Israel

Guvernul israelian confirmă va elibera pașapoarte de imunitate

211
Israelul a confirmat că va elibera certificate oficiale celor care primesc vaccinul împotriva coronavirusului, iar aceste documente vor fi utilizate pentru a acorda anumite privilegii de care nu se vor bucura persoanele care rămân nevaccinate.

BUCUREŞTI, 17 dec – Sputnik. Ministrul Sănătății din Israel, Yuli Edelstein, a declarat miercuri că planul de introducere a unor pașapoarte „verzi” Covid-19 va fi pus în aplicare în curând, Israelul pregătindu-se pentru a începe vaccinările în masă.

„La două săptămâni după a doua vaccinare, o persoană care a fost vaccinată va primi un pașaport verde”, a explicat ministrul, adăugând că documentul „va permite eliberarea oamenilor din izolare” și „accesul în locuri unde alte persoane nu vor avea voie să intre”, potrivit RT.

Ministrul Sănătății a recunoscut că lansarea noii forme de identificare a fost o „operațiune logistică dificilă” și că guvernul urmează încă să decidă modul în care vor funcționa pașapoartele în practică.

Săptămâna trecută, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus că a recomandat oficialilor din domeniul sănătății să elaboreze un plan de pașapoarte „prin care oricine primește vaccinul va putea să prezinte un card sau o aplicație care să le permită să intre la evenimente, în mall-uri, facilități și [să acceseze] toate tipuri de servicii”. Liderul israelian a declarat că programul a fost conceput pentru a „încuraja vaccinările”.

Israelul a impus deja două lockdown-uri naționale de când a început criza sanitară în martie și continuă să aplice anumite restricții pentru oprirea răspândirii virusului.

Israelul a început să primească doze de vaccin Pfizer-BioNTech la începutul acestei luni și este urmează ca, de duminică, să înceapă administrarea vaccinurilor către grupurile prioritare, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății.

Guvernul a stabilit un obiectiv de 60.000 de vaccinări pe zi. Israelul speră să achiziționeze opt milioane de doze până la sfârșitul lunii martie - suficient pentru a vaccina patru milioane de oameni.

Țările din întreaga lume lansează programe de vaccinare în masă împotriva Covid-19, unele guverne semnalând că cei care refuză să se vaccineze se vor confrunta cu restricții.

Ministrul irlandez al Sănătății, Stephen Donnelly, a declarat miercuri că se vor elibera certificate de vaccin, dar că utilizarea lor viitoare va depinde de cât de eficient se va dovedi vaccinul în limitarea răspândirii bolii.

211
Tagurile:
Israel
Tematic
Adeverința de vaccinare anti COVID-19: când începe imunizarea
Ultima oră: Tătaru, anunț despre vaccinarea anti COVID!
Oficialii americani, concurs la vaccinarea în public
Autoritățile române, despre reacțiile la vaccinul anti COVID
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

101
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

101
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...
Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina

În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

81
În Argentina a aterizat avionul cu cea de-a doua partidă a vaccinului împotriva coronovirusului, Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Avionul companiei Aerolineas Argentinsa, care transportă în Argentina noi doze ale vaccinului „Sputnik V”, a aterizat în Buenos Aires, potrivit imaginilor transmise în direct pe contul Twitter al administrației prezidențiale.

Primele 300 de mii de doze au sosit în Argentina la sfârșitul lunii decembrie. Aceeași navă a adus 300 de mii de doze ale celui de-al doilea component al vaccinului.

Acestea vor fi utilizate pentru vaccinarea medicilor și angajaților secțiilor de terapie intensivă.

81
Tagurile:
Sputnik V, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19
Sondaj: Doriți să se vaccineze public șefii partidelor?
Premierul Florin Cîțu, vaccinat anti COVID-19

Загрузка...
Mihai Trăistariu

Trăistariu încurajează vaccinarea ca nu moară artiștii de foame

0
Cunoscutul cântăreț a declarat că este nerăbdător să se imunizeze împotriva noului coronavirus și a explicat, într-o postare pe Facebook, motivele care îl determină să facă un asemenea gest. Solidaritate cu colegii de breaslă?

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Cântărețul Mihai Trăistariu le-a spus fanilor că el dorește mult să se vaccineze, fiindcă, dacă virusul nu dispare, artiștii trebuie să se reprofileze.

Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé
© Sputnik / Алексей Никольский

De aceea, artistul lansează un îndemn către toți fanii și către toți colegii de breaslă să se imunizeze împotriva COVID-19, în cel mai scurt timp. El aduce ca argument și părerea specialiștilor care spun că dacă nu se vaccinează măcar 70% din populația globului, atunci vaccinarea în masă este inutilă și niciodată nu vom mai scăpa de virus.

În opinia sa, matematic vorbind, mai rămân două opțiuni: fie se vaccinează și speră ca acest gest va fi făcut de toată planeta, iar pandemia se stinge în doi-trei ani, după care vor putea fi reluate concertele, fie se mută în Dubai sau într-una din cele 4 țări care nu au restricții și trăiește liber.

Trăistariu arată și o altă față a crizei generate de pandemiei: artiștii au început să fie tot mai afectați din punct de vedere financiar, ei ajungând să facă diverse lucruri pentru a câștiga bani.

Este vorba despre sunetiști, impresari, actori, dansatori, precum și de miile de persoane din spatele scenei care trebuie să renunțe la meseria de o viață pentru că nu mai au ce mânca.

Potrivit lui Trăistariu, 90% dintre artiști sunt la pământ.

”Un coleg de breaslă vinde viori. Un altul s-a făcut vânzător la o alimentară de cartier. O altă colegă cântăcioasă face videochat în perioada asta ca să-și cumpere de mâncare. E groaznică pentru un artist această perioadă. În această situație ne-au adus restricțiile și carantina. Am ajuns la capătul puterilor”, a scris Trăistariu.
0
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...