Cyberattaque

Panică în Statele Unite - atac cibernetic istoric

276
(reînnoit 19:35 18.12.2020)
Hackerii au reușit să pătrundă în rețelele mai multor ministere americane, precum și în cele ale agenției responsabile de gestionarea stocului de arme nucleare, relatează presa americană. Le Monde vorbește despre un „val de panică”.

BUCUREŞTI, 18 dec – Sputnik. Un „val de panică” a cuprins Washingtonul de la descoperirea, pe 13 decembrie, a unui spyware într-un instrument de calculator folosit de zeci de administrații și companii americane, scrie Le Monde.

Hackerii au reușit să introducă un software dăunător denumit Sunburst în anumite versiuni ale platformei Orion, un instrument de monitorizare a rețelei de calculatoare, comercializat de compania americană SolarWinds.

Prin acest truc, au reuşit să pătrundă în rețelele departamentelor de Trezorerie și Comerț, ale ministerului de Interne și al Sănătății, ale unor zone ale Pentagonului și ale agenției din cadrul Ministerului Energiei responsabile cu gestionarea stocului de arme nucleare, ceea ce a stârnit îngrijorări întregii prese americane.

După descoperirea malware-ului, Consiliul Național de Securitate al SUA s-a întrunit de două ori în trei zile, în timp ce consilierul pentru Securitate Națională al lui Donald Trump a trebuit să întrerupă o călătorie în Europa. FBI-ul a deschis o anchetă pentru identificarea victimelor acestei operațiuni, potrivit Sputnik France

Potrivit Le Monde, pirații par să fi operat „sub nasul autorităților americane”, poate prea ocupate cu alegerile.

Joi, 17 decembrie, Joe Biden și-a exprimat „marea îngrijorare” cu privire la situație, fără a numi persoana responsabilă. La rândul său, administrația președintelui republican încă în funcţie nu a vorbit direct despre aceste acţiuni.

276
Tagurile:
Panică, SUA, Atac cibernetic
Tematic
Nouă reacție a Facebook - ce spun despre un eventual atac cibernetic
Șoc: ”Un atac cibernetic asupra spitalelor din România se poate întâmpla oricând”
„Linia directă” cu Putin, supusă unui atac cibernetic din afara Rusiei
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа

Dawn: Pakistanul a aprobat utilizarea vaccinului rus Sputnik V

4
(reînnoit 09:34 24.01.2021)
Pakistanul a autorizat utilizarea de urgență a vaccinului rus Sputnik V și a dat aprobarea unei companii farmaceutice locale pentru a importa și distribui medicamentul.

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Guvernul pakistanez a autorizat utilizarea de urgență a vaccinului rus Sputnik V și a dat aprobarea unei companii farmaceutice locale pentru a importa și distribui medicamentul, a raportat ziarul Dawn, cu referire la reprezentantul oficial al țării.

Demnitarul a menționat că vaccinul rusesc a fost al treilea medicament aprobat pentru utilizare.

"Într-o întâlnire găzduită de Consiliul de Înregistrare al Administrației pentru Controlul Medicamentelor din Pakistan (Drap), un alt vaccin a primit, de asemenea, o autorizație de urgență - a fost dezvoltat cu sprijinul Fondului rus de investiții directe", a explicat oficialul.

Acesta a ma subliniat, de asemenea, că compania farmaceutică locală AGP va fi singurul importator și distribuitor al vaccinului rus.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că autoritățile pakistaneze au autorizat utilizarea de urgență a vaccinului AstraZeneca și a medicamentului companiei chineze Sinopharm.

Vaccinul rusesc Sputnik V a fost înregistrat de Ministerul Sănătății în august 2020. Acesta a fost dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie Gamaleya împreună cu RDIF pe baza unor vectori bine studiați ai adenovirusului uman. Eficacitatea vaccinului - mai mare de 90%.

4
Tagurile:
Sputnik V, Pakistan
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Președintele Argentinei s-a vaccinat împotriva coronavirusului cu preparatul "Sputnik V"
Viktor Orban arată de ce Ungaria achiziționează vaccinul rusesc Sputnik V

Загрузка...
Президент Венесуэлы Николас Мадуро. Архивное фото.

Maduro condamnă atacul terorist asupra conductei de gaz din Venezuela

57
(reînnoit 09:05 24.01.2021)
Nicolas Maduro a condamnat atacul terorist asupra conductei de gaz, numindu-i pe organizatori - teroriști și lași.

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Președintele venezuelean Nicolas Maduro a condamnat atacul terorist asupra conductei de gaz a companiei petroliere de stat Petróleos de Venezuela (PDVSA).

Atacul a dus la un incendiu masiv ale instalațiilor din statul Anzoátegui din estul țării.

„Astăzi am supraviețuit atacului terorist asupra conductei de gaz din est care a provocat un incendiu uriaș și este controlat în prezent de muncitorii din Petróleos de Venezuela”, a spus Maduro în timpul unui discurs difuzat pe pagina sa de YouTube.

Potrivit șefului statului, nimeni nu a fost ucis sau rănit în incident, muncitorii PDVSA au oprit scurgerea de gaze. Iar pe organizatorii atacului, care intenționau să perturbeze aprovizionarea cu gaze din rafinăriile locale, el i-a numit teroriști și lași.

Anterior, Maduro a acuzat în repetate rânduri Columbia și Statele Unite de atacuri asupra sistemelor de comunicații, a instalațiilor de rafinare a energiei și a petrolului. Cu toate acestea, cetățenii acestor state, arestați în Venezuela sub acuzația de pregătire sau urmărire a atacurilor armate, neagă orice legătură cu guvernele lor respective.

57
Tagurile:
Nicolas Maduro
Tematic
Președintele Maduro promite să fie primul venezuelean care folosește vaccinul „Sputnik V”
Maduro spune că Trump a „aprobat” asasinarea lui
Peskov - despre momentul întâlnirii dintre Putin și Maduro

Загрузка...