Donald Trump,  Joe Biden

SUA: Tribunalul din Pennsylvania amână certificarea rezultatelor alegerilor

318
(reînnoit 18:34 26.11.2020)
Chiar dacă oficialii din Pennsylvania l-au anunțat marți pe democratul Joe Biden drept câștigător al cursei prezidențiale în stat, tribunalul din acest stat a decis să amâne certificarea rezultatelor alegerilor și să stabilească o audiere vineri.

BUCUREŞTI, 26 nov – Sputnik. Președintele american Donald Trump i-a acuzat pe democrați de fraudă și nereguli electorale. Judecătorul din Pennsylvania Patricia McCullough a decis că statul trebuie să amâne acțiunile privind certificarea rezultatelor alegerilor din 2020 și să stabilească o audiere vineri.

Ordinul vine în contextul în care alegătorii din Pennsylvania, inclusiv republicanul Mike Kelly, s-au plâns că votul celor care au absentat fără scuză ar putea încălca constituția statului, potrivit Sputnik News.

„Vești mari!”, a scris Donald Trump pe Twitter în urma anunțului. Anterior, într-un apel telefonic în audierile publice din Pennsylvania, președintele SUA a declarat că are toate dovezile necesare pentru a revendica victoria în alegeri și că are nevoie doar de un judecător neutru care să-i asculte argumentele.

​„Trebuie să răsturnăm [rezultatul] alegerilor. Nu există nicio îndoială că avem toate dovezile, avem toate atestările scrise, avem totul. Tot ce ne trebuie este un judecător care să le asculte în mod adecvat, fără a avea o opinie politică sau vreun alt fel de problemă”, a spus Trump.

Până în prezent, cel puțin patru state americane l-au certificat oficial pe Biden drept câștigător, printre care se numără Pennsylvania, Nevada, Michigan și Georgia.

În același timp, președintele american în exercițiu nu va ceda în faţa „fraudei electorale” și a promis să-și continue bătălia legală pentru a se asigura că toate voturile exprimate în mod real în aceste alegeri prezidențiale sunt legitime.

318
Tagurile:
Alegeri, SUA
Tematic
Polonia nu-l recunoaște învingător pe Biden
Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Biden
Medicina

UE se laudă va obliga furnizorii livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

28
(reînnoit 17:25 24.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să-şi respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID-19.

BRUXELLES, 24 ian - Sputnik. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vrea să liniștească spiritele și declară că UE va obliga companiile farmaceutice să respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID. Dar declarațiile sale nu sunt suficiente ca să rezolve situația, după ce Pfizer şi AstraZeneca au anunţat că vor întârzia livrările către Europa.

„Intenţionăm să facem companiile farmaceutice să-şi respecte contractele pe care le-au semnat... folosind mijloace legale aflate la dispoziţia noastră”, a declarat Michel la postul de radio Europe 1.

Mai multe state din UE s-au plâns deja că întârzierile livrărilor complică foarte mult situația privind rapelul care trebuie efectuat într-un interval precis de timp.

Charles Michel spune acum că UE va insista pe transparenţă în ceea ce priveşte motivele întârzierilor, dar acest gen de explicații nu suplinește întârzierea vaccinărilor.

Oficialul european se laudă însă că, după primele avertismente ale Pfizer cum că vor apărea întârzieri de câteva săptămâni, UE a reuşit să reducă aceste întârzieri prin adoptarea unei atitudini dure.

„Am bătut cu pumnul în masă şi în cele din urmă întârzierile anunţate pentru câteva săptâmâni s-au transformat într-o încetinire a aprovizionării”, a spus preşedintele Consiliului European.
28
Tagurile:
UE, COVID-19
Tematic
Ungaria, succes istoric: a negociat cu Rusia pentru vaccin și pentru furnizarea de gaz
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Noul vaccin rusesc și ce înseamnă ”100% eficacitate”

Загрузка...
Doses de vaccin

Egiptul va înregistra vaccinul rusesc împotriva COVID-19

29
(reînnoit 20:07 24.01.2021)
Egiptul anunță că va înregistra în săptămâna care vine trei vaccinuri împotriva coronavirusului, printre care și cel rusesc - ”Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Egiptul intenționează să înregistreze trei vaccinuri împotriva coronavirusului în următoarele zile, inclusiv cel fabricat în Rusia, a declarat duminică ministrul Sănătății Hala Zayd.

"Am început să luăm măsuri pentru înregistrarea a trei vaccinuri - cel chinezesc, britanic și rusesc. În zilele următoare, vom primi noi loturi de vaccinuri, noile vaccinuri vor fi înregistrate", a declarat ministrul la o conferință de presă televizată.
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Potrivit acesteia, autoritățile au semnat contracte pentru furnizarea a „100 de milioane de doze” de diferite vaccinuri. Ministrul a anunțat începerea unei campanii naționale de vaccinare. Medicii vor fi primii care vor fi vaccinați, începând de luni.

Rusia este gata să livreze vaccinul ”Sputnik V” împotriva coronavirusului în Egipt, este posibilă și transferul de tehnologii pentru producția acestuia pentru a stabili producția vaccinului în această țară arabă, a declarat serviciul de presă al ambasadei ruse pentru RIA Novosti.

Potrivit Ministerului Sănătății din Egipt, peste 161 de mii de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în țară, peste 126 de mii de persoane s-au recuperat și 8902 de pacienți au decedat. Duminică seara, Ministerul egiptean al Sănătății a raportat 680 de cazuri noi de boală și 49 de decese cauzate de aceasta.

29
Tagurile:
Egipt, Sputnik V
Tematic
Dawn: Pakistanul a aprobat utilizarea vaccinului rus Sputnik V
Viktor Orban arată de ce Ungaria achiziționează vaccinul rusesc Sputnik V
Un șef de stat s-a vaccinat cu "Sputnik V" - Video

Загрузка...