Joe Biden și familia lui

Alegeri SUA: presa principală ignoră cazurile Swalwell şi Hunter Biden

265
(reînnoit 20:31 17.12.2020)
Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany, a criticat presa principală americană pentru că nu a acoperit o serie de scandaluri recente legate de reprezentantul democrat Eric Swalwell și de Hunter Biden.

BUCUREŞTI, 17 dec – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany, a spus că o tendinţă părtinitoare se întâlneşte adesea cu privire la „subiectele pe care presa principală nu le are acoperă”.

​McEnany a menţionat cel mai recent exemplu, referitor la reprezentantul democrat în California Eric Swalwell, aflat în centrul unui scandal de spionaj.

Cazul, prezentat de publicaţia Axios la începutul lunii decembrie, este un raport despre o anchetă efectuată timp de un an care dezvăluia că democratul era vizat de un presupus spion chinez, pe nume Fang Fang, alias Christine Fang.

Fang, a cărei activitate ar fi început din 2011-2015, ar fi încercat să stabilească legături cu politicieni locali americani, printre care Swalwell, în timp ce acesta era membru al consiliului orașului Dublin, California.

Kayleigh McEnany a reamintit apoi presei că Swalwell a devenit unul dintre principalii instigatori care au vehiculat „povestea falsă” despre presupusa complicitate Rusia-Trump. McEnany a criticat New York Times, care a obținut un Premiu Pulitzer pentru că a difuzat despre presupusa complicitate între Donald Trump și Kremlin şi pentru că nu a acoperit cazul Swalwell.

„Atunci când a «izbucnit» cazul Swalwell, ghiciți câte minute a primit acoperire din partea ABC, NBC, MSNBC și CBS? Zero acoperire. CNN i-a dedicat trei minute și 16 secunde”, a mai spus McEnany, citată de Sputnik News.

Apoi, purtătorul de cuvânt a acuzat în același mod presa principală că a minimalizat scandalul din jurul lui Hunter Biden.

„... Care nu a fost acoperit deloc pe mai multe canale de presă înaintea alegerilor. De fapt, pe 15 octombrie New York Times titra: «Trump ar fi fost avertizat că i se oferă dezinformări ruseşti cu privire la Hunter Biden»”, a spus McEnany.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Washington Post și Politico optaseră să treacă cu vederea cazul legat de fiul candidatului democrat la președinție înainte de ziua alegerilor.

Săptămâna trecută, Trump a avut o reacţie de furie după ce a fost confirmată public ancheta, desfăşurată ani de zile de către Departamentul de Justiție cu privire la presupuse relații de afaceri ascunse cu China ale lui Hunter Biden și alte tranzacții.

​Trump l-a criticat pe procurorul general demisionar William Barr pentru că nu a anunțat public, înainte de alegerile din 3 noiembrie, despre ancheta, în desfăşurare de doi ani, cu privire la fiul rivalului său electoral, democratul Joe Biden.

Scandalul de corupție în care este implicat Hunter Biden a fost readus în atenţie în octombrie, când New York Post a publicat un articol despre presupuse dovezi descoperite pe un laptop, aparent aparținând fiului lui Joe Biden.

Se relata că pe laptop ar fi fost găsită corespondență cu oficiali şi oameni de afaceri străini, sugerându-se că Hunter Biden, în schimbul unor sume primite, aranja întâlniri cu tatăl său în timpul mandatului de vicepreședinte al acestuia.

Majoritatea canalelor de presă principale din SUA au ignorat flagrant cazul înainte de votul din 3 noiembrie, platformele de socializare Facebook și Twitter limitând distribuirea de postări despre caz.

