Joe Biden

Sub Biden, relaționarea România - SUA va fi “în modul periculos”

527
Analiză a unui cunoscut și controversat consultant și geostrateg – din care reiese clar noua și periculoasa situație pentru România, odată cu venirea lui Joe Biden

BUCUREȘTI, 28 dec – Sputnik. O analiză incendiară a cunoscutului analist și consultant politic Cozmin Gușă plasează anul 2021 pe genericul unui episod incitant:

”Sfârșitul "VISULUI AMERICAN" și noul președinte cu trecut tenebros prin România” – este titlul analizei – scenariu publicată de Cozmin Gușă.

Analistul începe cu ”visul” multor generații de ”adulți români”, care au trăit cu gândul ”dezvoltării naționale și individuale după modelul promovat de către marea democrație americană, așa-zisul "VIS AMERICAN"”.

Adică, de la ”"dictatura democrației" asupra instituțiilor unui stat puternic, la libertatea de exprimare printr-o presă independentă, ce genera alegeri corecte și libere de unde rezultau politicieni puternici și patrioți, până la prosperitatea fiecărui american garantată de o piață economică liberă, ce apropia națiunea de creștini americani de idealul de fericire la care năzuiau ceilalți locuitori ai Planetei”.

Ei bine, prezentul american se prezintă cu totul altfel – și, culmea, a fost prevăzut acum 25 de ani, spun Cozmin Gușă, citând cartea scrisă ”de către excepționalul Edward Behr de la NEWSWEEK”, intitulată ”O AMERICĂ ÎNFRICOȘĂTOARE.

Autorul, Edward Behr scris încă din 1995:

”Dacă vorbesc despre o America înfricoșătoare e pentru ca remarc o degradare a acestei societăți, apariția unui separatism nu numai etnic, ci și sexual, cauționat de noile dogme. O limba de lemn multiculturală, sub pretextul de a proteja anumite segmente marginale ale societății, nu a făcut decât sa obțină efectul invers: o animozitate crescândă între grupurile sociale.“

Cozmin Gușă consideră că Edward Behr a descris atunci ”defectele de sistem și pulsiunile societale din SUA, ce erau reale și-atunci, dar care-au dospit în ultimii 25 de ani, iar acum le-a venit vremea să erupă public”.

Ei bine, ce a constat analistul anului 2020? Că pe tot parcursul anului, dar și al campaniei Trump-Biden, ”a fost experimentat în SUA cam tot ceea ce contravine VISULUI AMERICAN”, așa cum a fost descris mai sus.

Anul 2020 a adus Americii: ”de la manifestări nebunești ale unor grupuri de anarhiști, finanțate chiar de către capitaliștii americani ce-i înarmau împotriva Statului și a unei majorități de cetățeni devenită perplexă, la gesturile umile și perverse ale Democraților ce le cântau în strună doar în scopul cuceririi puterii politice”.

În plus, mass-media americană ”a renunțat la obiectivitate, violând chiar primul amendament al Constituției SUA, devenind astfel un simplu și periculos instrument de propagandă plătită, discreditându-se practic în mod aproape definitiv”.

”Totul a culminat cu fraudarea dovedită a alegerilor în favoarea lui Biden, prilej cu care s-a discreditat și faimoasa justiție americană, ce-a sucombat sub presiunile STATULUI PARALEL de-acolo”, scrie Cozmin Gușă.

Iar, în fine, ”upgradarea coșmarului american s-a petrecut însă în plan internațional, unde inclusiv democrațiile europene, pe care le credeam consolidate, au recunoscut rapid simulacrul electoral din SUA, sub presiunea evidentă ale unor megainterese transnaționale de tip corporatist”.

Concluzia: în 2020, lumea s-a trezit ”FĂRĂ REPER DEMOCRATIC, cu un președinte american octogenar, cu probleme reale de discernământ, un Joe Biden puternic șantajabil prin afacerile de corupție unde și-a antrenat toată familia, despre care mai nimeni nu crede că va conduce în mod real”.

De aici și probleme în relaționarea cu România… țară și zonă în care, spune Cozmin Gușă, ”s-au desfășurat mare parte din treburile necurate ale Biden-ilor”.

Și iată o analiză interesantă a situației – sau ”să vizualizăm succint” posibilele efecte locale, după cum propune Gușă.

