Hungary's Prime Minister Viktor Orban reacts as he arrives at a European Union leaders extraordinary summit on the migrant crisis, in Brussels, Belgium September 23, 2015.

Viktor Orban îl face praf pe George Soros

756
Premierul Ungariei i-a dat o replică dură lui George Soros care deplângea într-un editorial faptul că UE a ajuns la un compromis cu Ungaria în privința fondurilor europene.

BRUXELLES, 14 dec - Sputnik. Viktor Orban l-a taxat dur pe George Soros care a criticat acordul pentru bugetul UE și victoria Ungariei în această privință.

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban
© Sputnik / Алексей Витвицкий

„Cel mai corupt om din lume” are un motiv serios de dezamăgire, spune Viktor Orban într-un răspuns trimis agenției MTI, pentru că Uniunea Europeană și-a păstrat unitatea și a învins, iar George Soros a pierdut.

Orban este de părere că ar fi timpul ca europenii să îl trimită, în sfârșit, acasă, pe George Soros.

"Soros varsă lacrimi de crocodil și, deși acest lucru nu va restitui banii pe care speculatorul i-a furat de la milioane de oameni, familii și compani, este o mică satisfacție”, a transmsi Viktor Orban.

Orban a mai spus că ”cel mai corupt om și cea mai coruptă rețea din lume” au motive întemeiate de dezamăgire, deoarece Europa nu s-a predat, iar planul grandios al lui Soros a fost suspendat de Consiliul European.

Premierul Ungariei remarcă faptul că acum în centrul atenției se află resursele bugetare, fondul de redresare și cine are acces la ce și cum, el precizând că fondurile UE au fost păstrate până acum sub strictă supraveghere europeană de mai multe partide din toate statele membre.

Potrivit lui Orban, miza adevărată a summitului UE de la Bruxelles a fost cine va guverna Europa în viitor. Adică „va fi guvernată Europa de guvernele alese de cetățenii statelor membre și de Consiliul sau va reuși Soros să construiască o nouă structură de putere?”, a opinat Orban.

El a indicat că această structură de putere cuprinde o „rețea de ONG-uri care diseminează idei liberale, post-naționale și post-creștine, împreună cu mass-media de stânga și de dreapta care le difuzează și le întărește ideile; un grup semnificativ de europarlamentari; trimișii lui Soros aduși la Comisie și un așa-numit mecanism al statului de drept care le leagă pe toate ”.

Orban și-a continuat mesajul arătând că din fericire, în ultimul moment, guvernele europene „și-au venit în fire”, au citit rapoartele privind statul de drept pe care, arată Orban, Soros și prim vicepreședintele CE Frans Timmermans le-au dictat comisarului european pentru Justiție Vera Jourova, și astfel toată lumea a înțeles că verdictul a fost deja pronunțat înainte de proces.

Pentru Orban, decizia Consiliului European de săptămâna trecută a fost o declarație deschisă de opoziție la „încercarea lui Soros de a prelua puterea”.

Chestiunile politice nu pot fi legate de problemele financiare, criteriile subiective nu pot sta la baza deciziilor financiare și „procedura legală prevăzută în Tratatul Uniunii Europene nu poate fi aplicată în modul în care vrea Soros”, a tranșat premierul maghiar chestiunea.

„Nu există niciun motiv ca noi, europenii, tolerăm ca un speculator american să construiască și să cumpere un sistem de influență al UE cu bani americani. Este timpul să punem capăt călătoriei europene a lui George Soros”, a atras Orban atenția publicului european.

756
Tagurile:
Viktor Orban, George Soros
Tematic
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia
Viktor Orban a felicitat UDMR pentru rezultatul din alegeri
Orban Viktor, mesaj special cu ocazia alegerilor din România
Эстонские школьники готовятся к войне с Россией

RT: Elevii estonieni se pregătesc de război cu Rusia

130
Tot mai mulți adolescenți estonieni sunt instruiți să participe la un posibil război cu Federația Rusă

BUCUREȘTI, 7 mart - Sputnik. Din ce în ce mai mulți adolescenți estonieni sunt instruiți să participe la un posibil război cu Rusia, au declarat experții într-o discuție cu RT.

© Sputnik / Михаил Воскресенский

Astfel, ministrul eston al apărării, Kalle Laanet, a remarcat anterior o creștere a numărului de tineri care sunt gata să ia parte la rezistența inamicului. Conform rezultatelor sondajelor de opinie, ponderea acestora a crescut de la 54 la 63%.

Potrivit experților, există o creștere a rusofobiei în țară, care este alimentată de autoritățile oficiale, încercând să intimideze populația cu pericole din exterior.

„Mitul„ amenințării din Est ”a devenit o obsesie a autorităților estone și, datorită propagandei la scară largă, o parte semnificativă a populației s-a infectat cu„ alarmismul rusofob ”, a declarat Leonid Vardomsky, șeful Centrul de studii post-sovietice de la Institutul de Economie al Academiei de Științe din Rusia.

Expertul a subliniat că, răspândind o perspectivă alternativă asupra Rusiei, autoritățile estone încearcă să distragă atenția cetățenilor de la problemele interne.

Vladislav Vorotnikov, cercetător de frunte la Centrul de Studii Europene de la Institutul de Studii Internaționale de la MGIMO, consideră că Estonia modelează imaginea Rusiei ca inamic în rândul populației de câțiva ani și chiar a obținut succes în această direcție.

