Căsătorii între persoane cu același sex

Elveţia permite căsătoria între persoane de același sex - vot

82
(reînnoit 18:14 18.12.2020)
Parlamentul din Elveția au aprobat un proiect de lege care permite cuplurilor de același sex să se căsătorească. Totuşi, victoria comunității LGBTQ încă nu e sigură: oponenții legislației au promis că o vor supune unui referendum.

BUCUREŞTI, 18 dec – Sputnik. Votul, care a avut loc vineri în ambele Camere ale parlamentului din Elveţia, a fost departe de a fi unanim. Proiectul de lege a fost susținut de 136 de deputați în Consiliul Național, fiind 48 de voturi împotrivă și nouă abțineri, potrivit.

Elveția
© Sputnik / Наталья Селиверстова

În Consiliul statelor, 24 de deputați au fost în favoarea căsătoriei homosexuale, 11 dintre colegii lor au respins proiectul și șapte s-au abținut.

Proiectul de lege, care permite cuplurilor gay să se căsătorească, oferind în același timp cuplurilor de lesbiene acces la donații de spermă, se confruntă cu un alt obstacol înainte de a deveni lege.

Partidul conservator Uniunea Federală Democrată, care susţine valorile creștine, a anunțat că va supune chestiunea unui referendum. Aceasta înseamnă că publicul elvețian ar putea să decidă dacă vor legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în țara lor.

„Dacă oponenții lansează un referendum, suntem pregătiți”, a declarat pentru AFP Matthias Erhardt de la asociația Rainbow Families, care protejează drepturile părinților homosexuali din țară. „Avem 82 la sută din populație în spatele nostru”, a adăugat el.

Elveția rămâne una dintre puținele state europene unde căsătoria între persoane de același sex este încă ilegală. Deputații din Parlament dezbat din 2013 legislația în această chestiune.

În prezent, Elveția permite cuplurilor gay și lesbiene să intre în așa-numitele „parteneriate înregistrate”, ceea ce nu oferă dreptul de a obține cetățenia elvețiană sau de a adopta împreună copii.

82
Tagurile:
Căsătorie, Elveția
Tematic
Germania își închide frontierele cu Franța, Austria și Elveția
Funeralii naționale: osemintele Reginei Elena, aduse din Elveția
Putin a remarcat nivelul relațiilor bilaterale dintre Rusia și Elveția
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа

Dawn: Pakistanul a aprobat utilizarea vaccinului rus Sputnik V

0
(reînnoit 09:34 24.01.2021)
Pakistanul a autorizat utilizarea de urgență a vaccinului rus Sputnik V și a dat aprobarea unei companii farmaceutice locale pentru a importa și distribui medicamentul.

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Guvernul pakistanez a autorizat utilizarea de urgență a vaccinului rus Sputnik V și a dat aprobarea unei companii farmaceutice locale pentru a importa și distribui medicamentul, a raportat ziarul Dawn, cu referire la reprezentantul oficial al țării.

Demnitarul a menționat că vaccinul rusesc a fost al treilea medicament aprobat pentru utilizare.

"Într-o întâlnire găzduită de Consiliul de Înregistrare al Administrației pentru Controlul Medicamentelor din Pakistan (Drap), un alt vaccin a primit, de asemenea, o autorizație de urgență - a fost dezvoltat cu sprijinul Fondului rus de investiții directe", a explicat oficialul.

Acesta a ma subliniat, de asemenea, că compania farmaceutică locală AGP va fi singurul importator și distribuitor al vaccinului rus.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că autoritățile pakistaneze au autorizat utilizarea de urgență a vaccinului AstraZeneca și a medicamentului companiei chineze Sinopharm.

Vaccinul rusesc Sputnik V a fost înregistrat de Ministerul Sănătății în august 2020. Acesta a fost dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie Gamaleya împreună cu RDIF pe baza unor vectori bine studiați ai adenovirusului uman. Eficacitatea vaccinului - mai mare de 90%.

0
Tagurile:
Sputnik V, Pakistan
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Președintele Argentinei s-a vaccinat împotriva coronavirusului cu preparatul "Sputnik V"
Viktor Orban arată de ce Ungaria achiziționează vaccinul rusesc Sputnik V

Загрузка...
Президент Венесуэлы Николас Мадуро. Архивное фото.

Maduro condamnă atacul terorist asupra conductei de gaz din Venezuela

49
(reînnoit 09:05 24.01.2021)
Nicolas Maduro a condamnat atacul terorist asupra conductei de gaz, numindu-i pe organizatori - teroriști și lași.

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Președintele venezuelean Nicolas Maduro a condamnat atacul terorist asupra conductei de gaz a companiei petroliere de stat Petróleos de Venezuela (PDVSA).

Atacul a dus la un incendiu masiv ale instalațiilor din statul Anzoátegui din estul țării.

„Astăzi am supraviețuit atacului terorist asupra conductei de gaz din est care a provocat un incendiu uriaș și este controlat în prezent de muncitorii din Petróleos de Venezuela”, a spus Maduro în timpul unui discurs difuzat pe pagina sa de YouTube.

Potrivit șefului statului, nimeni nu a fost ucis sau rănit în incident, muncitorii PDVSA au oprit scurgerea de gaze. Iar pe organizatorii atacului, care intenționau să perturbeze aprovizionarea cu gaze din rafinăriile locale, el i-a numit teroriști și lași.

Anterior, Maduro a acuzat în repetate rânduri Columbia și Statele Unite de atacuri asupra sistemelor de comunicații, a instalațiilor de rafinare a energiei și a petrolului. Cu toate acestea, cetățenii acestor state, arestați în Venezuela sub acuzația de pregătire sau urmărire a atacurilor armate, neagă orice legătură cu guvernele lor respective.

49
Tagurile:
Nicolas Maduro
Tematic
Președintele Maduro promite să fie primul venezuelean care folosește vaccinul „Sputnik V”
Maduro spune că Trump a „aprobat” asasinarea lui
Peskov - despre momentul întâlnirii dintre Putin și Maduro

Загрузка...