Hungarian Prime Minister Viktor Orban arrives to a vote on a bill tightening regulations on foreign universities operating in Hungary.

Ungaria va primi mai multe vaccinuri decât România

215
(reînnoit 16:14 18.12.2020)
În timp ce România, cu o populație mult mai mare, va primi 10.000 de vaccinuri în prima fază, Ungaria va primi 35.000 de doze.

BRUXELLES, 18 dec - Sputnik. Premierul Ungariei Viktor Orban a anunțat astăzi că vaccinarea împotriva coronavirusului poate începe la 27 sau 28 decembrie și că în prima fază în Ungaria va ajunge o cantitate de vaccinuri suficientă pentru 35 000 de persoane.

El a precizat că primii care vor fi vaccinaţi sunt lucrătorii din sistemul sanitar, iar aceștia vor fi vaccinaţi la Spitalul Central din Budapesta de Sud şi în cadrul spitalelor judeţene.

Orban a menționat că nu doreşte să renunţe la caracterul voluntar al vaccinării, și că nu vrea să forţeze pe nimeni să se vaccineze, însă celor din sistemul sanitar doreşte să le ceară să se protejeze.

Despre vaccinările ulterioare, premierul a spus că înregistrarea va fi importantă, deoarece în momentul în care vaccinul va deveni disponibil în masă, vaccinările se vor face în baza listelor, și de aceea premierul le-a cerut oamenilor să se înregistreze.

Orban a mai spus că “anul acesta vom avea un Crăciun în cerc restrâns” și a arătat că, pentru protejarea sănătății, trebuie renunţat la vizitele la rude.

El a adăugat că regulile cu privire la Ajunul Crăciunului nu sunt clare încă, urmând ca o decizie să fie luată în şedinţa de guvern de luni, dar s-ar bucura dacă experţii vor lua o poziţie potrivit căreia regulile să poată fi un pic mai lejere în acea seară, cum, de exemplu, ca la întrunirile de familie de 10 persoane, copiii cu vârsta de sub 14 ani să nu fie luaţi în calcul.

De asemenea, a spus Orban, regulile stricte de la frontieră trebuie menţinute în continuare, el rugându-i din nou pe maghiari să nu plece la schi în străinătate.

Premierul maghiar s-a referit la faptul că Parlamentul European vrea să preia controlul asupra UE și că deputaţii europeni cred că UE constă în Bruxelles. Dar, a precizat Orban, şefii de guverne cred că UE constă în capitalele naţionale, iar Bruxelles nu reprezintă un centru, ci un loc de negocieri.

În spatele PE se află “o reţea, iar aici intră în scenă Soros şi oamenii lui”, care şi-au construit poziţii puternice în PE – prin organizaţii neguvernamentale, institute de cercetare şi influenţă mass-media, prin intermediul cărora încearcă să acapareze, de la şefii de stat şi şefii de guvern, deciziile care conferă puterea guvernării Europei, a spus Viktor Orban. El a menționat că PE a vrut să lege problemele financiare de problemele politice şi că a existat pericolul ca încăpăţânarea PE să afecteze bugetul uniunii şi fondul de redresare.

Dar, a arătat Orban, Ungaria şi Polonia şi-au atins obiectivul, el amintind că s-a alăturat și Slovenia, dar și Cehia care, prin preşedintele ceh Milos Zeman, a spus că ar fi corect ca ţările din Europa Centrală să reprezinte împreună poziţia maghiaro-poloneză.

Viktor Orbán a vorbit şi despre teoriile despre gen, o chestiune “pe care un maghiar normal nici nu o înţelege”, deoarece “acestea sunt problemele unor cazuri atât de izolate, încât nici nu priveşte 99% din populaţie”.

Orban a precizat că Ungaria este o ţară normală, unde este evident faptul că tatăl este un bărbat, iar mama este o femeie, iar căsătoria are loc pentru că se doresc descendenţi comuni.

Nu poţi reglementa viaţa a 100 de oameni în baza caracteristicilor unei singure persoane care reprezintă o excepţie, aşa cum se doreşte în Europa de Vest, ci trebuie să pornim de la cei 99, a explicat premierul maghiar.

Sarcina nu este ca majoritatea să adopte mentalitatea unei minorităţi, ci ca majoritatea să tolereze punctul de vedere al minorităţii, păstrându-şi, în acelaşi timp, propria identitate, a clarificat Viktor Orban chestiunea minorităților sexuale.

215
Tagurile:
România, Ungaria
Tematic
Ungaria, lecție pentru liderii Românei, AURescu și Iohannis!
Dan Chitic, fulminant: ”Bravo, Ungaria! România a capitulat!”
Ungaria prelungește starea de urgență
A început! România exportă gaze naturale în Ungaria
Victorie pentru Polonia și Ungaria: cum au pus la punct UE

Calea ferată a Mătăsii: trenurile de marfă circulă între China și Rusia economisind timp

13
(reînnoit 14:53 21.01.2021)
Comerțul pe Drumul Mătăsii se face și pe calea ferată, trenurile de marfă circulând din China în Rusia reducând semnificativ timpul de călătorie.

