Мужчина в лицевой маске из-за распространения коронавируса

UK: Zonele intrate în lockdown-ul cel mai sever LIVE Sputnik

258
Londra și alte zone din sud-estul Marii Britanii intră de miercuri în nivelul 3, cel mai sever nivel al sistemului de alertă privind COVID-19, implementat de guvernul britanic pentru încetinirea răspândirii pandemiei.

BUCUREŞTI, 16 dec – Sputnik. Sputnik transmite în direct din Londra, unde se așteaptă ca nivelul de alertă privind COVID-19 să fie ridicat la nivelul 3, cel mai înalt nivel, în capitala britanică. De asemenea, și alte zone din sud-estul Marii Britanii au intrat în acest nivel.

În conformitate cu noile măsuri, barurile, restaurantele, pub-urile, cafenelele și locurile de divertisment vor putea doar să vândă mâncare la pachet.

Sub nivelul nivelul 3, membrii din gospodării diferite nu se pot întâlni în interior, iar publicului i se interzice accesul la sălile de sport, însă școlile și magazinele rămân deschise.

Urmăriţi Sputnik Live:

Mai exact, în nivelul trei sunt aplicate următoarele restricţii: toate localurile din domeniul ospitalităţii se închid, cu excepția celor care livrează mâncare sau dau la pachet; locurile de divertisment se închid în interior, iar oamenii sunt sfătuiți să evite călătoriile în afara Londrei, altele decât „cele necesare pentru muncă, educație, servicii pentru tineri, asistență medicală sau îngrijire a persoanelor în vârstă”; nu vor fi permise ieșirile în afara Londrei în timpul nopţii, cu excepția celor necesare pentru muncă sau educație; ceremoniile de nuntă, limitate la 15 invitați la nivelul doi, vor fi interzise complet în nivelul trei al restricțiilor; spectatorii nu vor mai putea participa la meciuri de fotbal.

Totuşi, se aşteaptă să nu fie afectată relaxarea restricțiilor pe 23 decembrie, când oamenilor li se va permite să își vadă familiile de Crăciun.

258
Tagurile:
UK
Tematic
Banca Angliei: perturbări ale sistemului financiar al UK după Brexit
Românii din UK: cel mai drastic nivel de lockdown înainte de Crăciun
UK: Mai mulţi morţi din cauza lockdown-ului decât a Covid
Brexit aduce noi oportunități pentru UK pe piaţa rusească
UK: VIZĂ pentru români de la 1 ianuarie – cum o obţineţi
US Visa

SUA date în judecată din cauza vizelor pentru români

14
Partenerul strategic SUA a fost chemat la Curtea de Justiție a UE ca să renunțe la vizele impuse României și altor câteva state aflate în această situație înjositoare.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Pentru că nu au ridicat vizele pentru români, partenerul strategic al României, adică SUA, a fost chemat instanță la Curtea de Justiție a UE într-o acțiune privind eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni, adică și pentru români.

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Corina Crețu:

”Suntem cu un pas mai aproape de ridicarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA. Salut decizia Președintelui Parlamentului European de a introduce la Curtea de Justiție a UE o acțiune privind eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni”, a scris fostul comisar european.

Ea arată că, prin această acțiune în justiție, obligativitatea pentru cetățenii români (alături de cei ai Bulgariei, Croației și Ciprului) de a deține viză la intrarea în SUA ar putea fi ridicată.

”Cred că ar fi o situație normală care ar pune capăt dezechilibrului în care ne aflăm - atât timp cât cetățenii tuturor celorlalte State Membre nu au această obligație”, a atras Corina Crețu atenția asupra anormalului situației.

De altfel, chiar și faptul că este nevoie ca Parlamentul European să intervină prin justiție pentru a obliga SUA să renunțe la vizele pentru cetățenii României, altfel mare partener strategic, constituie o situație extrem de stânjenitoare pentru statul român.

Corina Crețu mai arată că în octombrie 2020 a votat în Parlamentul European rezoluția prin care Comisia Europeană să ceară eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni și subliniază faptul că acest lucru nu ar reprezenta decât respectarea mecanismului de reciprocitate SUA-UE.

”Nu e corectă această dublă măsură”, insistă Corina Crețu care arată că, odată finalizată această procedură, cu sprijinul Consiliului European, în maximum doi ani SUA ar trebui să elimine vizele pentru români.

”În caz contrar, Uniunea Europeană ar trebui să impună vize cetățenilor americani - ceea ce cred că ar reprezenta o situație nedorită atât pentru SUA, cât și pentru UE”, arată Corina Crețu.

14
Tagurile:
Vize, SUA
Tematic
Kremlinul, despre noile sancțiuni UE și SUA împotriva Rusiei
Noi declarații șocante venite din SUA – România, total colonie!
Zaharova: "SUA transmit semnale în gol"

Загрузка...
Джо Байден

Administrarea Biden: SUA nu vrea se implice în războaie interminabile

32
Administrația lui Joe Biden a anunțat că Statele Unite nu vor să se angajeze în războaie interminabile.

BUCUREȘTI, 4 mart - Sputnik. Administrația lui Joe Biden a anunțat miercuri în dispozițiile tranzitorii ale strategiei de securitate națională că Statele Unite nu vor să se angajeze în războaie interminabile.

"Statele Unite nu ar trebui și nu vor participa la războaie„ eterne "care costă mii de vieți și miliarde de dolari. Vom lucra cu răspundere pentru a pune capăt celui mai lung război american din Afganistan”, se arată în document.

Această direcție a strategiei reflectă poziția fostului președinte american Donald Trump, care s-a opus războaielor constante și a încercat să le pună capăt prin retragerea trupelor din Irak și Afganistan.

Administrația Biden intenționează să prezinte o strategie deplină de securitate națională la sfârșitul acestui an.

32
Tagurile:
SUA, Joe Biden
Tematic
Kremlinul a comentat declarațiile lui Biden despre Crimeea
SUA au atacat Siria – la ordinul lui Biden
VIDEO: Biden și-a uitat masca în timp ce pleacă de la tribună

Загрузка...