OMS: Noua tulpină a Covid-19 din UK, „mai transmisibilă la tineri și copii”

112
Un expert al Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că noua tulpină a virusului, răspândită în Marea Britanie, pare a se transmite cu ușurință în rândul tinerilor şi sunt temeri că școlile ar putea rămâne închise şi în ianuarie.

BUCUREŞTI, 23 dec – Sputnik. Dr. David Nabarro, unul dintre cei șase trimiși speciali din partea Organizației Mondiale a Sănătății în efortul de a împiedica răspândirea Covid-19, a declarat pentru Sky News că este posibil să fie necesar ca oamenii să fie şi mai „precauți” în contextul în care o nouă mutaţie a virusului se răspândeşte în Marea Britanie.

„Cu toate aceste probleme, trebuie să gândim în termeni de risc, iar această nouă mutaţie pare mai ușor transmisibilă la tineri și copii”, a declarat Nabarro, citat de RT

Trimisul special a mai menționat că a existat mereu transmiterea virusului în școli, dar că, de data aceasta, sunt motive pentru care oamenii trebuie să fie „substanțial mai precauți”.

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс

Comentariile lui Nabarro au fost susținute și de profesorul Mark Harris, virolog la Universitatea Leeds.

„Există îngrijorarea că, dacă [această mutaţie] se răspândeşte mai uşor la copii, atunci ar putea avea un efect de «domino» în privinţa răspândirii virusului în întreaga populație din Marea Britanie”, a declarat Mark Harris.

Mai mulţi oameni au sugerat că școlile ar trebui să se pregătească pentru școala de acasă la începutul lunii ianuarie, în contextul îngrijorării că ratele de infectare ar putea fi prea mari pentru ca școlile să se redeschidă.

Steve Edmonds, director pentru consiliere și îndrumare la Asociația Națională pentru Guvernare, a declarat că redeschiderea școlilor în zone cu un număr de cazuri în creștere reprezintă o adevărată „provocare”.

Noua tulpină a Covid-19, care se pare că este cu până la 70 la sută mai contagioasă, are legătură cu o creșterea a numărului de infecții în Marea Britanie.

Temerile că tulpina s-ar putea răspândi în restul lumii a determinat țări din întreaga lume să își închidă granițele pentru călătorii din Marea Britanie.

112
Tagurile:
OMS
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1604)
Tematic
Românii din UK: un nou lockdown după Crăciun în întreaga ţară?
Românii din UK: lockdown total mai multe luni în aceste zone?
Românii din UK, temeri: lumea ia din nou cu asalt supermarketurile
US Visa

SUA date în judecată din cauza vizelor pentru români

48
Partenerul strategic SUA a fost chemat la Curtea de Justiție a UE ca să renunțe la vizele impuse României și altor câteva state aflate în această situație înjositoare.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Pentru că nu au ridicat vizele pentru români, partenerul strategic al României, adică SUA, a fost chemat instanță la Curtea de Justiție a UE într-o acțiune privind eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni, adică și pentru români.

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Corina Crețu:

”Suntem cu un pas mai aproape de ridicarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA. Salut decizia Președintelui Parlamentului European de a introduce la Curtea de Justiție a UE o acțiune privind eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni”, a scris fostul comisar european.

Ea arată că, prin această acțiune în justiție, obligativitatea pentru cetățenii români (alături de cei ai Bulgariei, Croației și Ciprului) de a deține viză la intrarea în SUA ar putea fi ridicată.

”Cred că ar fi o situație normală care ar pune capăt dezechilibrului în care ne aflăm - atât timp cât cetățenii tuturor celorlalte State Membre nu au această obligație”, a atras Corina Crețu atenția asupra anormalului situației.

De altfel, chiar și faptul că este nevoie ca Parlamentul European să intervină prin justiție pentru a obliga SUA să renunțe la vizele pentru cetățenii României, altfel mare partener strategic, constituie o situație extrem de stânjenitoare pentru statul român.

Corina Crețu mai arată că în octombrie 2020 a votat în Parlamentul European rezoluția prin care Comisia Europeană să ceară eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni și subliniază faptul că acest lucru nu ar reprezenta decât respectarea mecanismului de reciprocitate SUA-UE.