BRUXELLES, 21 ian - Sputnik. Un marfar special China-Europa a plecat ieri din Dongguan, în provincia Guangdong din Sudul Chinei, către Rusia. Va ajunge la Moscova în 15 zile, reducând timpul de călătorie cu două treimi comparativ cu ruta maritimă, relatează RT.

Trenul de marfă este încărcat cu 50 de containere de bunuri produse de Midea Group, companie situată în Guangdong care este lider de piață în domeniul ustensilelor casnice. Este primul tren de export folosit de această companie de când Guangdong a deschis serviciul de transport China-Europa, în 2015.

Acest tren specil va îmbunătăți exportul bunurilor făcute în Guangdong către piața europeană în mijlocul pandemiei globale de Covid 19, a spus Sinotrans, operatorul serviciului de transport dintre China și Europa în Dongguan. Numărul trenurilor de marfă operate între China și Europa de Sinotrans și care pleacă din China de Sud a ajuns la 686 anul trecut, cuprinzând un număr de 61.324 de containere standard care valorează aproximativ 3 miliarde de dolari.

Inițiat în 2011, serviciul de transport pe calea ferată între China și Europa este considerat o parte semnificativă a Inițiativei Centura și Drumul pentru a încuraja comerțul între China și celelalte țări participante. Inițiativa de multi trilioane de dolari a fost anunțată de președintele Chinei Xi Jinping în 2013.

De atunci, mai mult de 140 de țări și organizații internaționale au semnat acorduri pentru a construi în cadrul acestui proiect comune.

Inițiativa Centura și Drumul își propune să sprijine conectivitatea și cooperarea între Estul Asiei, Europa și Estul Africii. Se așteaptă ca această inițiativă să crească în mod semnificativ comerțul global, reducând costurile comerțului la jumătate cu țările implicate, potrivit experților.

Potrivit Grupului Căilor Ferate de Stat ale Chinei, un număr record de 12.400 de trenuri de marfă între China și Europa au circulat în 2020. Acest lucru înseamnă mai mult cu 50 la sută decât în anul precedent, a spus operatorul de cale ferată.

13
Tagurile:
China, Rusia
Tematic
Ungaria negociază cu Rusia și China pentru vaccin
Primul pod feroviar care leagă Rusia și China – când va fi pus în funcţiune -VIDEO
Șeful NATO: atacuri la Rusia, China și cerșetorie după bani

Загрузка...
Putin și Merkel, la Forumul Păcii

Rusia poartă discuții cu Germania pentru aprobarea Sputnik V în UE

39
(reînnoit 15:12 21.01.2021)
Germania va susține Rusia în procesul de aprobare a vaccinului rusesc Sputnik V în cadrul Agenției Europene a Medicamentelor, a anunțat Merkel.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că a propus președintelui rus, Vladimir Putin, susținerea autorității germane de reglementare în procedura de aprobare a vaccinului rusesc “Sputnik V” în cadrul Agenției Europene a Medicamentelor (EMA).

“Rusia s-a adresat acum în EMA. Eu am propus ca Institul Paul Erlich, care este institutul nostru, să ofere o susținere Rusiei în această procedură în cadrul EMA”, a declarat cancelarul în cadrul unui briefing.

Ea a mai adăugat că este vorba, în special, de susținerea perfectării pachetului de documente. De asemenea, cancelarul a fost întrebat de conținutul discuției cu Putin la începutul lui ianuarie, în special, despre interesul față de vaccinul rusesc „Sputnik V”.

“Consider că este un lucru bun”, a spus Merkel.

 Un șir de state europene se arată interesate de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului „Sputnik V”, despre producția lui se discută cu Germania, a declarat șeful Fundației Ruse pentru Investiții Directe (RFPI), Kirill Dmitriev.

“Avem un dialog bun cu Germania în privința unei posibile producții a lui Sputnik V în Germania... Există un interes sporit din partea unor state ale Uniunii Europene, însă, desigur, vom urma procedurile EMA (Agenția Europeană a Medicamentelor n.r.)”, a spus Dmitriev în cadrul unui briefing.
39
Tagurile:
Vladimir Putin, Sputnik V, Angela Merkel, Germania
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Livrările Sputnik V în Mexic vor începe în ianuarie
UE ar putea aproba vaccinul rusesc Sputnik V din februarie
Ungaria devine prima țară UE care autorizează vaccinul rusesc Sputnik V
OMS, despre examinarea prealabilă a cererii de înregistrare a vaccinului "Sputnik V"

Загрузка...