Coronavirus în Franța, Emmanuel Macron

Franţa: Ce măsuri privind carantina ar putea anunța Macron

849
(reînnoit 15:58 24.11.2020)
Preşedintele Emmanuel Macron va dezvălui marți seara, 24 noiembrie, noile reguli referitoare la carantină, care vor intra în vigoare începând din weekend. Un consilier al executivului a vorbit despre măsurile la care s-ar putea aștepta francezii.

BUCUREŞTI, 24 nov – Sputnik. Marți, 24 noiembrie la ora 20:00, Emmanuel Macron va susține un discurs în care va anunța în ce măsură vor putea fi relaxate restricţiile începând din weekend.

Un consilier al executivului a vorbit, într-o declaraţie pentru publicaţia Parisien, despre limitele acestei relaxări.

„Chiar dacă situația epidemică sugerează o îmbunătățire, situația din spitale nu permite luarea în considerare a renunţării la carantină. Doar o relaxăm. Atâta timp cât se menţine certificatul pentru ieșirea [din casă], asta înseamnă că regula este ca oamenii să rămână acasă, că ieșirea afară este o derogare, chiar dacă motivele vor fi extinse”, a declarat acesta, potrivit Sputnik France. 

Afacerile neesențiale și lăcașurile de cult

Așa-numitele companii „neesențiale” se îndreaptă spre o redeschidere „în jurul datei de 1 decembrie”, sau chiar din acest weekend, cu protocoale de sănătate actualizate. Şi în privinţa lăcașurilor de cult poate fi o situaţie similară, reprezentanții acestora având luni discuţii, prin videoconferință, cu cabinetul lui Gerald Darmanin.

În legătură cu posibilitatea de a se ieşi din casă mai mult de o oră sau de un kilometru depărtare, consilierul a spus că „va exista o limitare a numărului de kilometri. Se vor mări puțin? Acest lucru este în dezbatere”.

În timpul unei intervenții în fața biroului executiv, prim-ministrul a reamintit că nu este vorba de renunţare la carantină, ci despre o reajustare a măsurilor.

„Primul lucru pe care îl avem în față sunt petrecerile de revelion, care sunt fabrici de Covid. Aceasta este situaţia pe care trebuie să o rezolvăm”, a argumentat acesta.

849
Tagurile:
Macron, Franța
Tematic
Marine Le Pen: „realegerea lui Trump, benefică pentru Franța”
VIDEO - Manifestanții turci au strigat în Franța ”Allahu Akbar”
VIDEO: O nouă IZOLARE în Franța - proteste nocturne la Paris
Macron - nu există nicio problemă cu vreo religie în Franța
Franța: COVID - 19 nu se va opri până la Crăciun - infectări la fiecare 30 de secunde
Medicina

UE se laudă va obliga furnizorii livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

29
(reînnoit 17:25 24.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să-şi respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID-19.

BRUXELLES, 24 ian - Sputnik. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vrea să liniștească spiritele și declară că UE va obliga companiile farmaceutice să respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID. Dar declarațiile sale nu sunt suficiente ca să rezolve situația, după ce Pfizer şi AstraZeneca au anunţat că vor întârzia livrările către Europa.

„Intenţionăm să facem companiile farmaceutice să-şi respecte contractele pe care le-au semnat... folosind mijloace legale aflate la dispoziţia noastră”, a declarat Michel la postul de radio Europe 1.

Mai multe state din UE s-au plâns deja că întârzierile livrărilor complică foarte mult situația privind rapelul care trebuie efectuat într-un interval precis de timp.

Charles Michel spune acum că UE va insista pe transparenţă în ceea ce priveşte motivele întârzierilor, dar acest gen de explicații nu suplinește întârzierea vaccinărilor.

Oficialul european se laudă însă că, după primele avertismente ale Pfizer cum că vor apărea întârzieri de câteva săptămâni, UE a reuşit să reducă aceste întârzieri prin adoptarea unei atitudini dure.

„Am bătut cu pumnul în masă şi în cele din urmă întârzierile anunţate pentru câteva săptâmâni s-au transformat într-o încetinire a aprovizionării”, a spus preşedintele Consiliului European.
29
Tagurile:
UE, COVID-19
Tematic
Ungaria, succes istoric: a negociat cu Rusia pentru vaccin și pentru furnizarea de gaz
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Noul vaccin rusesc și ce înseamnă ”100% eficacitate”

Загрузка...
Doses de vaccin

Egiptul va înregistra vaccinul rusesc împotriva COVID-19

30
(reînnoit 20:07 24.01.2021)
Egiptul anunță că va înregistra în săptămâna care vine trei vaccinuri împotriva coronavirusului, printre care și cel rusesc - ”Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Egiptul intenționează să înregistreze trei vaccinuri împotriva coronavirusului în următoarele zile, inclusiv cel fabricat în Rusia, a declarat duminică ministrul Sănătății Hala Zayd.

"Am început să luăm măsuri pentru înregistrarea a trei vaccinuri - cel chinezesc, britanic și rusesc. În zilele următoare, vom primi noi loturi de vaccinuri, noile vaccinuri vor fi înregistrate", a declarat ministrul la o conferință de presă televizată.
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Potrivit acesteia, autoritățile au semnat contracte pentru furnizarea a „100 de milioane de doze” de diferite vaccinuri. Ministrul a anunțat începerea unei campanii naționale de vaccinare. Medicii vor fi primii care vor fi vaccinați, începând de luni.

Rusia este gata să livreze vaccinul ”Sputnik V” împotriva coronavirusului în Egipt, este posibilă și transferul de tehnologii pentru producția acestuia pentru a stabili producția vaccinului în această țară arabă, a declarat serviciul de presă al ambasadei ruse pentru RIA Novosti.

Potrivit Ministerului Sănătății din Egipt, peste 161 de mii de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în țară, peste 126 de mii de persoane s-au recuperat și 8902 de pacienți au decedat. Duminică seara, Ministerul egiptean al Sănătății a raportat 680 de cazuri noi de boală și 49 de decese cauzate de aceasta.

30
Tagurile:
Egipt, Sputnik V
Tematic
Dawn: Pakistanul a aprobat utilizarea vaccinului rus Sputnik V
Viktor Orban arată de ce Ungaria achiziționează vaccinul rusesc Sputnik V
Un șef de stat s-a vaccinat cu "Sputnik V" - Video

Загрузка...