Două milioane de familii riscă sărăcia în Marea Britanie

61
(reînnoit 14:06 09.12.2020)
Două milioane de familii din Marea Britanie riscă să fie aruncate în sărăcie din cauza carantinei care ar putea dubla nivelurile sărăciei, arată un studiu.

BRUXELLES, 9 dec - Sputnik. Creșterea sărăciei în Marea Britanie ar putea să devină și mai accentuată din cauza politicilor care blochează economia în speranța stopării epidemiei, arată un nou studiu care prezice că două milioane de familii vor duce în curând lipsă de lucrurile esențiale, arată RT

Mai mult de un milion de gospodării, totalizând 2,4 milioane de oameni, au ajuns în nevoie în Marea Britanie la un anumit moment în anul 2019, arată un studiu publicat de Joseph Rowntree Foundation (JRF).

Datele arată o creștere cu 35 la sută a gospodăriilor sărăcite comparativ cu 2017. Circa 550.000 de copii au fost lipsiți de necesitățile de bază în 2019, o creștere șocantă cu 54 la sută comparativ cu cifrele anului 2017.

În timp ce dificultățile economice au devenit mai pronunțate în ultimii ani, organizația amintită, care luptă pentru a îmbunătăți condițiile de trai printre cei mai săraci din țară, spune că nivelurile sărăcirii se pot dubla în lunile următoare ca rezultat al ”carantinei din cauza pandemiei și a măsurilor economice asociate”. Previziunea neagră ia în considerare toate politicile relevante, precum susținerea programelor pentru bunăstare.

Studiul definește sărăcirea ca lipsă a două sau mai multe elemente esențiale traiului, incluzând adăpostul, lumina, căldura, hrana, îmbrăcăminta și igiena. Termenul este folosit de asemenea pentru a descrie gospodăriile care au venituri atât de mici încât sunt incapabile să își procure aceste elemente.

Potrivit studiului JRF, mai mult de jumătate din indivizii săraci din Marea Britanie se chinuie să aibă destulă mâncare, în timp ce 49 de procente duc lipsă de haine potrivite, iar 43 la sută spun că nu au produsele igienice de bază. O treime din gospodăriile sărace spun că nu au nici un venit.

Datele au apărut în timp ce Marea Britanie se străduiește să navigheze prin ceea ce a fost descris ca fiind cea mai rea recesiune din ultimii 300 de ani. Din nefericire, căderea economică a fost în mod special devastatoare pentru familiile cu venituri reduse.

În august, cercetătorii de la Child Poverty Action Group (CPAG) și Biserica Angliei au făcut un sondaj în 285 de gospodării cu venituri mici și au descoperit că 8 din 10 au primit o lovitură financiară sesizabilă de la începutul pandemiei.

În aceeași lună, Marea Britanie a intrat în mod oficial în recesiune după ce PIB-u său a căzut cu 20 de procente. Oficiul pentru Statistică Națională a menționat măsurile de carantinare din Marea Britanie, care au închis orice afacere ”non-esențială”, drept factorul major din spatele acestei prăbușiri economice severe.

61
Tagurile:
Sărăcie, UK
Tematic
Românii în UK: depunerea de cereri pentru viza de muncă
Agenție de turism din UK condamnă impunerea obligativităţii vaccinării
UK: a fost anunţat planul post-lockdown - detalii
Perseverance

Roverul Perseverance a făcut prima călătorie pe Marte - FOTO

123
(reînnoit 17:03 06.03.2021)
Trimis pe Marte ca parte a unei misiuni NASA, robotul Perseverance a parcurs primii metri pe planeta roșie. Câţi metri a parcurs în total, fotografiindu-şi propriile urme.

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. Roverul Perseverance al NASA a făcut prima sa călătorie pe Marte pe 4 martie, parcurgând câțiva metri, a informat agenția spațială americană pe site-ul oficial

În timpul acestor mișcări făcute pentru a verifica funcționarea corectă a sistemului, vehiculul, dotat cu șase roți, a parcurs aproximativ patru metri, apoi a făcut o rotație la stânga, după care a efectuat o manevră în spate pentru aproximativ 2,5 metri. Această primă „călătorie” a durat 33 de minute. În total, a parcurs 6,5 metri.

