Supermarket

Românii din UK, temeri: lumea ia din nou cu asalt supermarketurile

360
După ce Franța a închis granițele pentru transportatorii britanici timp de 48 de ore, retailerii avertizează că pot avea loc „întreruperi grave” în aprovizionarea cu alimente dacă blocada este prelungită.

BUCUREŞTI, 21 dec – Sputnik. Cu privire la situaţia din Marea Britanie, retailerii avertizează că pot avea loc „întreruperi grave” în aprovizionarea cu alimente dacă blocada este prelungită.

Sainsbury a anunţat că ar putea să se confrunte cu „lipsuri” în privinţa unora dintre alimentele proaspete în câteva zile, potrivit BBC

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului britanic a declarat că Marea Britanie are un lanț „divers” de aprovizionare cu alimente.

Ministrul francez al transporturilor a scris pe Twitter că se vor căuta măsurile pentru „asigurarea reluării circulației din Regatul Unit”.

Canalul Mânecii este o cale comercială vitală, aproximativ 10.000 de camioane călătorind zilnic între Dover și Calais în perioade de vârf precum Crăciunul, aducând în mare măsură cele mai proaspete produse.

Riscul este ca transportatorii europeni să evite Marea Britanie, de teama de a nu fi blocați în țară, mai scrie sursa citată.

Șeful Federației pentru Alimente și Băuturi (FDF), Ian Wright, a declarat că închiderea frontierei poate „provoca întreruperi grave în aprovizionarea cu alimente proaspete de Crăciun din Marea Britanie - și în exporturile de alimente și băuturi din Marea Britanie”.

Totuşi, Andrew Opie, director pentru alimentație și sustenabilitate la British Retail Consortium, a declarat că retailerii s-au aprovizionat cu mult înainte de Crăciun.

Însă acesta a adăugat: „Închiderea Franței pentru traficul din Marea Britanie, inclusiv pentru transportul de marfă însoțit, pune în dificultate capacitatea Marii Britanii de a importa și exporta bunuri-cheie în perioada aglomerată de Crăciun. Deşi mărfurile pot intra din Franța, puține firme de transport vor fi dispuse să trimită camioane și șoferi în Marea Britanie fără garanția că aceştia pot reveni în timp util în UE”, a subliniat Opie.

Ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a declarat că, în cea mai mare parte, comerțul trans-Canal nu ar fi afectat de interdicție și că, împreună cu omologul său francez, fac eforturi pentru a soluţiona problema blocadei, de exemplu printr-un program de testare în masă.

360
Tagurile:
Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1537)
Tematic
Românii din UK: cel mai drastic nivel de lockdown înainte de Crăciun
Banca Angliei: perturbări ale sistemului financiar al UK după Brexit
Românii din UK după 31 decembrie 2020 – important de ştiut
UK: Zonele intrate în lockdown-ul cel mai sever – LIVE Sputnik
Românii din UK: un nou lockdown după Crăciun în întreaga ţară?
Vladimir Putin

Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start

98
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică, în cadrul căreia au convenit asupra prelungirii tratatului New Start.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden au convenit în timpul unei discuții telefonice asupra prelungirii tratatului New Start, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Sistemul de rachetă Topol
© Sputnik / Александр Кряжев

În următoarele zile Rusia și SUA vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura continuitatea Tratatului cu privire la măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor ofensive strategice (New Start), anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“În următoarele zile părțile vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura funcționarea în continuare a acestui mecanism internațional pentru reducerea reciprocă a arsenalelor rachetelor nucleare”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

98
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
SUA au reacționat oficial la oferta lui Putin de prelungire a New Start
Rusia îndeamnă SUA să semneze extinderea tratatului New START
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova

Загрузка...

SUA, chemată se alăture UE în reglementarea giganților digitali mondiali

75
(reînnoit 17:19 26.01.2021)
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut în mesajul său de la Davos ca SUA să se alăture UE în reglementarea giganților digitali, solicitând limitarea puterii acestora

BRUXELLES, 26 ian - Sputnik. În mesajul său pentru Forumul Economic Mondial de la Davos, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a invitat SUA să se alăture iniţiativelor europene vizând reglementarea giganţilor digitali.

„Îi invit pe prietenii noştri americani să se alăture iniţiativelor noastre. Împreună am putea crea un set de reguli pentru economia digitală care ar fi valabil la scară globală”, a spus vond der Leyen în cadrul Formului de la Davos care se desfășoară virtual.

Potrivit președintelui Comisiei Europene, ar fi vorba de un set de reguli care să fie fundamentat pe drepturile omului, diversitate, incluziune şi protejarea sferei private. Von der Leyen a făcut astfel referire la proiectele de reglementare prezentate de Comisie în decembrie 2020 intitulate ”Digital Services Act” şi ”Digital Market Act”.

De asemenea, Ursula von der Leyen a acuzat pericolele pe care le reprezintă internetul nereglementat pentru democraţie, spunând că luarea cu asalt a Capitoliului a fost un şoc pentru ea.

„Trebuie să ne apărăm instituţiile împotriva puterii corozive a discursurilor de ură, dezinformării (...) şi incitării la violenţă”, a fost mesajul transmis de președintele Comisiei Europene la Davos.

Ea a arătat că modelul de afaceri al platformelor de internet are un impact nu doar asupra concurenţei libere şi corecte, dar şi asupra democraţiei, securităţii şi calităţii informaţiei.

”De aceea, trebuie să limităm puterea imensă a marilor companii digitale”, a adăugat Ursula von der Leyen, care a propus ca ceea ce este ilegal off-line să fie ilegal şi on-line şi ca platformele să fie transparente în ce priveşte funcţionarea algoritmilor lor.

75
Tagurile:
UE, SUA
Tematic
Juan Guaido nu mai e recunoscut de UE ca președinte interimar al Venezuelei
După Pfizer, și AstraZeneca va reduce livrările de vaccin anti-Covid pentru UE
UE se laudă că va obliga furnizorii să livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

Загрузка...