VIDEO, Erevan: ciocniri între protestatari şi poliţie - au loc rețineri

83
(reînnoit 12:40 24.12.2020)
Mai multi participanti la protestele din centrul Erevanului au fost reținuti de catre foțele de ordine, manifestanții cer demisia prim-ministrului Nikol Pashinyan din cauza faptului că acesta a semnat un acord de încetare a focului în Karabakh.

BUCUREȘTI, 24 dec - Sputnik. Poliția a început să rețină protestatarii lângă Casa Guvernului din centrul Erevanului, relatează corespondentul RIA Novosti.

În timpul arestărilor au izbucnit confruntări între oamenii legii și protestatari.

Mitinguri ale opoziției au loc la Erevan, participanții cer demisia prim-ministrului Nikol Pashinyan din cauza faptului că acesta a semnat un acord de încetare a focului în Karabakh. Forțele de opoziție, care cer plecarea șefului de cabinet, l-au desemnat pe fostul șef al guvernului țării Vazgen Manukyan pentru funcția de prim-ministru. Marți, opoziționistii au înconjurat clădirea guvernului.

La sfârșitul lunii septembrie, ostilitățile au fost reluate în Nagorno-Karabakh , care a devenit o continuare a conflictului pe termen lung și a dus la pierderi în rândul populației civile. Părțile au făcut mai multe încercări de a încheia un armistițiu, însă acordul tripartit încheiat în noaptea de 10 noiembrie s-a dovedit a fi un succes. Odată cu medierea Moscovei, Azerbaidjanul și Armenia au fost de acord să înceteze complet focul și să facă schimb de prizonierii și cadavre ale morților. De asemenea, Erevanul a predat regiunile Kelbajar, Lachin și Aghdam către Baku. În plus, forțele de menținere a păcii ruse sunt staționate în regiune.

Azerbaidjanul a numit acordul - ”capitularea Armeniei”. Președintele azer Ilham Aliyev a subliniat că documentul este cel mai benefic pentru țara sa. Primul ministru armean Nikol Pashinyan a recunoscut că decizia privind pacea i-a fost dată cu greu, dar i-a permis să păstreze ceea ce Karabakhul ar fi pierdut. După aceea, au început proteste la Erevan, cerând demisia șefului guvernului.

83
Tagurile:
proteste, Erevan
Tematic
“Un caz ușor”: De ce SUA nu au reușit să împace Baku și Erevan
Putin a plecat la Erevan. Decizii importante pentru Uniunea Economică Eurasiatică
Markedonov: Baku și Erevan se întrec în cursa înarmării
Vladimir Putin

Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start

122
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică, în cadrul căreia au convenit asupra prelungirii tratatului New Start.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden au convenit în timpul unei discuții telefonice asupra prelungirii tratatului New Start, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Sistemul de rachetă Topol
© Sputnik / Александр Кряжев

În următoarele zile Rusia și SUA vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura continuitatea Tratatului cu privire la măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor ofensive strategice (New Start), anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“În următoarele zile părțile vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura funcționarea în continuare a acestui mecanism internațional pentru reducerea reciprocă a arsenalelor rachetelor nucleare”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

122
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
SUA au reacționat oficial la oferta lui Putin de prelungire a New Start
Rusia îndeamnă SUA să semneze extinderea tratatului New START
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova

Загрузка...

SUA, chemată se alăture UE în reglementarea giganților digitali mondiali

87
(reînnoit 17:19 26.01.2021)
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut în mesajul său de la Davos ca SUA să se alăture UE în reglementarea giganților digitali, solicitând limitarea puterii acestora

BRUXELLES, 26 ian - Sputnik. În mesajul său pentru Forumul Economic Mondial de la Davos, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a invitat SUA să se alăture iniţiativelor europene vizând reglementarea giganţilor digitali.

„Îi invit pe prietenii noştri americani să se alăture iniţiativelor noastre. Împreună am putea crea un set de reguli pentru economia digitală care ar fi valabil la scară globală”, a spus vond der Leyen în cadrul Formului de la Davos care se desfășoară virtual.

Potrivit președintelui Comisiei Europene, ar fi vorba de un set de reguli care să fie fundamentat pe drepturile omului, diversitate, incluziune şi protejarea sferei private. Von der Leyen a făcut astfel referire la proiectele de reglementare prezentate de Comisie în decembrie 2020 intitulate ”Digital Services Act” şi ”Digital Market Act”.

De asemenea, Ursula von der Leyen a acuzat pericolele pe care le reprezintă internetul nereglementat pentru democraţie, spunând că luarea cu asalt a Capitoliului a fost un şoc pentru ea.

„Trebuie să ne apărăm instituţiile împotriva puterii corozive a discursurilor de ură, dezinformării (...) şi incitării la violenţă”, a fost mesajul transmis de președintele Comisiei Europene la Davos.

Ea a arătat că modelul de afaceri al platformelor de internet are un impact nu doar asupra concurenţei libere şi corecte, dar şi asupra democraţiei, securităţii şi calităţii informaţiei.

”De aceea, trebuie să limităm puterea imensă a marilor companii digitale”, a adăugat Ursula von der Leyen, care a propus ca ceea ce este ilegal off-line să fie ilegal şi on-line şi ca platformele să fie transparente în ce priveşte funcţionarea algoritmilor lor.

87
Tagurile:
UE, SUA
Tematic
Juan Guaido nu mai e recunoscut de UE ca președinte interimar al Venezuelei
După Pfizer, și AstraZeneca va reduce livrările de vaccin anti-Covid pentru UE
UE se laudă că va obliga furnizorii să livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

Загрузка...
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

FOTO: O mașină s-a prăbușit într-o groapă RADET în București

0
O șoferiță s-a pomenit cu mașina într-o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) în București.

O șoferiță a ajuns cu mașina sa într-o groapă pe una dintre străzile din București. Este vorba de o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET).

 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
1 / 4
© Inquam Photos / OCTAV GANEA
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

Din informațiile de până acum, femeia nu a fost rănită și nici nu a prezentat test pozitiv la alcoolemie.

Se pare că aburii denși care ieșeau din groapă a redus vizibilitatea în zonă și femeia nu a văzut semnalizatoarele instalate.

0
Tagurile:
București

Загрузка...