”Nu e corectă această dublă măsură”, insistă Corina Crețu care arată că, odată finalizată această procedură, cu sprijinul Consiliului European, în maximum doi ani SUA ar trebui să elimine vizele pentru români.

”În caz contrar, Uniunea Europeană ar trebui să impună vize cetățenilor americani - ceea ce cred că ar reprezenta o situație nedorită atât pentru SUA, cât și pentru UE”, arată Corina Crețu.

48
Tagurile:
Vize, SUA
Tematic
Kremlinul, despre noile sancțiuni UE și SUA împotriva Rusiei
Noi declarații șocante venite din SUA – România, total colonie!
Zaharova: "SUA transmit semnale în gol"

Загрузка...
Джо Байден

Administrarea Biden: SUA nu vrea se implice în războaie interminabile

56
Administrația lui Joe Biden a anunțat că Statele Unite nu vor să se angajeze în războaie interminabile.

BUCUREȘTI, 4 mart - Sputnik. Administrația lui Joe Biden a anunțat miercuri în dispozițiile tranzitorii ale strategiei de securitate națională că Statele Unite nu vor să se angajeze în războaie interminabile.

"Statele Unite nu ar trebui și nu vor participa la războaie„ eterne "care costă mii de vieți și miliarde de dolari. Vom lucra cu răspundere pentru a pune capăt celui mai lung război american din Afganistan”, se arată în document.

Această direcție a strategiei reflectă poziția fostului președinte american Donald Trump, care s-a opus războaielor constante și a încercat să le pună capăt prin retragerea trupelor din Irak și Afganistan.

Administrația Biden intenționează să prezinte o strategie deplină de securitate națională la sfârșitul acestui an.

56
Tagurile:
SUA, Joe Biden
Tematic
Kremlinul a comentat declarațiile lui Biden despre Crimeea
SUA au atacat Siria – la ordinul lui Biden
VIDEO: Biden și-a uitat masca în timp ce pleacă de la tribună

Загрузка...

Nucleara: toate pensiile speciale pot fi desființate cu excepția celor ale magistraților!

0
(reînnoit 09:32 04.03.2021)
Avocatul Renate Weber a anunțat că se pot desființa toate pensiile speciale, cu excepția celor ale magistraților, conform deciziei CCR.

BUCUREȘTI, 4 mar – Sputnik. ​Anunț spectaculos al Avocatului Poporului, Renate Weber, care a explicat într-o emisiune la TVR că toate pensiile speciale pot fi desființate, inclusiv cele ale militarilor și ale celor din SRI, dacă parlamentarii își vor dori acest lucru. Totul este cu putință pentru că CCR a dat o decizie în care arată că doar pensiile magistraților sunt constituționale, așadar nu pot fi atinse.

Culmea este că, după ce parlamentarii au votat eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, Renate Weber a fost sunată chiar de mai mulți lideri PNL, foști parlamentari, pentru ca ea, ca Avocat al Poporului, să conteste la CCR legea dată de coaliția guvernamentală.

”Vai de mine! Mi-au înroșit telefonul. Eu, de când sunt în funcția asta, nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulți erau din PNL. M-au sunat să atac la CCR. Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari. În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. Chiar așa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înțeleagă dacă că nu am motiv de neconstituționalitate”, a descris Renate Weber situația creată.

Dar Weber a explicat că are o decizie de la CCR care spune foarte frumos că o singură categorie profesională, cea a magistraților, are suport constituțional pentru acest tip de pensie de serviciu.

”Deci, au început cu parlamentarii. Dacă mâine vor, mâine pot să dea legi pentru fiecare celelalte categorii: la SRI, la toate celelalte”, a spus Renate Weber, arătând că s-a deschis cutia pandorei.

0
Tagurile:
Pensii, Magistrați
Tematic
Pus la zid de magistrați, Predoiu DĂ ÎNAPOI în cea mai importantă și controversată acțiune
Cioloș, intervenție cu tupeu peste magistrați și MAI!
Revoltător: Iohannis instigă tinerii magistrați contra PSD

Загрузка...