Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo)

Ne îndreptăm spre distribuirea vaccinului rusesc în UE?

257
(reînnoit 17:01 25.11.2020)
Agenția europeană a medicamentelor este pe cale să discute cu Rusia furnizarea vaccinului Sputnik V, primul vaccin rusesc împotriva Covid 19, potrivit unui reprezentant al Comisiei Europene.

BRUXELLES, 25 nov - Sputnik. Ca urmare a schimburilor constante între UE și Rusia pe tema vaccinurilor și a tehnologiilor legate de pandemie, procesul a fost accelerat. Agenția europeană a medicamentelor (AEM) a lansat negocieri pe tema vaccinului anti-coronavirus Sputnik V, a anunțat un reprezentant al Comisiei Europene pentru Sputnik

Totuși, el a subliniat că AEM nu a primit solicitări de autorizație pentru a vinde vaccinul pe piața europeană.

”Agenția europeană a medicamentelor nu a primit nici o solicitare de autorizare de vânzare (pe piața UE) a acestui vaccin Contra Covid 19. Dar AEM a fost contactată de fabricant, iar acum sunt primele faze ale discuțiilor”, a explicat el.

El a făcut public de altfel că CE nu dispunea de date asupra vaccinului rusesc.

Anterior, directorul general al Fondului rus de investiții directe, Kirill Dmitriev, a făcut public faptul că, pe 22 octombrie, Fondul a cerut aprobarea vaccinului la Asociația medicală europeană. El nu a exclus posibilitatea de a produce vaccinul anti-Covid Sputnik V în Germania.

”E probabil ca noi să producem vaccinul nostru în Germania”, a dclarat Dmitriev într-un interviu acordat canalului tv Rossiya 24.

La începutul lunii noiembrie, șeful displomației maghiare, Peter Szijjarto, și ministrul rus al industriei și comerțului, Denis Mantourov, au discutat de asemenea furnizarea către Ungaria a vaccinului Sputnik V și fabricarea sa în colaborare.

Bazat pe o platformă de vector de adenoviral uman, Sputnik V, primul vaccin din lume anti-Covid 19, a fost pus la punct de centrul de microbiologie Gamaleia și omologat în Rusia în august 2020. Potrivit ultimelor estimări, are o eficacitate de 95 la sută.

257
Tagurile:
UE, vaccin
Tematic
Ungaria negociază cu Rusia și China pentru vaccin
Venezuela cumpără 10 milioane de doze de vaccin din Rusia
Marea Britanie ar putea avea un vaccin Covid 19 în decembrie
US Visa

SUA date în judecată din cauza vizelor pentru români

81
Partenerul strategic SUA a fost chemat la Curtea de Justiție a UE ca să renunțe la vizele impuse României și altor câteva state aflate în această situație înjositoare.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Pentru că nu au ridicat vizele pentru români, partenerul strategic al României, adică SUA, a fost chemat instanță la Curtea de Justiție a UE într-o acțiune privind eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni, adică și pentru români.

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Corina Crețu:

”Suntem cu un pas mai aproape de ridicarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA. Salut decizia Președintelui Parlamentului European de a introduce la Curtea de Justiție a UE o acțiune privind eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni”, a scris fostul comisar european.

Ea arată că, prin această acțiune în justiție, obligativitatea pentru cetățenii români (alături de cei ai Bulgariei, Croației și Ciprului) de a deține viză la intrarea în SUA ar putea fi ridicată.

”Cred că ar fi o situație normală care ar pune capăt dezechilibrului în care ne aflăm - atât timp cât cetățenii tuturor celorlalte State Membre nu au această obligație”, a atras Corina Crețu atenția asupra anormalului situației.

De altfel, chiar și faptul că este nevoie ca Parlamentul European să intervină prin justiție pentru a obliga SUA să renunțe la vizele pentru cetățenii României, altfel mare partener strategic, constituie o situație extrem de stânjenitoare pentru statul român.

