Medicina

Un nou contract pentru vaccin anti-Covid al șaselea!

190
(reînnoit 16:19 24.11.2020)
Ursula von de Leyen a anunțat un nou contract încheiat de Comisia Europeană pentru achiziția unui vaccin – al șaselea – un vaccin din care ar putea beneficia și România.

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Un anunț de ultimă oră făcut de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: UE ”securizează” achizția unui nou vaccin anti COVID.

De data asta este vorba de un contract cu societatea americană Moderna, în vederea furnizării a 160 de milioane de doze de vaccin.

Anunțul a fost făcut pe Twitter de Ursula von der Leyen.

”Mâine (miercuri, n.n.) vom aproba un al șaselea contract pentru până la 160 de milioane de doze de al vaccinului Moderna”, scrie președinta Comisiei Europene.

Ursula von de Leyen spune că astfel ”Construim unul dintre cele mai cuprinzătoare portofolii de vaccinuri # COVID19 din Europa și Africa pe globul pământesc.

”Vaccinurile sigure și eficiente ne pot ajuta să punem capăt pandemiei”, arată președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Reamintim că Moderna, firma americană cu care CE a făcut contractul, nu are în portofoliu crearea de vaccinuri – și este considerată o companie relativ nouă în domeniu.

De asemenea, nu este clar dacă vreunul din vaccinurile cu care UE a făcut contracte are toate autorizările necesare. Această problemă este ridicată și de mulți medici români și europeni.

190
Tagurile:
COVID-19, vaccin
Tematic
Marea Britanie ar putea avea un vaccin Covid 19 în decembrie
1,5 mil. doze vaccin rusesc Sputnik V, produse în decembrie
Venezuela cumpără 10 milioane de doze de vaccin din Rusia
Triplă lovitură asupra pandemiei: Rusia testează al treilea vaccin
Ungaria negociază cu Rusia și China pentru vaccin
Medicina

UE se laudă va obliga furnizorii livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

28
(reînnoit 17:25 24.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să-şi respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID-19.

BRUXELLES, 24 ian - Sputnik. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vrea să liniștească spiritele și declară că UE va obliga companiile farmaceutice să respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID. Dar declarațiile sale nu sunt suficiente ca să rezolve situația, după ce Pfizer şi AstraZeneca au anunţat că vor întârzia livrările către Europa.

„Intenţionăm să facem companiile farmaceutice să-şi respecte contractele pe care le-au semnat... folosind mijloace legale aflate la dispoziţia noastră”, a declarat Michel la postul de radio Europe 1.

Mai multe state din UE s-au plâns deja că întârzierile livrărilor complică foarte mult situația privind rapelul care trebuie efectuat într-un interval precis de timp.

Charles Michel spune acum că UE va insista pe transparenţă în ceea ce priveşte motivele întârzierilor, dar acest gen de explicații nu suplinește întârzierea vaccinărilor.

Oficialul european se laudă însă că, după primele avertismente ale Pfizer cum că vor apărea întârzieri de câteva săptămâni, UE a reuşit să reducă aceste întârzieri prin adoptarea unei atitudini dure.

„Am bătut cu pumnul în masă şi în cele din urmă întârzierile anunţate pentru câteva săptâmâni s-au transformat într-o încetinire a aprovizionării”, a spus preşedintele Consiliului European.
28
Tagurile:
UE, COVID-19
Tematic
Ungaria, succes istoric: a negociat cu Rusia pentru vaccin și pentru furnizarea de gaz
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Noul vaccin rusesc și ce înseamnă ”100% eficacitate”

Загрузка...
Doses de vaccin

Egiptul va înregistra vaccinul rusesc împotriva COVID-19

29
(reînnoit 20:07 24.01.2021)
Egiptul anunță că va înregistra în săptămâna care vine trei vaccinuri împotriva coronavirusului, printre care și cel rusesc - ”Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Egiptul intenționează să înregistreze trei vaccinuri împotriva coronavirusului în următoarele zile, inclusiv cel fabricat în Rusia, a declarat duminică ministrul Sănătății Hala Zayd.

"Am început să luăm măsuri pentru înregistrarea a trei vaccinuri - cel chinezesc, britanic și rusesc. În zilele următoare, vom primi noi loturi de vaccinuri, noile vaccinuri vor fi înregistrate", a declarat ministrul la o conferință de presă televizată.
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Potrivit acesteia, autoritățile au semnat contracte pentru furnizarea a „100 de milioane de doze” de diferite vaccinuri. Ministrul a anunțat începerea unei campanii naționale de vaccinare. Medicii vor fi primii care vor fi vaccinați, începând de luni.

Rusia este gata să livreze vaccinul ”Sputnik V” împotriva coronavirusului în Egipt, este posibilă și transferul de tehnologii pentru producția acestuia pentru a stabili producția vaccinului în această țară arabă, a declarat serviciul de presă al ambasadei ruse pentru RIA Novosti.

Potrivit Ministerului Sănătății din Egipt, peste 161 de mii de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în țară, peste 126 de mii de persoane s-au recuperat și 8902 de pacienți au decedat. Duminică seara, Ministerul egiptean al Sănătății a raportat 680 de cazuri noi de boală și 49 de decese cauzate de aceasta.

29
Tagurile:
Egipt, Sputnik V
Tematic
Dawn: Pakistanul a aprobat utilizarea vaccinului rus Sputnik V
Viktor Orban arată de ce Ungaria achiziționează vaccinul rusesc Sputnik V
Un șef de stat s-a vaccinat cu "Sputnik V" - Video

Загрузка...