SUA, imagine simbol

SUA și Marea Britanie au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei

115
(reînnoit 11:48 11.12.2020)
Statele Unite și Marea Britanie au impus noi sancțiuni în privința unor cetățeni și organizații rusești. Aceștia sunt acuzați de încălcarea drepturilor omului.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. În lista sancțiunilor americane în cadrul Legii Magnitsky au fost incluși: consilierul liderului Ceceniei în probleme de securitate Daniil Martînov, viceprim-ministrul Republicii Usmaev Vahit, reprezentantul lui Ramzan Kadîrov Sabsabi Ziiad, antrenorul de cai al lui Kadîrov Simar Satiș, reprezentantul lui Kadîrov în Europa Timur Dugazaev (cetățean al Germaniei), precum și fondul Ahmat Kadîrov, clubul de fotbal Ahmat, campionatul absolut ”Akhmat”, ”Akhmat MMA”, Apele Minerale din Cecenia și Megastroiinvest, informează RIA Novosti.

În lista britanică au fost incluși fostul șef al poliției din orașul Argun Kataev Aiub, viceministrul de Interne al Ceceniei Alaudinov Apty și Unitatea specială de reacție rapidă Terek („pentru tortură și alte infracțiuni împotriva drepturilor omului în raport cu persoanele LGBT” din Ccecenia).

Potrivit RT, SUA l-a inclus și pe liderul cecen Ramzan Kadîrov în lista Magnitsky.

Anterior, senatorii americani au solicitat Trezoreriei extinderea sancțiunilor în temeiul Legii Magnitsky. Aceasta a fost adoptată în decembrie 2012: în lista sancțiunilor au ajuns rușii despre care Washingtonul crede că sunt implicați în încălcări ale drepturilor omului. Ulterior, actului respectiv i s-a conferit statutul de lege globală - adică sancțiunile prevăzute de acesta ar trebui aplicate tuturor țărilor ai căror cetățeni, potrivit SUA, încalcă drepturile omului.

Moscova a declarat în repetate rânduri că este inadmisibilă politizarea cazului Magnitski.

115
Tagurile:
Rusia, SUA
Tematic
National Interest: Ce poate provoca un conflict între NATO și Rusia
Putin: Rusia este gata să coopereze în domeniul antiepidemic
Rusia a efectuat lansări de antrenament a rachetelor cu rază lungă de acțiune
Иллюстрационное фото вакцины от Covid19 с логотипом Moderna

California recomandă suspendarea lotului de vaccinuri Moderna

33
Moderna, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) fac în prezent investigaţii cu privire la lot după ce aproximativ 10 persoane au suferit „o posibilă reacție alergică severă”.

BUCUREŞTI, 18 ian – Sputnik. Potrivit Departamentului de Sănătate Publică din California, se suspectează că dozele din lotul Moderna 041L20A provoacă un „număr de reacţii adverse mai mare decât de obicei” și ar trebui suspendată administrarea lor înainte de încheierea investigaţiei.

Incidentele menționate ar fi avut loc la o singură clinică comunitară, care se relatează că a fost închisă timp de câteva ore după raportarea reacțiilor adverse. În total, lotul de 330.000 de doze a fost distribuit către 287 de furnizori din întregul stat, dar este prima dată când a fost raportată o reacție alergică la acestea, a declarat epidemiologul de stat dr. Erica S. Pan, potrivit Sputnik News

​O reacție alergică severă a fost raportată anterior în Boston în decembrie, după ce un medic a primit un vaccin Moderna. În același timp, autoritățile medicale americane cercetează mai multe cazuri de reacții severe la vaccinul anti-coronavirus Pfizer/BioNTech.

California este cel mai afectat stat american, fiind înregistrate aproximativ 3 milioane de infectări (un milion de infectaţi în Los Angeles) și peste 33.000 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins.

33
Tagurile:
California, vaccin
Tematic
Agenția Europeană a Medicamentului aprobă vaccinul Covid-19 Moderna
Efectele secundare ale vaccinurilor de la Moderna și Pfizer

Загрузка...

SUA nu mai au încredere în soldați: FBI verifică trupele care asigură paza Washingtonului

69
FBI îi verifică pe cei 25.000 de soldați ai Gărzii Naționale care vor asigura paza la Washington la ceremonia investirii lui Joe Biden.

BRUXELLES, 18 ian - Sputnik. SUA au ajuns să nu mai aibă încredere nici în propriii soldați, astfel că FBI îi controlează pe membrii Gărzii Naţionale care vo asigura paza la ceremonia de investire a lui Joe Biden pentru a verifica dacă aceștia nu prezintă vreun risc. Anunțul șocant a fost făcut ieri de generalul Daniel Hokanson.

Măsurile suplimentare de precauție au fost luate după ce mass media a publicat informaţii conform cărora unii dintre manifestanţii implicați în asaltul din 6 ianuarie asupra Capitoliului aveau legături cu armata.

Generalul Daniel Hokanson, care conduce Biroul Gărzii Naţionale, a fost întrebat de presa  americană cu privire la eventualele controale la care sunt supuşi militarii înaintea sosirii lor la Washington.

''În coordonare cu Serviciul Secret şi cu FBI, toţi militarii care au sosit au fost trecuţi prin sită'', a răspuns generalul Hokanson. Având în vedere că aproximativ 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în capitala federală a SUA, acest lucru înseamnă o muncă imensă de verificare.

De asemenea, într-o scrisoare adresată recent trupelor americane, şefii de stat-major au afirmat că turbulenţele din 6 ianuarie sunt ''incompatibile cu statul de drept'' şi le-au cerut soldaţilor să ''întruchipeze valorile şi idealurile naţiunii'' americane.

69
Tagurile:
FBI, SUA
Tematic
Nucleara: Dragnea, executat fiindcă nu a servit firme din SUA?
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Zaharova: Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA

Загрузка...