George Soros

Avocatul lui Trump: George Soros, „mai mult ateu decât evreu”

324
(reînnoit 15:20 04.12.2020)
Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului și avocatul personal al lui Trump, a spus că miliardarul american George Soros este mai mult „ateu decât evreu”, dar că folosește iudaismul ca „sabie și scut” împotriva criticilor săi, relatează The Times of Israel.

BUCUREŞTI, 3 dec – Sputnik. Avocatul lui Donald Trump, Rudy Giuliani, l-a atacat din nou pe miliardarul și filantropul George Soros, criticându-l pentru că își folosește originile evreiești ca formă de „imunitate” împotriva celor care îl critică, relatează joi, 3 decembrie, The Times of Israel. Avocatul l-a acuzat anterior că ar avea un rol important în acțiunile mișcării Black Lives Matter, precum şi în presupusa fraudare a alegerilor prezidențiale.

Într-o serie de mesaje pe WhatsApp cu agenția evreiască Telegraf, Giuliani a explicat că afirmaţiile sale anterioare despre Soros nu au fost „antisemite”. „De ce criticii lui Soros ar fi antisemiţi? Dumnezeu, cu istoria Sa, ar fi chiar opusul”, a spus Giuliani.

Acesta a adăugat că miliardarul american ar trebui să poată „fi criticat ca oricine altcineva. Ca om, și nu ca evreu”. „El nu este imun la critici fiindcă este evreu și se descrie ca fiind ateu. Dacă ești ateu, nu poți fi creștin sau musulman”, a mai declarat avocatul lui Trump.

Acesta a denunțat apoi faptul „de a folosi ca scut și sabie o religie pe care se pare că nu o accepți”. „Dacă [Soros] este ateu, respinge religia, dar acceptă etnia?”

De asemenea, potrivit The Times of Israel, fostul primar al New York-ului l-a atacat anterior pe George Soros numindu-l „anticrist” și acuzându-l că vrea să distrugă guvernul american. El a adăugat că miliardarul s-ar fi implicat în pregătirea alegerilor în favoarea democratului Joe Biden.

La începutul lunii noiembrie, Giuliani a declarat pentru RT că Soros este „responsabil pentru anarhia legată de mișcarea Black Lives Matter”, care a tulburat SUA câteva luni. El a mai spus, potrivit Sputnik News, că miliardarul de origine maghiară a plasat un procuror în districtul Philadelphia, procuror care ar fi refuzat să îi ancheteze pe anarhişti.

324
Tagurile:
SUA, Donald Trump, Rudolf Giuliani, George Soros
Тема:
Cine este George Soros (123)
Tematic
Zamfir o distruge pe Violeta Alexandru: ”Câtă mizerie, toată viața ai lucrat pentru Soros”
Diversiunea Cozmin Gușă – George Maior. O lucrare de preluare a PSD pentru George… Soros
Ungaria: Soros e în spatele ”statului de drept”
Ungaria, atacată de justiția europeană din cauza lui Soros
Avocatul lui Trump: Soros alimentează revoltele în SUA
Propunere oficială: George Soros, interzis în România!
Un susținător al lui Donald Trump

Zaharova, despre cele mai frecvente întrebări din partea americanilor

43
(reînnoit 20:19 17.01.2021)
Maria Zaharova a dezvăluit care sunt cele mai frecvente întrebări pe care îi adresează americanii, susținători ai lui Trump, în rețele de socializare.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. SUA urmăresc o politică represivă în raport cu proprii cetățeni. În ultimul timp susținătorii actualului președinte Donald Trump se interesează de modalitățile de obținere a cetățeniei rusești, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

“Cel mai îngrijorător este că această criză profundă, care a afectat fiecare american, vizează o țară care are celor mai mare buget al apărării... Anume SUA au introdus în practica lumii occidentale sancțiuni ilegale în calitatea lor de instrument de control al altor state. Iată de ce, reieșind din procesele care au loc acolo, reieșind  din faptul că anume această țară promovează o politică represivă în lume, iar astăzi constatăm că (promovează o politică represivă n.r.) și în raport cu proprii cetățeni, suntem îngrijorați”, a declarat Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

Potrivit ei, acum cel mai populare comentarii, pe care le primește în rețele de socializare din partea americanilor, care îl susțin pentru Trump, vizează modalitățile de obținere a cetățeniei rusești.

“Bine ați veni în realitate”, a menționat purtătorul de cuvânt al MAE.

