Бомбардировщик H-6 Народно-освободительной армии

China: patrularea aeriană comună cu Rusia nu amenință alte state

203
(reînnoit 17:22 23.12.2020)
Ministrul Apărării din China spune că patrularea aeriană comună ruso-chineză nu reprezintă o amenințare pentru alte state

BRUXELLES, 23 dec - Sputnik. Ministrul Apărării din China a declarat astăzi că recenta patrulare comună aeriană ruso-chineză în Asia-Pacific este o parte din cooperarea militară anuală între Moscova și Beijing menită să întărească securitatea globală și cooperarea strategică bilaterală și nu țintește nici un alt stat, arată Sputnik

Ieri, forțele aeriene rusești și forțele aeriene din China au întreprins o patrulare aeriană comună în regiunea Asia-Pacific, care a durat peste 10 ore. Două bombardiere strategice rusești Tu-95MS și patru bombardiere strategice chinezești H-6 au participat la patrularea despre care cele două părți participante spun că a fost desfășurată în conformitate strictă cu legile internaționale. La un moment dat, avioanele ruse și chineze au fost escortate de avioanele de luptă F-15 ale Japoniei.

”Patrularea aeriană strategică comună China-Rusia își propune să dezvolte pe mai departe parteneriatul strategic de coordonare într-o eră nouă și să îmbunătățească nivelul coordonării strategice al celor două armate și capabilitatea operațiunilor comune pentru a asigura împreună stabilitatea strategică globală. Patrularea este o parte din cooperarea anuală militară între China și Rusia și nu țintește o a treia parte”, se arată în declarația publicată pe site-ul ministerului.

Șeful Secretariatului Guvernului din Japonia, Katsunobu Kato, a spus că Moscova și Beijingul nu au informat Tokyo dinainte despre planurile unei patrulări aeriene comune lângă granițele Japoniei.

”Ieri, patru bombardiere chinezești și două rusești au desfășurat un zbor lung de la Marea Chinei de Est la Marea Japoniei în regiunea Asia-Pacific. Durata zborului a depășit 10 ore. Luptătorii din Forțele de Apărare au fost alertate. Japonia nu a primit notificări despre acest zbor în având nici dinspre partea chineză, nici dinspre partea rusă. Am transmis prin canale diplomatice către partea chineză și rusă că acest lucru este de interes pentru țara noastră”, a spus Kato.

În iulie 2019, Rusia și China au desfășurat prima lor patrulare aeriană comună în regiunea Asia-Pacific cu scopul declarat de a adânci relațiile bilaterale și de a întări cooperarea militară între cele două țări, ca și pentru a facilita securitatea globală. Patrularea a părut să fie desfășurată în conformitate cu legile internaționale, deși Japonia și Coreea de Sud au acuzat Rusia și China de violarea spațiului lor aerian.

203
Флакон с надписью Вакцина против коронавируса Johnson & Johnson

Africa de Sud suspendă vaccinarea cu Johnson & Johnson

150
Africa de Sud a decis să suspende vaccinarea cu cele două milioane de doze de Johnson & Johnson „pentru neconformitate”, a anunțat sâmbătă ministrul în funcție al Sănătății, Mmamoloko Kubayi-Ngubane.

BUCUREŞTI, 13 iun – Sputnik. Această nouă situație constituie un „obstacol major” în campania de vaccinare din Africa de Sud, a declarat ministrul Sănătății din Africa de Sud, Mmamoloko Kubayi-Ngubane, în timpul unei vizite la spitalul „Chris Hani Baragwanath” din Woweto, menționând că țara este cu mult în urmă în această privință, relatează Sputnik France

Autoritățile americane au anunțat vineri că 60 de milioane de doze fabricate în Baltimore, Statele Unite, a căror producție trebuia oprită în urmă cu câteva săptămâni, vor trebui să fie aruncate.

După cum s-a constatat în urma testării efectuate de Food and Drug Administration (FDA), componente ale vaccinului britanic AstraZeneca, fabricate la aceeași unitate, au fost amestecate din greşeală în formula J&J.

Vineri, Agenția pentru medicamente din Africa de Sud (Sahpra) a declarat că „a luat decizia de a nu distribui vaccinurile din loturile conţinând componente inadecvate”.

Vaccinuri disponibile în Africa de Sud

Rămânând în urmă în campania de vaccinare, Africa de Sud, oficial cea mai afectată țară de pe continent, urma să lanseze, la începutul lunii februarie, campania de imunizarea populației sale, de 59 de milioane de locuitori, cu un milion de vaccinuri britanice AstraZeneca / Oxford.