Primul efect posibil: ”Autoritățile românești vor acționa în mod puternic timorat în relația cu administrația Biden, fiind evident că amintirile românești ale fostului vicepreședinte sunt de tip infamant, ceea ce nu va crea tihnă nici lui Biden, dar mai ales "păzitorilor" săi, ce știu că orice viitoare apropiere de România va anclanșa din nou imaginea corupției prezidențiale”.

Ce se va întâmpla cu această imagine a corupției prezidențiale? ”O vor specula adversarii interni, și mai ales internaționali, ai noii puteri americane”.

”Pe de altă parte, deținătorii români ai secretelor corupției lui Biden vor da din coate în mod periculos pentru a se afirma și recalibra, iar aici vorbim despre personaje de tipul BĂSESCU-COLDEA-MAIOR-KOVESI-Ș.A., oameni dominați de instincte puternice de supraviețuire și revanșă”, scrie Gușă.

Sigur, Cozmin Gușă adaugă la asta ”bulversarea profundă a societății românești” ce se ghida ”preponderent doar după reperul democratic american”.

”Nu mai insist azi, va fi timp destul anul viitor, dar devine clară problema de orientare națională, plus modul bulversant și periculos în care se va administra din 2021 relaționarea strategică SUA-ROMÂNIA, iar primele semne au fost remarcate deja de către cei bine informați”, scrie Cozmin Gușă într-o analiză postată pe pagina de socializare

527
Tagurile:
Joe Biden
Tematic
Putin l-a felicitat pe Biden pentru victoria în alegeri
Și totuși Biden. Ce l-a împiedicat pe Trump să se revanșeze
Alegeri SUA: presa principală ignoră cazurile Swalwell şi Hunter Biden
Expert rus: Care va fi politica lui Biden față de spațiul postsovietic
Trump: Biden este un „președinte fake”

Consiliul European dezbate astăzi dacă adoptă pașapoartele europene de vaccinare

25
(reînnoit 14:54 21.01.2021)
Uan din cele mai importante teme de dezbatere astăzi la Consiliul European desfășurat prin videoconferință este cea a pașapoartelor europene de vaccinare care să permită circulația liberă a celor vaccinați.

BRUXELLES, 21 ian - Sputnik. Consiliul European prin videoconferință de astăzi va pune pe tapet oportunitatea introducerii unei certificări a vaccinării în cadrul Uniunii Europene, idee lansată inițial de Grecia, dar susținută atât de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cât și de Germania.

În invitația pe care a transmis-o membrilor Consiliului European, președintele acestui for, Charles Michel a scris că ratele de infectare în întreaga Europă și apariția unor variante noi, mai contagioase, ale virusului „necesită prudență maximă” și că accelerarea vaccinării în întreaga UE „este prioritatea absolută”.

„Perspectiva vaccinărilor este încurajatoare, dar trebuie să ne menținem vigilența și să ne continuăm abordarea în materie de testare și depistare, permițând, în același timp, deplasările transfrontaliere în cadrul UE. Pentru a asigura o mai bună coordonare, aș dori să facem schimb de bune practici cu privire la măsurile luate în statele membre și să discutăm despre perspectivele pentru următoarele săptămâni”, le-a scris președintele Consiliului European membrilor Consiliului.

Dar, dincolo de coordonarea vaccinării și a măsurilor anti-pandemie, Charles Michel anunță că va fi luată în discuție și ”oportunitatea unei abordări comune în materie de certificare, precum și, dacă este cazul, despre circumstanțele în care ar putea fi utilizate certificatele”.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis este cel care a solicitat, pe 12 ianuarie, crearea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 valabil la nivelul întregii UE pentru a ajuta la relansarea călătoriilor transfrontaliere devastate de pandemia de coronavirus. Interesul Greciei de a relansa turismul pe care se bazează de altfel economia acestei țări este evident.

La scurt timp, șefa Comisiei Europeană s-a arătat favorabilă ideii unui certificat de vaccinare împotriva noului coronavirus care să fie „reciproc recunoscut”. Ursula von der Leyen este așadar un aliat important al acestor pașapoarte-certificate de vaccinare.

„Este un imperativ medical să avem un certificat de vaccinare. Din acest motiv mă bucur de iniţiativa premierului grec pentru obţinerea unui certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a președintele Comisiei.

O altă problemă spinoasă care se va discuta la Consiliul European va fi, cu siguranță, și întârzierea distribuției vaccinurilor care a ajuns atât de gravă încât Italia a amenințat că va da în judecată companie Pfizer. Chiar dacă despre acest scandal nu se vorbește deschis în forurile europene, vor fi state, precum Italia, care nu vor rămâne tăcute, ci vor impune găsirea unei soluții pe această temă.

