Vama

Belarus își închide hotarele în legătură cu pandemia de COVID-19

117
Republica Belarus își închide frontierele în legătură cu riscul de răspândire a noului coronavirus. Restricțiile vor intra în vigoare începând cu data de 20 decembrie. Totuși, se va putea pleca din țară pe cale aeriană.

CHIȘINĂU 11 dec - Sputnik. Toate frontierele terestre ale Belarusului vor fi închise din cauza pandemiei de COVID-19. Autoritățile din Minsk au emis un decret în acest sens. 

„Suspendați temporar trecerea frontierei de stat pentru ieșirea din Republica Belarus de către cetățenii Republicii Belarus, precum și străinii care dețin un permis de ședere permanentă sau temporară pe teritoriul Republicii Belarus, la punctele de control specificate în această rezoluție”, se arată în document.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

Potrivit documentului, restricțiile vor fi valabile pentru traversarea frontierei atât cu mașina, cât și cu trenul. De asemenea, vor fi închise ieșirile din țară și prin porturi. Măsurile nu se vor aplica diplomaților, delegațiilor oficiale, șoferilor de cursă lungă, echipajelor aeriene și maritime.

Conform decretului, cetățenilor belaruși li se va permite să treacă frontiera doar în cazuri excepționale cum ar fi în caz de boală, decesul unei rude, în cazul în care dețin drept de ședere în altă țară; în cazul în care lucrează în altă țară și dețin documentele necesare pentru a confirma acest lucru sau în cazul în care studiază în alte țări. 

Străinii care au permis de ședere permanentă sau temporară în Belarus, care au ajuns în țară și au stat zece zile în autoizolare, vor putea trece frontiera.

Cei care intenționează să meargă în Belarus trebuie să aibă cu ei rezultatele testului negativ la COVID-19, efectuat cu cel puțin trei zile înainte de data trecerii frontierei. În absența unui astfel de certificat, intrarea va fi interzisă. Totodată, cei care se află încă în autoizolare nu vor putea părăsi țara până la expirarea termenului de zece zile. 

De la 1 noiembrie, străinilor li s-a restricționat trecerea frontierei la punctele de control terestre din cauza situației cu noul coronavirus. Pentru cetățenii din Rusia care călătoreau în tranzit pe teritoriul Belarusului către Federația Rusă, restricțiile nu s-au aplicat.

Anterior, președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că Belarusul nu va închide frontierele din cauza pandemiei de COVID-19, atunci el a numit închiderea frontierei din întreaga lume „o prostie totală” .

117
Tagurile:
Pandemie, Belarus
Tematic
OSCE recomandă statelor să nu recunoască alegerile din Belarus
“Scenariul belarus” pentru Polonia: efectul bumerangului
Vestul a văzut paiul din Belarus, dar nu vede bârna din SUA

SUA nu mai au încredere în soldați: FBI verifică trupele care asigură paza Washingtonului

26
FBI îi verifică pe cei 25.000 de soldați ai Gărzii Naționale care vor asigura paza la Washington la ceremonia investirii lui Joe Biden.

BRUXELLES, 18 ian - Sputnik. SUA au ajuns să nu mai aibă încredere nici în propriii soldați, astfel că FBI îi controlează pe membrii Gărzii Naţionale care vo asigura paza la ceremonia de investire a lui Joe Biden pentru a verifica dacă aceștia nu prezintă vreun risc. Anunțul șocant a fost făcut ieri de generalul Daniel Hokanson.

Măsurile suplimentare de precauție au fost luate după ce mass media a publicat informaţii conform cărora unii dintre manifestanţii implicați în asaltul din 6 ianuarie asupra Capitoliului aveau legături cu armata.

Generalul Daniel Hokanson, care conduce Biroul Gărzii Naţionale, a fost întrebat de presa  americană cu privire la eventualele controale la care sunt supuşi militarii înaintea sosirii lor la Washington.

''În coordonare cu Serviciul Secret şi cu FBI, toţi militarii care au sosit au fost trecuţi prin sită'', a răspuns generalul Hokanson. Având în vedere că aproximativ 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în capitala federală a SUA, acest lucru înseamnă o muncă imensă de verificare.