Corina Crețu mai arată că în octombrie 2020 a votat în Parlamentul European rezoluția prin care Comisia Europeană să ceară eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni și subliniază faptul că acest lucru nu ar reprezenta decât respectarea mecanismului de reciprocitate SUA-UE.

”Nu e corectă această dublă măsură”, insistă Corina Crețu care arată că, odată finalizată această procedură, cu sprijinul Consiliului European, în maximum doi ani SUA ar trebui să elimine vizele pentru români.

”În caz contrar, Uniunea Europeană ar trebui să impună vize cetățenilor americani - ceea ce cred că ar reprezenta o situație nedorită atât pentru SUA, cât și pentru UE”, arată Corina Crețu.

81
Tagurile:
Vize, SUA
Tematic
Kremlinul, despre noile sancțiuni UE și SUA împotriva Rusiei
Noi declarații șocante venite din SUA – România, total colonie!
Zaharova: "SUA transmit semnale în gol"

Загрузка...
Джо Байден

Administrarea Biden: SUA nu vrea se implice în războaie interminabile

88
Administrația lui Joe Biden a anunțat că Statele Unite nu vor să se angajeze în războaie interminabile.

BUCUREȘTI, 4 mart - Sputnik. Administrația lui Joe Biden a anunțat miercuri în dispozițiile tranzitorii ale strategiei de securitate națională că Statele Unite nu vor să se angajeze în războaie interminabile.

"Statele Unite nu ar trebui și nu vor participa la războaie„ eterne "care costă mii de vieți și miliarde de dolari. Vom lucra cu răspundere pentru a pune capăt celui mai lung război american din Afganistan”, se arată în document.

Această direcție a strategiei reflectă poziția fostului președinte american Donald Trump, care s-a opus războaielor constante și a încercat să le pună capăt prin retragerea trupelor din Irak și Afganistan.

Administrația Biden intenționează să prezinte o strategie deplină de securitate națională la sfârșitul acestui an.

88
Tagurile:
SUA, Joe Biden
Tematic
Kremlinul a comentat declarațiile lui Biden despre Crimeea
SUA au atacat Siria – la ordinul lui Biden
VIDEO: Biden și-a uitat masca în timp ce pleacă de la tribună

Загрузка...

Vaccinare sau test prealabil pentru intrarea în restaurante

0
(reînnoit 09:38 04.03.2021)
Organizația Patronală HORA a propus astăzi câteva soluții pentru funcționarea fără restricții a restaurantelor.

BUCUREȘTI, 4 mar – Sputnik. HORA propune prezentarea unui certificat de vaccinare sau testarea rapidă la intrarea în restaurante ca soluție pentru funcționarea fără restricții a domeniului HORECA.

HORA  arătat într-un comunicat de presă transmis astăzi că industria HORECA „trebuie decuplată de la incidența de 3\1000” pentru a-și reia activitatea fără restricții.

„Susținem o revenire cu precauție, iar siguranța comunității este primordială, pentru a ne putea bucura cât mai curând de un trend ascendent în industria turismului. Pentru asta, avem toată deschiderea de a colabora și de a susține programul de măsuri de siguranță, pentru care ne bazăm pe sprijinul autorităților pentru a fi implementat și respectat cu rigurozitate și conform cu legislația în vigoare”, au transmis reprezentanții industriei HORECA.

Pentru acest lucru, organizația patronală propune mai multe variante care vor da posibilitatea funcționării fără restricții a restaurantelor și spațiilor de evenimente. Astfel, HORA a propus prezentarea unui certificat de vaccinare, testarea PCR sau test rapid cu 48 de h înainte de a participa la un eveniment sau o masă a la carte sau testarea rapidă la intrarea în incinte.

0
Tagurile:
Restaurante
Tematic
Dezastru la restaurante chinezești din Capitală! Amenzi uriașe, locații închise
Cifre alarmante: rata șomajului în hoteluri și restaurante a ajuns la 60%
Președintele patronatului HoReCa: Circa 25% dintre restaurante nu se vor mai redeschide

Загрузка...