În timp ce mergea înapoi, Perseverance a reușit să îşi fotografieze propriile urme pe solul marțian, iar imaginea a fost postată pe Twitter.

​„Sunt în mișcare! Tocmai am făcut prima mea cursă de probă pe Marte, acoperind aproximativ cinci metri. Priviţi chiar începutul urmelor mele. Urmează să fac multe alte [urme]”, a postat pe Twitter publicația agenţiei.

„Suntem acum încrezători că sistemul nostru este pregătit de utilizare, capabil să ne ducă oriunde ne duce știința în următorii doi ani”, a spus Anais Zarifian, inginer de mobilitate rover la Laboratorul de propulsie al NASA.

Odată ce va începe să îndeplinească obiective științifice, robotul urmează să efectueze călătorii regulate de aproximativ 200 de metri sau mai mult, a spus agenția spațială.

Misiunea roverului

Perseverance a decolat de pe Pământ în iulie 2020 și a aterizat cu succes pe Marte pe 18 februarie 2021. În 203 de zile, roverul a parcurs peste 470 de milioane de kilometri.

Dispozitivul a transmis deja către Pământ nu numai imagini ale planetei roșii, dar și videoclipuri înregistrate în timpul aterizării.

Scopul său precizat de NASA este de a face cercetări de astrobiologie și de a găsi posibile urme de viaţă prin colectarea, în cel puțin doi ani, de până la treizeci de probe de rocă.

123
Tagurile:
Marte, NASA
Tematic
NASA celebrează aterizarea rover-ului Perseverance pe Marte
Roverul NASA a realizat primele imagini pe Marte după aterizare
Roscosmos felicită NASA pentru aterizarea cu succes a roverului Perseverance pe Marte

Загрузка...

Versiunea lui Turcinov: de ce Ucraina a pierdut Crimeea

480
(reînnoit 17:09 06.03.2021)
Ex-președinte al Radei Supreme a Ucrainei Oleksandr Turcinov a recunoscut că armata ucraineană nu a fost gata să-și apere țara la începutul anului 2014.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Fost președinte al Radei Supreme a Ucrainei Oleksandr Turcinov a recunoscut că armata ucraineană nu a fost gata să-și apere țara la începutul anului 2014. Despre aceasta anunță canalul 24.

"Știți, când spun că Crimeea ar fi putut fi apărată ... De fapt, la începutul anului 2014, armata nu era în măsură să apere țara", a spus Turcinov.

El consideră că Ucraina nu dispunea de instrumente suficiente în acel moment și se afla într-o situație economică dificilă.

„La începutul anului 2014, în contul Trezoreriei erau aproximativ 100.000 de grivne”, a declarat Turcinov.

În opinia sa, Ucraina ar fi reușit să păstreze Crimeea, dacă nu ar fi renunțat la armele nucleare, nu ar fi semnat acordurile de la Harkov (Acordul privind prezența flotei rusești a Mării Negre pe teritoriul Ucrainei din 2010) și dacă nu ar fi efectuat dezarmarea sistematică a armatei.

"Conducerea militară a Ucrainei a început să efectueze mobilizare activă la începutul anului 2014. Totuși, acest lucru a eșuat din cauza sistemului aproape complet distrus de birouri de înregistrare și înrolare militară din țară", a subliniat Turcinov.

Anterior, autoritățile ucrainene au cerut Statelor Unite să introducă un nou „regim complex de sancțiuni” împotriva Rusiei.

480
Tagurile:
Aleksandr Turcinov
Tematic
Ianukovici îi numește pe cei responsabili de situația din Crimeea și Donbass
În Crimeea a fost descoperită o necropolă din epoca romană
Atenție spre Crimeea: Cum se reconstruiește NATO sub Biden

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...