De asemenea, într-o scrisoare adresată recent trupelor americane, şefii de stat-major au afirmat că turbulenţele din 6 ianuarie sunt ''incompatibile cu statul de drept'' şi le-au cerut soldaţilor să ''întruchipeze valorile şi idealurile naţiunii'' americane.

26
Tagurile:
FBI, SUA
Tematic
Nucleara: Dragnea, executat fiindcă nu a servit firme din SUA?
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Zaharova: Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA

Загрузка...
Alexei Navalnîi

Scandalul Navalnîi anunță cum va fi mandatul Joe Biden

212
(reînnoit 12:03 18.01.2021)
Apărarea nu apără, Energia nu încălzește iar Sănătatea nu vindecă. Sunt dezvoltate pentru profit și putere. Pentru a păcăli popoarele există cele două capete ale balaurului, care se hrănesc unul pe celălalt: ”democrația” și teama inoculată față de ”dușmanii democrației”

Motto: ”O abatere a atenției

de la cea mai penibilă înscăunare

de la Casa Albă”

Constantin Gheorghe

Confruntată cu mari probleme din cauza pandemiei și a crizelor subsecvente – economică, socială, de încredere în sistem etc – societatea occidentală are încă o problemă: asigurarea profitului pentru domeniile inutile.

Adică pentru domeniile bazate pe înșelarea opiniei publice și pe propagandă. De exemplu pentru industria de război, mare parte americană. Folosește cuiva ea? Numai celor care atacă, iar aceștia sunt, în maxima majoritate a ultimilor 7 decenii, chiar SUA!

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Statisticile oficiale sunt grăitoare, iar cei care cercetează văd că și alte războaie, între alte națiuni, au în spate tot ”mâna” celei mai mari ”democrații” din lumea. De exemplu lungul război Irak – Iran. Și altele. De exemplu nebuniile recente – primăvara arabă, revolta din Siria, „maidanul” kievean.

Sigur, sunt și alte națiuni care nu s-au dat în lături de a dezvolta sau chiar crea conflicte, pentru au de asigurat profitul unei industrii de ”apărare”. Cum ar fi Franța.

Pe lângă asta, e vorba de strategia energetică, direct legată de mersul conflictelor. De fapt, un analist cunoscut militar, comandorul Valentin Vasilescu, demonstra cum conflictele Orientului apar și se dezvoltă de-a lungul zonelor vizate de traseele unor conducte de gaze sau în areale petroliere.

Altfel spus, ”energeticienii” de tip nou sunt, în mare parte, oameni din servicii și zona militară, personaje cu influență în mass media – nicidecum contractori de baraje și termocentrale, ca pe vremuri. Ei sunt marile costuri ai unui domeniu care a încetat de ceva timp să mai fie pentru binele popoarelor – ci pentru marile jocuri de putere.

Și, evident, mai este zona farmaceutică și medicală, folosită cu maxim cinism de profitorii ”democrației” și ”pieței libere”.

Vedem și acum vaccinuri impuse ”strategic”, susținute de campanii media uriașe, de dezinformări profesioniste etc. etc.

În sinteză – Apărarea nu apără, Energia nu încălzește iar Sănătatea nu vindecă. Ci toate sunt dezvoltate pentru profit și putere.

Ei bine, pentru a păcăli popoarele există cele două capete ale balaurului, care se hrănesc unul pe celălalt: ”democrația” și teama inoculată față de ”dușmanii democrației”.

Așa zisa democrație creează instituții peste instituții profitabile pentru ”apărarea” sa – adevărați spălătorii internaționale pe creier.

Ele ne învață că Apărarea se face NUMAI în modul în care o fac americanii, cu ”războaie preventive” și fără a ține seama de ”pagube colaterale”, că Energia trebuie cumpărată mult mai scump de la ”democrații” ca devină arma de șantaj a ”dușmanilor democrației” iar Sănătatea, desigur, nu poate fi asigurată decât dintr-un sistem democratic sănătos!

În același timp, ”democrația” are grijă să scoată la iveală inamicii și pericolele, pe care fiecare cetățean al democrației trebuie să-l simtă ca atare personal! Va amintiți de ”Liviu vine și îți fură sanvișul și Victor îți ia jucăriile!”?... Sigur, o prostie, ceva ridicol spunem, dar, de fapt, asta auzim zi de zi – mult mai insistent și mai profesionist inoculat.

