imensă a marilor companii digitale”, a adăugat Ursula von der Leyen, care a propus ca ceea ce este ilegal off-line să fie ilegal şi on-line şi ca platformele să fie transparente în ce priveşte funcţionarea algoritmilor lor.

94
Tagurile:
UE, SUA
Tematic
Juan Guaido nu mai e recunoscut de UE ca președinte interimar al Venezuelei
După Pfizer, și AstraZeneca va reduce livrările de vaccin anti-Covid pentru UE
UE se laudă că va obliga furnizorii să livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

Загрузка...
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

FOTO: O mașină s-a prăbușit într-o groapă RADET în București

0
O șoferiță s-a pomenit cu mașina într-o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) în București.

O șoferiță a ajuns cu mașina sa într-o groapă pe una dintre străzile din București. Este vorba de o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET).

 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
1 / 4
© Inquam Photos / OCTAV GANEA
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

Din informațiile de până acum, femeia nu a fost rănită și nici nu a prezentat test pozitiv la alcoolemie.

Se pare că aburii denși care ieșeau din groapă a redus vizibilitatea în zonă și femeia nu a văzut semnalizatoarele instalate.

0
Tagurile:
București

Загрузка...