Donald Trump

Trump vrea un consiliu juridic pentru investigarea „fraudei electorale”

526
(reînnoit 07:47 13.12.2020)
În urma loviturilor la adresa efortului său de a contesta și, în cele din urmă, de a răsturna rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, se pare că președintele Trump are în plan o ultimă soluţie.

BUCUREŞTI, 13 dec – Sputnik. Președintele Donald Trump încearcă să stabilească un consiliu special care să investigheze acuzaţiile sale de fraudă a alegerilor, precum şi acuzațiile referitoare la afacerile dubioase ale fiului lui Joe Biden, Hunter, scrie The Wall Street Journal.

În urma deciziei Curții Supreme a SUA de a respinge un proces pentru invalidarea rezultatelor în patru state-cheie, Trump ar fi solicitat personalului său superior să găsească o persoană care ar putea prelua rolul juridic de consilier special.

Wall Street Journal scrie că Trump a devenit din ce în ce mai supărat pe procurorul general William Barr, mai ales după ce a ieşit la iveală că ar fi știut despre o investigație federală asupra afacerilor presupus necinstite ale lui Hunter Biden cu luni înainte de alegerile din noiembrie, dar nu a dezvăluit aceste lucruri publicului. Se spune că președintele s-a gândit la posibilitatea de a-l înlătura pe Barr din administrația sa, dar până acum a fost convins de către consilierii săi să nu facă acest lucru.

Articolul din WSJ, citat de Sputnik News, prezintă efortul lui Trump de a stabili un avocat special ca o ultimă încercare de a contesta rezultatul alegerilor. Vineri, 11 decembrie, Curtea Supremă a votat cu 7 voturi pentru şi 2 împotrivă respingerea unui dosar depus de procurorul general al Texasului Ken Paxton, prin care a solicitat celei mai înalte instanțe din țară să anuleze rezultatele alegerilor din cele patru state-cheie Georgia, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin, unde a fost certificat câştigător Biden.

De asemenea, publicaţia susține că șeful Statului Major al Casei Albe, Mark Meadows, a informat oamenii că președintele dorește să acționeze rapid pentru stabilirea unui consilier special nu doar pentru a investiga chestiunea referitoare la rezultatele alegerilor, dar și pentru a examina acuzațiile potrivit cărora Hunter Biden ar fi fost angajat anterior în afaceri dubioase în beneficiul tatălui său, Joe Biden, în timp ce acesta era vicepreședinte în administraţia Obama.

526
Tagurile:
fraudă, Trump
Tematic
Vaccinul oferit de Trump
Avocatul lui Trump: primul video cu dovada fraudei electorale
Trump, o nouă decizie care va înfuria militariștii SUA!

Ultima oră: Sarkozy, condamnat la 3 ani

6
(reînnoit 15:12 01.03.2021)
Fostul președinte al Franței a fost condamnat la trei ani, dintre care doi ani - cu suspendare. E primul șef de stat francez condamnat cu executare.

Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarcozy a fost condamnat la trei ani, dintre care 2 ani - cu suspendare.

ȘTIRE ÎN PROCES DE ACTUALIZARE

6
Tematic
Sarkozy, la Moscova: „Rusia este din nou o putere mondială”
Sarkozy riscă din nou să ajungă după gratii. Ce acuzații i se aduc
Sarkozy „Occidentul este în declin”, „Africa și Europa au destine unite”

Загрузка...
Certificat de vaccinare pentru coronavirus

Pașaport digital de vaccinare la nivel european

68
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că luna aceasta va fi făcută o propunere privind crearea unui paşaport de vaccinare digital la nivelul UE.

BRUXELLES, 1 mar – Sputnik. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut astăzi anunțul privind pașaportul digital de vaccinare, o propunere în acest sens urmând a fi făcută de Comisie chiar în cursul acestei luni.

"În ceea ce priveşte întrebarea cum ar putea arăta paşaportul verde digital, vom prezenta o propunere legislativă în martie", a declarat Ursula von der Leyen într-o videoconferinţă cu parlamentarii germani.

Cele mai mari susținătoare ale ideii de pașaport de vaccinare sunt statele care sunt dependente de turism, cum ar fi Grecia sau Spania, dar și companiile aeriene.

"Sunt încântat că există un sprijin larg pentru ideea unui 'paşaport verde', rămâne acum să fie creat cât mai rapid posibil", a spus și cancelarul austriac Sebastian Kurz săptămâna trecută.

Kurz își dorește un certificat care să permită călătoriile şi accesul în restaurante pentru persoanele vaccinate, dar şi pentru cei care sunt consideraţi ca fiind "imunizaţi", după ce au contractat virusul, iar ideea sa este susţinută și de Bulgaria care are și ea interese mari în turism.

De asemenea, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunţat lansarea unui permis de călătorie la finalul lunii martie, punând în funcţiune un sistem digital pentru rezultatele testelor şi certificatele de vaccinare, ceea ce va ajuta la facilitarea călătoriilor internaţionale.

Este esenţial ca guvernele să înceapă să emită cetăţenilor certificate de vaccinare digitale, care apoi vor servi drept bază pentru permisul de călătorie, a apreciat IATA.

"Avem nevoie de un plan pentru redresare. Avem nevoie de o metodă de a gestiona digital situaţia sanitară şi avem nevoie să asigurăm un standard global pentru înregistrarea rezultatelor testelor şi a vaccinărilor", a afirmat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

Permisul IATA de călătorie, care va fi lansat oficial la finalul lunii martie, va ajuta la facilitarea călătoriilor, punând rezultatele testărilor pentru COVID-19 şi certificatele de vaccinare într-un format digital, ceea ce va accelera procesul de check-in.

Campania de vaccinare a sporit speranţele că vor fi permise mai multe călătorii, dar IATA susţine că statele trebuie să emită o dovadă digitală pentru a permite efectuarea călătoriilor.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

68
Tagurile:
Vaccinare, Pașaport
Tematic
Rusia oferă Africii 300 milioane de doze de vaccin Sputnik V
Pfizer și Biontech au cerut UE 54 euro pentru un vaccin
Cu ce vaccin este mai bine de vaccinat? Top-5 mituri despre vaccinare

Загрузка...