130
Tagurile:
Estonia, adolescent
Tematic
Scandal din Estonia: Doi miniștri neagă corectitudinea alegerilor din SUA
La Moscova a avut loc un protest în susținerea Sputnik Estonia
Libertatea de exprimare în stil estonian: Cerîșeva, despre situația Sputnik Estonia

Загрузка...
Шприц и ампула на фоне логотипа Pfizer.

Japonia: al doilea caz de anafilaxie după vaccinarea cu Pfizer

163
Japonia a raportat al doilea caz de anafilaxie după vaccinarea cu preparatul companiei americane Pfizer

BUCUREȘTI, 7 mart - Sputnik.  Ministerul Japonez al Sănătății a anunțat al doilea caz de anafilaxie după vaccinarea cu preparatul companiei americane Pfizer.

Incidentul i s-a întâmplat unei femei cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani. La 25 de minute după injecție, a început să tușească, să scadă febra și tensiunea arterială, dificultăți de respirație și mâncărime. Femeii i s-au administrat medicamente, după care aceste simptome au dispărut.

Ministerul Sănătății a menționat că pacientul „nu are boli concomitente” care ar putea provoca o reacție alergică și a sugerat că ar putea exista o legătură cu vaccinul.

Primul caz de anafilaxie după vaccinarea cu vaccinul Pfizer a fost raportat în Japonia pe 5 martie. Atunci, reacția alergică s-a manifestat la o femeie cu vârsta cuprinsă între 30 si 40 de ani, care suferă de astm.

163
Tagurile:
Japonia, Pfizer
Tematic
Austria: 41 de decese, în scurt timp de la vaccinare cu BioNtech/Pfizer
Pfizer a rămas în urmă cu 10 milioane de doze de vaccin
Pfizer și Biontech au cerut UE 54 euro pentru un vaccin

Загрузка...
Alexandru Gâscă

Ce i-a făcut poliția bărbatului care a provocat scandalul din supermarket

0
(reînnoit 13:28 07.03.2021)
Lumea se întreabă cine este bărbatul care a răsturnat lăzile cu struguri sâmbătă, într-un supermarket din Capitală, pentru că aceștia erau de proastă calitate? Și ce i-a făcut poliția care a venit la fața locului?

Bărbatul care a răsturnat lăzile cu struguri într-un supermarket din Capitală pentru că erau de proastă calitate, asta în timp ce producătorii autohtoni au marfă bună și nu o pot comercializa, este cunoscutul activist civic, care militează pentru drepturile producătorilor autohtoni, Alexandru Gâscă.

Contactat de Sputnik Moldova, Alexandru a spus că sâmbătă seara a mers împreuna cu polițiștii care au documentat cazul la sectorul de poliție pentru a fi audiat.

Acolo însă era rând (asta probabil din cauza măsurilor anti-COVID) și a fost nevoit să aștepte afară. Pentru că timpul trecea și era și frig, Alexandru a ajuns la înțelegere cu poliția ca oamenii legii să-l sune sau să-l citeze după sărbătoarea de 8 Martie, adică marți sau miercuri, ca acesta să se prezinte la sectorul de poliție pentru audieri.

Alexandru Gâscă a relatat pentru Sputnik Moldova că a recurs la acest gest, care unor li s-a părut mult prea îndrăzneț - să răstoarne lăzile cu struguri alterați din magazin - pentru a atrage atenția opiniei publice asupra problemelor grave cu care se confruntă producătorii autohtoni în Republica Moldova și felul în care sunt tratați de marele rețele de magazine din țara noastră. Alexandru spune că supermarketurile din Moldova îi favorizează pe producătorii de import, care, în majoritatea cazurilor sunt niște multinaționale, și îi desconsideră pe producătorii locali. Spre exemplu, el spune că marele lanțuri de magazine cumpără de la viticultorii locali struguri de calitate de soiul Moldova cu doar cinci lei, în magazin prețul acestora îl cunosc toți - este triplu, dacă nu și mai mult.

Producătorii autohtoni sunt jăcmăniți, iar marfa lor este sabotată în marele rețele de supermarketuri, afirmă Alexandru Gâscă. Dar pentru a schimba lucrurile este necesar ca cumpărătorul să aibă o altă abordare față de această gravă problemă care subminează dezvoltarea agriculturii autohtone.

Trebuie să menționăm că, chiar dacă pentru unii gestul activistului civic ar putea să pară disproporționat și excentric, Alexandru Gâscă are, în fond, dreptate în demersul lui. Este atât de firesc să ne întrebăm ce drepturi au cetățenii moldoveni în țara lor dacă până și să facă agricultură nu li se dă voie, nici măcar să cultive struguri? Adică să-i cultive li se permite, dar nu li se permite să-i și vândă, ceea ce este și mai criminal.

Eu nu sunt jurist și nici nu am pretenții de a spune ce este legal și ce ese antilegal. Dar, în opinia mea de nejurist, fapta lui Alexandru nu se încadrează sunt nicio formă în codul penal sau contravențional. Și asta pentru că ceea ce a făcut el nu este o crimă, o infracțiune, ci doar un gest simbolic. El doar nu a agresat oameni, ci doar câteva lăzi cu strugur alterați pe care vânzătorii au avut nesimțirea să-i propună spre comercializare.

În luna septembrie 2018, eu am realizat un interviu cu Alexandru Gâscă în studioul Sputnik Moldova. Atunci el spunea că "În țara noastră, nici consumatorii și nici guvernanții nu sunt solidari cu producătorii". Vă invit să-l ascultați ca să vedeți cât de multă dreptate are și cât de consecvent este acest activist civic.

0
Tagurile:
Supermarket, Poliția

Загрузка...