265
Tagurile:
Casa Albă, SUA
Tematic
Trump: Există o singură modalitate ca Biden să devină președinte
Trump, discurs fulminant la Casa Albă: „Biden nu poate fi președinte”
SUA: Victoria lui Biden - confirmată de colegiul electoral
Putin l-a felicitat pe Biden pentru victoria în alegeri
Și totuși Biden. Ce l-a împiedicat pe Trump să se revanșeze
Vladimir Putin

Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start

158
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică, în cadrul căreia au convenit asupra prelungirii tratatului New Start.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden au convenit în timpul unei discuții telefonice asupra prelungirii tratatului New Start, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Sistemul de rachetă Topol
© Sputnik / Александр Кряжев

În următoarele zile Rusia și SUA vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura continuitatea Tratatului cu privire la măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor ofensive strategice (New Start), anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“În următoarele zile părțile vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura funcționarea în continuare a acestui mecanism internațional pentru reducerea reciprocă a arsenalelor rachetelor nucleare”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

158
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
SUA au reacționat oficial la oferta lui Putin de prelungire a New Start
Rusia îndeamnă SUA să semneze extinderea tratatului New START
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova

Загрузка...

SUA, chemată se alăture UE în reglementarea giganților digitali mondiali

95
(reînnoit 17:19 26.01.2021)
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut în mesajul său de la Davos ca SUA să se alăture UE în reglementarea giganților digitali, solicitând limitarea puterii acestora

BRUXELLES, 26 ian - Sputnik. În mesajul său pentru Forumul Economic Mondial de la Davos, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a invitat SUA să se alăture iniţiativelor europene vizând reglementarea giganţilor digitali.

„Îi invit pe prietenii noştri americani să se alăture iniţiativelor noastre. Împreună am putea crea un set de reguli pentru economia digitală care ar fi valabil la scară globală”, a spus vond der Leyen în cadrul Formului de la Davos care se desfășoară virtual.

Potrivit președintelui Comisiei Europene, ar fi vorba de un set de reguli care să fie fundamentat pe drepturile omului, diversitate, incluziune şi protejarea sferei private. Von der Leyen a făcut astfel referire la proiectele de reglementare prezentate de Comisie în decembrie 2020 intitulate ”Digital Services Act” şi ”Digital Market Act”.

De asemenea, Ursula von der Leyen a acuzat pericolele pe care le reprezintă internetul nereglementat pentru democraţie, spunând că luarea cu asalt a Capitoliului a fost un şoc pentru ea.

„Trebuie să ne apărăm instituţiile împotriva puterii corozive a discursurilor de ură, dezinformării (...) şi incitării la violenţă”, a fost mesajul transmis de președintele Comisiei Europene la Davos.

Ea a arătat că modelul de afaceri al platformelor de internet are un impact nu doar asupra concurenţei libere şi corecte, dar şi asupra democraţiei, securităţii şi calităţii informaţiei.

”De aceea, trebuie să limităm puterea imensă a marilor companii digitale”, a adăugat Ursula von der Leyen, care a propus ca ceea ce este ilegal off-line să fie ilegal şi on-line şi ca platformele să fie transparente în ce priveşte funcţionarea algoritmilor lor.

95
Tagurile:
UE, SUA
Tematic
Juan Guaido nu mai e recunoscut de UE ca președinte interimar al Venezuelei
După Pfizer, și AstraZeneca va reduce livrările de vaccin anti-Covid pentru UE
UE se laudă că va obliga furnizorii să livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

Загрузка...
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

FOTO: O mașină s-a prăbușit într-o groapă RADET în București

0
O șoferiță s-a pomenit cu mașina într-o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) în București.

O șoferiță a ajuns cu mașina sa într-o groapă pe una dintre străzile din București. Este vorba de o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET).

 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
1 / 4
© Inquam Photos / OCTAV GANEA
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

Din informațiile de până acum, femeia nu a fost rănită și nici nu a prezentat test pozitiv la alcoolemie.

Se pare că aburii denși care ieșeau din groapă a redus vizibilitatea în zonă și femeia nu a văzut semnalizatoarele instalate.

0
Tagurile:
București

Загрузка...