Producerea vaccinului împotriva COVID-19 la uzina farmaceutică „Binnopharm”

Kazahstanul intenționează exporte vaccinul împotriva COVID-19

147
(reînnoit 19:28 18.12.2020)
Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokaiev, a spus că și țara sa dezvoltă propriul său medicament, care a demonstrat rezultate bune în timpul testării.

CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. Tokaiev a declarat în timpul summitului șefilor de stat ai CSI că în următoarele zile Kazahstanul, împreună cu Rusia, vor începe producția vaccinului împotriva COVID-19, o parte din lot va fi destinat exportului.

"Kazahstanul, de asemenea, dezvoltă propriul său medicament, care demonstrează rezultate bune în timpul testării. Practic, săptămâna viitoare vom lansa o producție comună de vaccinuri cu Rusia (atât cel rusesc, cât și cel dezvoltat de Kazahstan), inclusiv pentru export", a spus Tokaiev.

La jumătatea lunii iunie, prim-ministrul Kazahstanului, Askar Mamin, a lansat construcția unei fabrici biofarmaceutice pentru producerea de vaccinuri la Institutul de Cercetări Științifice (SRI) pentru probleme de siguranță biologică din districtul Kordai din regiunea Zhambil. Era planificat ca lucrările de construcție să fie finalizate până la sfârșitul anului.

În afară de asta, serviciul de presă al președintelui Kazahstanului a anunțat că producția vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V va începe în Kazahstan pe 22 decembrie.

Reuniunea Consiliului Șefilor de Țări din Comunitatea Statelor Independente este prezidată de Republica Uzbekistan, în format de videoconferință.

147
Tagurile:
COVID-19, vaccin, Kazahstan
Tematic
În ce spitale vor ajunge primele doze de vaccin anti-Covid 19
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”
Vaccin anti COVID-19: Românii cărora le este interzis

Calea ferată a Mătăsii: trenurile de marfă circulă între China și Rusia economisind timp

22
(reînnoit 14:53 21.01.2021)
Comerțul pe Drumul Mătăsii se face și pe calea ferată, trenurile de marfă circulând din China în Rusia reducând semnificativ timpul de călătorie.

BRUXELLES, 21 ian - Sputnik. Un marfar special China-Europa a plecat ieri din Dongguan, în provincia Guangdong din Sudul Chinei, către Rusia. Va ajunge la Moscova în 15 zile, reducând timpul de călătorie cu două treimi comparativ cu ruta maritimă, relatează RT.

Trenul de marfă este încărcat cu 50 de containere de bunuri produse de Midea Group, companie situată în Guangdong care este lider de piață în domeniul ustensilelor casnice. Este primul tren de export folosit de această companie de când Guangdong a deschis serviciul de transport China-Europa, în 2015.

Acest tren specil va îmbunătăți exportul bunurilor făcute în Guangdong către piața europeană în mijlocul pandemiei globale de Covid 19, a spus Sinotrans, operatorul serviciului de transport dintre China și Europa în Dongguan. Numărul trenurilor de marfă operate între China și Europa de Sinotrans și care pleacă din China de Sud a ajuns la 686 anul trecut, cuprinzând un număr de 61.324 de containere standard care valorează aproximativ 3 miliarde de dolari.

Inițiat în 2011, serviciul de transport pe calea ferată între China și Europa este considerat o parte semnificativă a Inițiativei Centura și Drumul pentru a încuraja comerțul între China și celelalte țări participante. Inițiativa de multi trilioane de dolari a fost anunțată de președintele Chinei Xi Jinping în 2013.

De atunci, mai mult de 140 de țări și organizații internaționale au semnat acorduri pentru a construi în cadrul acestui proiect comune.

Inițiativa Centura și Drumul își propune să sprijine conectivitatea și cooperarea între Estul Asiei, Europa și Estul Africii. Se așteaptă ca această inițiativă să crească în mod semnificativ comerțul global, reducând costurile comerțului la jumătate cu țările implicate, potrivit experților.

Potrivit Grupului Căilor Ferate de Stat ale Chinei, un număr record de 12.400 de trenuri de marfă între China și Europa au circulat în 2020. Acest lucru înseamnă mai mult cu 50 la sută decât în anul precedent, a spus operatorul de cale ferată.

22
Tagurile:
China, Rusia
Tematic
Ungaria negociază cu Rusia și China pentru vaccin
Primul pod feroviar care leagă Rusia și China – când va fi pus în funcţiune -VIDEO
Șeful NATO: atacuri la Rusia, China și cerșetorie după bani

Загрузка...
Putin și Merkel, la Forumul Păcii

Rusia poartă discuții cu Germania pentru aprobarea Sputnik V în UE

44
(reînnoit 15:12 21.01.2021)
Germania va susține Rusia în procesul de aprobare a vaccinului rusesc Sputnik V în cadrul Agenției Europene a Medicamentelor, a anunțat Merkel.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că a propus președintelui rus, Vladimir Putin, susținerea autorității germane de reglementare în procedura de aprobare a vaccinului rusesc “Sputnik V” în cadrul Agenției Europene a Medicamentelor (EMA).

“Rusia s-a adresat acum în EMA. Eu am propus ca Institul Paul Erlich, care este institutul nostru, să ofere o susținere Rusiei în această procedură în cadrul EMA”, a declarat cancelarul în cadrul unui briefing.

Ea a mai adăugat că este vorba, în special, de susținerea perfectării pachetului de documente. De asemenea, cancelarul a fost întrebat de conținutul discuției cu Putin la începutul lui ianuarie, în special, despre interesul față de vaccinul rusesc „Sputnik V”.

“Consider că este un lucru bun”, a spus Merkel.

 Un șir de state europene se arată interesate de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului „Sputnik V”, despre producția lui se discută cu Germania, a declarat șeful Fundației Ruse pentru Investiții Directe (RFPI), Kirill Dmitriev.

“Avem un dialog bun cu Germania în privința unei posibile producții a lui Sputnik V în Germania... Există un interes sporit din partea unor state ale Uniunii Europene, însă, desigur, vom urma procedurile EMA (Agenția Europeană a Medicamentelor n.r.)”, a spus Dmitriev în cadrul unui briefing.
44
Tagurile:
Vladimir Putin, Sputnik V, Angela Merkel, Germania
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Livrările Sputnik V în Mexic vor începe în ianuarie
UE ar putea aproba vaccinul rusesc Sputnik V din februarie
Ungaria devine prima țară UE care autorizează vaccinul rusesc Sputnik V
OMS, despre examinarea prealabilă a cererii de înregistrare a vaccinului "Sputnik V"

Загрузка...