”Dușmanii democrației”, ”amenințările la adresa democrației”, ”Pericolele” – sunt atât de necesare pentru ca națiunile, oricât de sărace și oricât de neamenințate de conflicte ar fi să plătească bani mulți pentru armament și pentru ca ”Big Bro” să ne apere! De cine? Nimic clar, dar ne trebuie! Mai mult decât spitale, drumuri, locuri de muncă!

Paranteză - România este chiar în cea mai ridicolă situație: oficial, sistemele americane ne apără de un eventual atac din Iran și Coreea de Nord, două state cu care, în timp am avut cele mai bune relații, ale căror elite sunt parțial create în școli românești! Și, culmea, ne apără de bombe cei care au bombardat România, făcând și cel mai mare masacru prin bombardament aerian din istoria țării noastre!   

Revin; văd acum cazul Navalnîi și mi se pare o diversiune atât de clară, încât rămân uimit cum de poate fi folosită? Vorba amicului Bogdan Duca: ”Povestea cu Navalnîi, eroul rus căruia kaghebiștii lui Putin i-au băgat noviciok în chiloți și acum se întoarce în Rusia să îi bată pe toți, are o singură morală: publicul țintă al propagandei anti-rusești, dispus să înghită rahaturi din astea, este chiar idiot...”.

Din păcate, cred că dreptatea e de ambele părți – și a lui Duca, și a propagandei: cei cărora se adresează sunt idiotizați.

Scriam ieri seară că reținerea lui Navalnîi nu era o surpriză, era anunțată și bazată pe o decizie judecătorească. Oare lumea nu vede că reacțiile ”dure” din UE și SUA sunt absolut stupide?

Un alt analist de top, Constantin Gheorghe, atrage atenția asupra faptului că Navalnîi ”nu a răspuns cererilor justiției ruse, bună-rea, în legătură cu incidentul de la Irkutsk” – cel cu așa zisa ”otrăvire”. De ce? ”Scandalul e asigurat, începe delirul rusofobilor”, scrie analistul.

Pe de altă parte, analistul ridică o întrebare, ”pe care mulți uită să o pună, când este vorba despre Navalnîi: care e proiectul lui pentru Rusia?”.

”Ce propune rușilor, drept alternativă la proiectul lui Putin? Ce înseamnă ”liberalismul” lui, dincolo de discursul de doi bani despre democrație și libertate? Care este proiectul lui de societate?”, întreabă fostul consilier politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase.

Și, desigur, analistul mai atrage atenția asupra unui fapt, pe care manipulatorii îl ascund -  scorul electoral pe care-l are așa zisul ”cel mai important opozant al lui Putin”. Aproape zero!

”De ce nu reușește să impresioneze electoratul tânăr și educat (aproape) occidental? Clasa aia de mijloc în formare de ce nu-l acceptă?”, întreabă Constantin Gheorghe. ”Poate nu înțeleg eu ce e în Rusia. Poate greșesc. Dar sigur nici el nu își înțelege publicul, și nici țara nu și-o cunoaște”.

În schimb, observă experimentatul consilier politic – Navalnîi, ”ca circar, e bun”.

”Și acum își face datoria: schimbă agenda publică, mută atenția de la cea mai penibilă ”înscăunare” de președinte la Washington, cu zeci de mii de soldați din Garda Națională pe străzi și în clădirile federale, inclusiv la Capitoliu, către Moscova și ”tiranul” Putin”, scrie analistul, conchizând – ”Jalnică faună politică!”.

Și ticăloasă, adaug eu. Pentru că trebuie să fii un total ticălos să iei banii de dezvoltare și sănătate ai națiunilor pentru motive false, cu scopul cinic și criminal al profitului și puterii!

Despre asta e vorba în cazul ”listelor negre”, ale ”dictaturilor”, ale ”dușmanilor democrației”. Și despre asta e vorba și în cazul Navalnîi. Anunță scandalul Navalnîi cum va fi mandatul Joe Biden? DA, mandatul Biden începe bine.

212
Tagurile:
Joe Biden, Alexei Navalny

Загрузка...