Pavel Durov

Durov, fondatorul Telegram, printre “marii huligani” ai anului

325
(reînnoit 17:41 08.12.2020)
Fondatorul Telegramului, Pavel Durov, a fost inclus într-un clasament al „principalilor huligani ai anului”.

BUCUREȘTI, 8 dec – Sputnik. Pavel Durov se află în fruntea unui clasament al “principalilor huligani ai anului”, elaborat de publicația americană Politico.

“Social media au fost concepute în calitate de un mijloc pentru a unifica lumea, însă oamenii se îndepărtează tot mai mult unul de altul – anume acest fenomen îl confirmă antreprenorul rus”, Pavel Durov, prin aplicația lui Telegram, indică autorii articolului.

Messengerul, în opinia publicației, a devenit un paradis al libertății de exprimare, “care exprimă idealurilor creatorului său misterios”. Se menționează că softul devine tot mai popular printre internauții din Occident, drept un mijloc pentru organizarea unor manifestații în masă.

Totodată, publicația menționează că Occidentul ar putea utilizat în calitate de instrumente pentru presiune asupra Telegram cu ajutorul Apple și Google. Spre exemplu, în octombrie, compania din Cupertino a amenințat cu eliminarea aplicației din AppStore, în cazul în care messengerul nu va bloca postările în care sunt dezvăluite identitățile colaboratorilor poliției belaruse.

325
Tagurile:
Telegram
Tematic
SUA sunt îngrijorate de popularitatea Telegram în rândurile teroriștilor
Telegram va introduce funcția apeluri audio
„Telegram”, amendat cu un milion: a refuzat să ofere informații pentru FSB
Din cauza cenzurii pe Facebook, românii migrează spre rusescul VKontakte
Mișcare neașteptată după căderea Facebook, Instagram și WhatsApp
 Невский проспект

Miniștri de Externe din CSI au comemorat 80 de ani de la începutul războiului

39
Miniștri de Externe ale statelor CSI au lansat o campanie online de comemorare a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, inițiată de Belarus.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ai statelor membre CSI au lansat în rețele de socializare o campanie de comemorare a 80 de ani de la începutului Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Video cu lansarea a fost publicat luni pe pagina oficială a diplomației belaruse pe Facebook.

“Acum 80 de ani, pe 22 iunie 1941, în familiile Uniunii Sovietice multinaționale a venit războiul. Toți au fost vizați, pentru fiecare popor din URSS războiul a devenit o tragedie națională. Astăzi poeții naționali, prin vocile miniștrilor de Externe ai statelor CSI, ne vor aminti tuturor despre coșmarul războiului și faptele eroice ale apărătorilor, despre perfidia inamicului și stoicismul bunicilor noștri, durerea în urma pierderilor și lacrimile de bucurie ale Victoriei! Noi, cei din CSI, păstrăm în memorie, cinstim și avem grijă de moștenirea păcii!”, este menționat în mesajul care însoțește clipul video cu hashtagul #VOV80.
În cadrul campaniei, miniștrii de Externe ai CSI au recitat poezii despre război în limbile materne. Astfel, ministrul de Externe al Belarusului, Vladimir Makei, a recitat poezia lui Iakub Kolas "Абаронцам роднай зямлі", ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a recitat poezia lui Constantin Simonov, “Тот самый длинный день в году”.

De asemenea, la acțiune au participat șefii diplomațiilor din Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan. Inițiatorul acțiunii este Belarusul, care deține președinția CSI în 2021.

39
Tagurile:
CSI

Загрузка...
Heiko Maas

Germania va susţine încheierea unui pact european privind migrația

51
(reînnoit 12:54 21.06.2021)
Berlinul va susține pe deplin încheierea unui pact european privind migrația, a declarat ministrul german de Externe Heiko Maas pentru cotidianul italian La Repubblica într-un interviu publicat luni.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Ministrul german de Externe Heiko Maas a declarat, într-un interviu pentru cotidianul italian La Repubblica publicat luni, că Germania va susține pe deplin încheierea unui pact european privind migrația, precizând în același timp că este necesar un progres în împărţirea eforturilor.

Putin și Merkel, la Forumul Păcii
© Photo : Пресс-служба Президента РФ

„Ar trebui să găsim o cale pentru redistribuirea refugiaților”, a spus Heiko Maas, adăugând că țările care nu doresc să participe ar trebui să contribuie într-un alt mod, de exemplu prin oferirea de sprijin financiar pentru protejarea frontierelor externe ale EU. „Trebuie să progresăm, în cele din urmă, în distribuția sarcinilor”, a adăugat ministrul.

Heiko Maas a mai spus că au loc discuţii pentru a se găsi, până în august, o soluție în ceea ce priveşte conducta de gaz Nord Stream 2, care va permite Rusiei să ocolească Ucraina pentru a transporta gazul către Europa.

Maas a mai afirmat că sunt necesare alternative la Drumul Mătăsii dinspre China pentru a limita influența puterii asiatice în lume.

Premierul italian Mario Draghi urmează să se întâlnească luni cu Angela Merkel.

51
Tagurile:
Migranți, Germania

Загрузка...
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков

Peskov, despre perspectivele relațiilor ruso-americane