Doses de vaccin

Efectele secundare ale vaccinurilor de la Moderna și Pfizer

741
(reînnoit 14:06 27.11.2020)
Asociația Medicală Americană a avertizat cu privire la „efectele secundare neplăcute” pe care le au două vaccinuri pentru Covid-19 dezvoltate de companiile Moderna și Pfizer.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Vaccinurile împotriva coronavirusului, create de companiile americane Pfizer și Moderna, au efecte secundare neplăcute, a anunțat joi, 26 noiembrie, Asociația Medicală Americană (AMA), citată de revista Newsweek.

Vaccinul de la Moderna: dureri musculare și articulare, oboseală, dureri de cap

Potrivit AMA, durerea la locul injectării a fost singura reacție adversă observată la 2,7% dintre voluntari după inocularea primei doze de vaccin mRNA-1273 candidat de la compania de biotehnologie Moderna, scrie Sputnik France.

Dar după injectarea celei de-a doua doze, 9,7% dintre voluntari au spus că se simt obosiți, 8,9% au avut dureri musculare, 5,2% dureri articulare, 4,5% dintre voluntari s-au plâns de cefalee și 4,1% au avut dureri la locul injectării.

Unul dintre pacienți, Luke Hutchinson, în vârstă de 43 de ani, a vorbit despre o febră „insuportabilă” după vaccinare.

Administrat în două doze, vaccinul va costa între 50 şi 74 de dolari.

Pfizer BioNTech: cefalee și febră

Vaccinul candidat BNT162 de la Pfizer BioNTech a cauzat dureri de cap la aproximativ 4% dintre participanții la studiile clinice după a doua doză.

Anterior, o persoană care a participat la studiile pentru vaccinul Pfizer din Statele Unite a raportat febră, stare generală de rău și slăbiciune generală după ce a primit a doua doză de vaccin.

Pe 18 noiembrie, gigantul farmaceutic american Pfizer și partenerul său german BioNTech au anunțat că vaccinul lor candidat împotriva Covid-19 a fost eficient la un procent de 95%. Cele două laboratoare intenționează să depună în curând o cerere de autorizare de urgență pentru vaccin în Statele Unite.

O doză de vaccin Pfizer va costa 19,50 USD, deci prețul vaccinării per persoană va fi de aproximativ 40 USD.

741
Tagurile:
vaccin
Tematic
Rusia ar putea produce milioane de vaccinuri contra Covid-19 pe lună din 2021
Triplă lovitură la COVID: cercetătorii ruși dezvoltă noi teste, medicamente și vaccinuri
Companiile de vaccinuri elimină compensaţiile pentru victime

Cum a început Marele Război pentru Apărarea Patriei

23
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
În dimineața de 22 iunie 1941, Germania fascistă și aliații ei au atacat URSS. Au început lupte la frontierele de vest ale Uniunii Sovietice.

Teritoriul Moldovei a devenit unul dintre primele unde Armata Roșie a fost lovită de inamic.

Aviația română a început să efectueze raiduri aeriene pe teritoriul RSS Moldovenească. Primele orașe supuse atacurilor aeriene au fost Bălți, Bolgrad, Chișinău, Cahul și trecerile pe Nistru.

Trupele sovietice au forțat atacatorii să se retragă pe pozițiile inițiale.

Conducerea română a ordonat trupelor traversarea Prutului în apropiere de Cuconeștii Vechi, Sculeni, Leușeni, Cioara și în direcția Cahul, precum și traversarea Nistrului, în preajma localității Cartal.

Trupele germano-române au pierdut în luptele de la graniță în vara anului 41 peste 8000 de persoane.

Ofensiva în Basarabia era efectuată de armata a 11-a germană, armata a 3-a și a 4-a românească care însumau 600 de mii de persoane. Acestora li se opunea armata sovietic 9 și 18.

Trupele germano-române nu au reușit să treacă granița pe segmentul basarabean până în 29 iunie.

Pe segmentul basarabean al frontierei, trupele sovietice au luptat o perioadă mai lungă decât în alte zone și s-au retras doar din cauza situației din Belarus și Ucraina de Vest, pentru a evita încercuirea.

Pe 8 iunie, lângă satul Dolna, divizia moldovenească 95 de puști a înfrânt regimentele 67 Infanterie și 63 Artilerie ale Armatei Române. Peste două zile, inamicul a fost lovit în satul Lăpușna, fiind încetinită avansarea diviziei 72 germane la stația Bâcovăț.

Doar pe 26 iulie trupele sovietice au părăsit în totalitate RSS Moldovenească, după o lună de lupte.

23
 • 22 iunie
  © Sputnik / Vadim Rusu

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie


Загрузка...
Iosefina Pascal

Iosefina Pascal, provocare internațională pentru BigPharma! Au curaj să-i răspundă?

64
(reînnoit 08:18 22.06.2021)
Va răspunde cineva acestei provocări lansate de tânăra jurnalistă și activistă pentru democrație marilor companii farmaceutice occidentale în privința experimentelor și a vaccinurilor?

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Tânăra jurnalistă de investigații pune pe masă probe care atestă că în cazul vaccinării anti-Covid marile companii occidentale au procedat la un studiu – experiment – la nivel mondial.

Sau, cum spune Iosefina Pascal, oamenii au fost ”cobaii unui experiment în masă”!

Iosefina Pascal propune cititorilor săi ”Documentele oficiale care atestă studiul clinic global”, obținute de la US National Library of Medicine.

Astfel în cazul AstraZeneca ea arată ”pentru cei care mai au nevoie de dovezi că sunt cobaii unui experiment în masă”, un document privind „Faza III Studiu dublu-orb, controlat cu placebo, al AZD1222 pentru prevenirea COVID-19 la adulți”, care a început pe 28 august 2020, având data finalizării primare efective 5 martie 2021 și data estimativă de finalizare a studiului -  14 februarie 2023.

În cazul Pfizer BioNTech, un STUDIU pentru a stabili siguranța, tolerabilitatea, imunogenitatea și eficacitatea candidaților la vaccin ARN împotriva COVID-19 la persoane sănătoase.

Data de începere a studiului - 29 aprilie 2020, data estimativă de finalizare primară: 2 noiembrie 2021, data estimativă de finalizare a studiului - 2 mai 2023.

În cazul Moderna (ModernaTX, Inc) e vorba de un STUDIU pentru a evalua eficacitatea, siguranța și imunogenitatea vaccinului mRNA-1273 la adulții cu vârsta de 18 ani și peste pentru a preveni COVID-19.

Data de începere a studiului - 27 iulie 2020, data estimativă de finalizare primară - 27 octombrie 2022, data estimativă de finalizare a studiului - 27 octombrie 2022.

Mai multe detalii pe pagina Iosefinei Pascal, pe care o regăsiți în link-ul de mai jos.

Până atunci ne întrebăm dacă va răspunde cineva acestei provocări lansate de tânăra jurnalistă și activistă pentru democrație marilor companii? Și cum se justifică ideea de experiment care reiese din datele publicate?

64
Tagurile:
Big Pharma, Iosefina Pascal

Загрузка...