43
Tagurile:
Donald Trump, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova a comparat blocarea lui Trump cu o explozie nucleară
Care sunt șansele impeachmentului împotriva lui Trump
Reacția lui Dragnea după acuzația în dosarul „Donald Trump”

Загрузка...
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie

Înalt Oficial UE confirmă posibilul “paşaport de vaccinare”

64
(reînnoit 19:33 17.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, admite că ar putea fi introdus un ”paşaport de vaccinare” anti-Covid

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Temerile privind introducerea unui „pașaport de vaccinare” anti-Covid19 nu sunt nejustificate. O confirmă azi chiar președintele Consiliului European, Charles Michel.

Într-un interviu acordat azi unui program olandez de televiziune, ”Buitenhof”, preşedintele CE a spus că dezbaterea pe această temă i se pare ”foarte pertinentă”, dar și că ”decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene”.

Totuși, preşedintele CE consideră că nu este cazul să fie introdus acum acest pașaport, dar… că ”există un acord de principiu privind un astfel de document”.

De ce asta? Pentru ”mai întâi trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni„ iar dacă va fi introdus prea devreme, ”paşaportul ar putea produce o frustrare uriaşă în Europa  şi în alte părţi ale lumii„.

Dar, conchide preşedintele Consiliului European, citat de Agerpres, nu este exclus ca pe viitor ”deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi”, chiar dacă ”subiectul este sensibil în multe ţări europene”.

64
Tagurile:
coronavirus, vaccin
Tematic
Putin va pleca la Seul după ce se va vaccina împotriva COVID-19
Se va vaccina Orban împotriva Covid? Răspunsul premierului
Președintele Rusiei se va vaccina cu Sputnik V - detalii
Știrea serii: Iohannis a anunțat când se va vaccina PUBLIC!

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu spune cât timp vor primi profesorii bani în plus

0
(reînnoit 20:53 17.01.2021)
Ministrul Educației a declarat că profesorilor le vor fi plătite orele remediale timp de 16 săptămâni, mai exact aproape tot semestrul al doilea din actualul an școlar, 2020-2021. Măsurile nu au fost încă propuse Guvernului.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Promisiuni fără acoperire? Așa ar putea fi considerate promisiunile ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, referitoare la plata orelor remediale din cel de-al doilea semestru al anului școlar în curs.

Deocamdată nu se știe exact nici câți bani vor primi în plus profesorii pentru orele remediale, deși Cîmpeanu înaintase valoarea de 100 de lei în spațiul public. Demnitarul a dat asigurări că vom avea câte de curând o decizie prin care să fie clar câți bani vor primi profesorii care predau ore remediale.

”Încă nu am făcut această propunere în Guvern, dar voi iniția o Ordonanță de Urgență prin care aceste lucruri la care lucrăm să fie propuse și sunt convins că vor putea fi aprobate”, a spus Cîmpeanu la hotnews.ro.

De asemenea, ministrul Educației a precizat că există acoperirea financiară identificată, fiind vorba despre un pachet mediu, de cinci ore remediale pe săptămână, vreme de 16 săptămâni.

Reamintim că semestrul al doilea debutează în data de 8 februarie 2021 și durează 17 săptămâni. Acesta se încheie pe data de 18 iunie 2021. Sunt două săptămâni de vacanță de Paște.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a subliniat că este nevoie urgentă de recuperare de către elevi a acestor pierderi înainte de examenele naționale.

În acest caz, se pune întrebarea dacă elevii vor fi chemați sâmbăta la școală pentru orele remediale.

Cîmpeanu a explicat că decizia îi va aparține profesorului, însă a precizat că se poate face o oră în plus în fiecare zi, de luni până vineri.

Programul va fi făcut de profesor numai după ce a identificat pierderile și necesarul de ore ca să acopere pierderile suferite pe parcursul procesului de predare online, împreună cu elevii, prin consultarea părinților.

Este evident că Sorin Cîmpeanu are încrede în bunele intenții ale profesorilor, însă nimeni nu poate garanta că acele ore chiar se vor derula așa cum trebuie și că profesorii se vor ține de treabă, nu vor chema copiii la școală doar pentru a încasa banii pe orele remediale…

0
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Cîmpeanu cere devotament din partea profesorilor
Refuză profesorii vaccinarea? Cîmpeanu dă explicații
Moraru: ”E liniște peste tot. Nu se mai aud abuzurile profesorilor”

Загрузка...