Românii din UK: lockdown total mai multe luni în aceste zone?

259
Ministrul britanic al Sănătății a anunţat că Londra și sud-estul Marii Britanii ar putea fi menţinute în lockdown total mai multe luni, mai ales în contextul în care noua tulpină a coronavirusului este considerată a fi cu aproximativ 70% mai contagioasă.

BUCUREŞTI, 21 dec – Sputnik. Va fi „foarte dificil” să ţinem sub control virusul dacă vaccinul nu ar fi administrat pe scară largă, mai ales după apariția noii tulpini, care este mult mai contagioasă, a declarat ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock.

Astfel, acesta a spus că Londra și sud-estul Marii Britanii ar putea fi menţinute în lockdown total mai multe luni, până de Paşti, potrivit The Sun

Noua tulpină a coronavirusului este considerată a fi cu aproximativ 70% mai contagioasă decât tulpina inițială, iar oficialii din domeniul sănătăţii recunosc că situaţia cauzată de noua tulpină este „scăpată de sub control”.

„Cazurile din zonele aflate sub nivelul 4 de restricţii au crescut absolut îngrijorător în ultimele zile, pentru aproximativ două săptămâni. Avem un drum lung de parcurs pentru a rezolva această problemă”, a avertizat Hancock, potrivit sursei citate.

259
Tagurile:
Marea Britanie
Tematic
Românii din UK: un nou lockdown după Crăciun în întreaga ţară?
Românii din UK, temeri: lumea ia din nou cu asalt supermarketurile
UK: Zonele intrate în lockdown-ul cel mai sever – LIVE Sputnik
Vladimir Putin și Joe Biden

Vladimir Putin, mesaj clar și ferm pentru Joe Biden și SUA, chiar de la prima convorbire

28
Lui Putin nu-i place echivocul: prima discuție telefonică a președintelui rus cu noul președinte al SUA a consemnat și intenția clară, ferm exprimată de liderul de la Kremlin

BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA Joe Biden au avut prima discuție telefonică.

Temele principale al convorbirii au fost legate de opțiunile de prelungire a tratatului New START, de cooperarea în lupta împotriva Covid-19, dar și de normalizarea relațiilor bilaterale.

În privința New Start, ”președinții și-au exprimat satisfacția față de progresele înregistrate”, transmite Kremlinul, care arată că, spre deosebire de administrația Trump a manifestat ”o lipsă de dorință de a prelungi acordul fără condiții prealabile”, această poziție ”pare că s-a schimbat sub Biden”.

De aceea, în următoarele zile, Rusia și SUA ar putea să finalizeze toate procedurile necesare pentru a se asigura că acordul de referință va rămâne în vigoare.

Dar, pe lângă aceste teme, Vladimir Putin i-a transmis lui Joe Biden un mesaj ferm, menit să exprime orientare politică pe care a ales-o Moscova.

Și anume, Putin i-a spus lui Biden că normalizarea legăturilor dintre Moscova și Washington ar aduce beneficii nu doar ambelor națiuni, ci întregii comunități internaționale, având în vedere rolul Rusiei și SUA în menținerea stabilității și securității pe tot globul.

Tot în cadrul discuției la cel mai înalt nivel, președinții au inclus posibilitatea eforturilor comune de combatere a pandemiei, precum și cooperarea comercială și economică.

De asemenea, președinții au abordat perspectiva menținerii acordului nuclear iranian, dar și soluționarea conflictului din Ucraina de Est - și inițiativa Rusiei de a organiza un summit al membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU.

Desigur, Kremlinul transmite că Putin l-a felicitat pe Biden pentru preluarea noului său rol la Casa Albă.

Ca fapt divers dar semnificativ, agenția Russia Today comentează că rezumatul conversației furnizat pe site-ul Casei Albe a apărut ”mult mai puțin conciliant, menționându-se că Biden a reafirmat „sprijinul ferm al SUA pentru suveranitatea Ucrainei” și a adus în discuție situația cu opozantului Alexei Navalnîi, hack-ul ”SolarWinds”, presupusa „ingerință în alegerile din 2020 din Statele Unite” și chiar nefondatele acuzații că Rusia ar fi acordat recompense capul soldaților SUA din Afganistan”.

Dar, ce este clar, ambele părți – Kremlinul și Casa Albă - au transmis că Putin și Biden au fost de acord să mențină comunicarea în viitor.

Iar ca o concluzie – ca de obicei, Vladimir Putin nu a lăsat loc de echivoc și a definit clar propunerea și intenția politică a Rusiei față de noua administrație a SUA: normalizarea relațiilor Moscova – Washington, cu beneficii pentru ambele națiuni și pentru binele întregii comunități internaționale. O propunere clară și fermă.

28
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
Ce spune Putin despre “investigația” lui Navalnîi
Vladimir Putin va lua cuvântul la Forumul Economic Mondial de la Davos
Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start

168
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică, în cadrul căreia au convenit asupra prelungirii tratatului New Start.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden au convenit în timpul unei discuții telefonice asupra prelungirii tratatului New Start, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Sistemul de rachetă Topol
© Sputnik / Александр Кряжев

În următoarele zile Rusia și SUA vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura continuitatea Tratatului cu privire la măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor ofensive strategice (New Start), anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“În următoarele zile părțile vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura funcționarea în continuare a acestui mecanism internațional pentru reducerea reciprocă a arsenalelor rachetelor nucleare”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

168
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
SUA au reacționat oficial la oferta lui Putin de prelungire a New Start
Rusia îndeamnă SUA să semneze extinderea tratatului New START
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova

Загрузка...