Acest prim lot fusese primit cu mare fast, în prezența președintelui Matamela Cyril Ramaphosa. Dar, câteva zile mai târziu, un studiu care a dezvăluit o eficacitate „limitată” a vaccinului AstraZeneca împotriva variantei sud-africane 501Y.V2 a forțat guvernul să suspende campania de vaccinare.

Africa de Sud a trecut în ianuarie printr-un al doilea val de coronavirus, cauzat în mare parte de varianta locală cunoscută ca fiind mai contagioasă. Țara are în prezent peste 1,7 milioane de cazuri de infectare și peste 57.000 de decese.

150
Tagurile:
Johnson & Johnson

Загрузка...
AstraZeneca

Tot mai multe avertismente cu privire la AstraZeneca

75
(reînnoit 17:58 13.06.2021)
Un oficial al Agenţiei Europene pentru Medicamente a declarat că țările ar trebui să evite administrarea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca și la persoanele de peste 60 de aniю

BRUXELLES, 13 iun – Sputnik. Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), a declarat astăzi că țările ar trebui să evite și administrarea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca la persoanele de peste 60 de ani.

Declarația sa a fost făcut în legătură cu apariţia unor cazuri rare de tromboze și a scandalurilor legate de efectele secundare ale vaccinului AstraZeneca.

Oficial, Agenţia Europeană pentru Medicamente declară că serul de la AstraZeneca ar fi sigur pentru toate grupele de vârstă, dar un semnal de alarmă a fost tras atunci când mai multe state membre ale Uniunii Europene au stopat administrarea vaccinului pentru persoanele sub o anumită vârstă, de obicei cuprinsă între 50 şi 65 de ani, limitând utilizarea sa la populaţia mai în vârstă, din cauza apariţiei unor cazuri rare, însă grave, de cheaguri de sânge, în special la populaţia mai tânără.

Întrebat de presa italiană dacă autorităţile sanitare ar trebui să evite administrarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta peste 60 de ani, Cavaleri a răspuns: "Da, multe ţări, precum Franţa şi Germania, se gândesc la asta în condiţiile unei mai mari disponibilităţi a vaccinurilor pe bază de tehnologie ARN messenger".

De exemplu, guvernul italian a anunţat la sfârșitul săptămânii că va limita utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta peste 60 de ani, după ce un adolescent care a fost vaccinat cu acest ser a murit după ce a dezvoltat o formă rară de cheaguri de sânge.

La fel ca multe alte ţări europene, Italia a stopat temporar în martie inoculările cu AstraZeneca din cauza îngrijorărilor legate de apariţia unor cazuri rare de tromboze. Alte state în schimb, precum Danemarca, au oprit cu totul utilizarea AstraZeneca.

75
Tagurile:
AstraZeneca

Загрузка...
Alegeri europarlamentare 2019

Localitățile unde vor avea loc alegeri locale parțiale

0
(reînnoit 17:58 13.06.2021)
Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat care sunt localitățile unde vor avea loc alegeri locale parțiale în 27 iunie.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Campania pentru alegeri locale parțiale a început sâmbătă și se va încheia pe data de 26 iunie, la ora 7,00, a anunțat AEP care a transmis detalii legate de desfășurarea acestora.

Conform AEP, pe 27 iunie se desfășoară alegeri locale parțiale pentru primari și un consiliu local.

Circumscripțiile electorale în care se organizează alegeri locale parțiale pentru primari sunt:

* Alba - comunele Ciuruleasa și Meteș

* Arad - comuna Zăbrani

* Argeș - comunele Aninoasa și Rociu

* Bacău - comuna Tamași

* Brașov - comuna Șinca Nouă

* Brăila - comuna Viziru

* Caraș-Severin - orașul Bocșa

* Călărași - comunele Cuza Vodă și Frumușani

* Covasna - comuna Ozun

* Dâmbovița - comuna Braniștea

* Dolj - orașul Filiași și comunele Cătane, Sadova, Terpezița și Ostroveni

* Galați - orașul Târgu Bujor

* Gorj - comuna Bumbești-Pițic

* Hunedoara - comunele Burjuc, Romos și Sarmizegetusa

* Ialomița - comunele Gura Ialomiței și Ion Roată

* Ilfov - orașul Bragadiru și comuna Găneasa

* Mehedinți - comuna Obârșia de Câmp

* Olt - comuna Deveselu

* Prahova - comuna Șotrile

* Sălaj - orașul Șimleu Silvaniei

* Suceava - orașul Vicovul de Sus

* Timiș - comuna Voiteg

* Vâlcea - comunele Scundu și Slătioara

De asemenea, se vor organiza alegeri locale parțiale pentru consiliul local în comuna Cojasca din județul Dâmbovița.

0
Tagurile:
alegeri locale

Загрузка...