Paris

Franţa, către un al treilea lockdown?

1050
Potrivit unui consilier ministerial din guvernul francez intervievat de Le Parisien, la data de 7 ianuarie „ar trebui să cunoaștem impactul sărbătorilor de Crăciun asupra evoluţiei epidemiei”.

BUCUREŞTI, 28 dec – Sputnik. Marți, un nou Consiliu al Apărării va analiza evoluția situației sanitare din Franța. Posibilitatea introducerii unor „măsuri mai restrictive” va fi studiată pentru anumite regiuni, cum ar fi Grand Est, Bourgogne-Franche-Comté și departamentul Alpes-Maritimes.

„Am putea lua în considerare măsuri mai restrictive la nivel regional sau de departament. De exemplu, să creştem intervalul în care este oprită ieşirea din casă în aceste teritorii”, a precizat o sursă guvernamentală citată de Le Parisien.

„Toate opțiunile sunt pe masă”

„De la început, am spus mereu același lucru: că toate opțiunile sunt pe masă”, a spus o sursă apropiată ministrului Sănătăţii citată de Le Parisien.

Potrivit unui consilier al Ministerului Sănătății, „este ca și cum am întreba un căpitan de vas dacă trebuie să ridice pânzele într-o furtună. El va spune da. Dar nu știm dacă vine furtuna sau nu ...”, a declarat acesta, citat Sputnik France

„Momentul adevărului va fi pe 7 ianuarie. La această dată ar trebui să cunoaștem impactul sărbătorilor de Crăciun asupra cifrelor epidemiei”, a spus consilierul ministerial.

Un al treilea lockdown nu este exclus

Cu ocazia lansării campaniei de vaccinare în Franța pe 27 decembrie, ministrul Sănătății, Olivier Véran, a avertizat, într-un interviu acordat Journal du dimanche, că nu este exclusă instituirea unui al treilea lockdown.

Acesta a mai spus că situația este deja îngrijorătoare în Grand Est, Bourgogne-Franche-Comté și departamentul Alpes-Maritimes, începând cu Nisa, unde s-a înregistrat „o creștere a incidenței în rândul persoanelor în vârstă din unele zone rurale”.

Mai mulți primari din estul Franței, inclusiv al oraşului Reims, au propus, în urmă cu câteva zile, reintroducerea unor restricţii mai dure fie la nivel teritorial, fie la nivel național.

1050
Tagurile:
coronavirus, Paris
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
Tematic
Românii din UK: lockdown total mai multe luni în aceste zone?
Românii din Franţa: un nou lockdown, apoi revenirea la viața normală?
UK: Guvernul „nu va ezita” să impună un lockdown total
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

106
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

106
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

53
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

53
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...