25
Tagurile:
ue, COVID-19
Tematic
Voiculescu: liste de așteptare pentru vaccinarea anti COVID-19
În România au fost administrate peste 234.000 de doze de vaccin anti-Covid 19
OMS a făcut prognoze sumbre cu privire la creșterea numărului de decese din cauza Covid 19

Загрузка...

Calea ferată a Mătăsii: trenurile de marfă circulă între China și Rusia economisind timp

60
(reînnoit 14:53 21.01.2021)
Comerțul pe Drumul Mătăsii se face și pe calea ferată, trenurile de marfă circulând din China în Rusia reducând semnificativ timpul de călătorie.

BRUXELLES, 21 ian - Sputnik. Un marfar special China-Europa a plecat ieri din Dongguan, în provincia Guangdong din Sudul Chinei, către Rusia. Va ajunge la Moscova în 15 zile, reducând timpul de călătorie cu două treimi comparativ cu ruta maritimă, relatează RT.

Trenul de marfă este încărcat cu 50 de containere de bunuri produse de Midea Group, companie situată în Guangdong care este lider de piață în domeniul ustensilelor casnice. Este primul tren de export folosit de această companie de când Guangdong a deschis serviciul de transport China-Europa, în 2015.

Acest tren specil va îmbunătăți exportul bunurilor făcute în Guangdong către piața europeană în mijlocul pandemiei globale de Covid 19, a spus Sinotrans, operatorul serviciului de transport dintre China și Europa în Dongguan. Numărul trenurilor de marfă operate între China și Europa de Sinotrans și care pleacă din China de Sud a ajuns la 686 anul trecut, cuprinzând un număr de 61.324 de containere standard care valorează aproximativ 3 miliarde de dolari.

Inițiat în 2011, serviciul de transport pe calea ferată între China și Europa este considerat o parte semnificativă a Inițiativei Centura și Drumul pentru a încuraja comerțul între China și celelalte țări participante. Inițiativa de multi trilioane de dolari a fost anunțată de președintele Chinei Xi Jinping în 2013.

De atunci, mai mult de 140 de țări și organizații internaționale au semnat acorduri pentru a construi în cadrul acestui proiect comune.

Inițiativa Centura și Drumul își propune să sprijine conectivitatea și cooperarea între Estul Asiei, Europa și Estul Africii. Se așteaptă ca această inițiativă să crească în mod semnificativ comerțul global, reducând costurile comerțului la jumătate cu țările implicate, potrivit experților.

Potrivit Grupului Căilor Ferate de Stat ale Chinei, un număr record de 12.400 de trenuri de marfă între China și Europa au circulat în 2020. Acest lucru înseamnă mai mult cu 50 la sută decât în anul precedent, a spus operatorul de cale ferată.

60
Tagurile:
China, Rusia
Tematic
Ungaria negociază cu Rusia și China pentru vaccin
Primul pod feroviar care leagă Rusia și China – când va fi pus în funcţiune -VIDEO
Șeful NATO: atacuri la Rusia, China și cerșetorie după bani

Загрузка...

Distracție pe timp de ger năprasnic în Rusia

0
Distracții neobișnuite sunt inventate de locuitorii Rusiei în timpul iernii, când în țară vin temperaturi cu adevărat extreme.

Printre cele mai populare distracții pe timp de ger năprasnic se numără „aruncarea” apei clocotite dintr-o cană cu un ventilator sau atașarea unui snowboard la o mașină.

Se găsesc și oameni cărora le place să călărească pe un cal aproape goi sau să facă o sculptură din tăiței instantanee.

Apropo, iarna aceasta s-a dovedit a fi extrem de severă pentru unele regiuni din Rusia. În Norilsk, de exemplu, la sfârșitul lunii decembrie mercurul din termometre a scăzut la -48 de grade, astfel încât elevilor li sa permis să nu meargă la lecții. 

0
Tagurile:
Rusia, Ger
Tematic
Ilie Neacșu: ”Panaramelor, Rusia e prima Putere militară a lumii!”
Kremlinul: SUA nu sunt dispuse să dezvolte relațiile cu Rusia
"Am găsit o modalitate de a învinge Rusia". De ce s-a apucat Pentagonul

Загрузка...