OMS anunță al treilea val al pandemiei în Europa

190
(reînnoit 16:40 22.11.2020)
Un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat că Europa va fi lovită de un al treilea val de pandemie la începutul anului 2021 pentru că nu și-a construit infrastructura necesară combaterii coronavirusului.

BRUXELLES, 22 nov - Sputnik. David Nabarro, de la OMS, a avertizat într-un interviu acordat ziarelor elvețiene că Europa nu și-a construit infrastructura necesară pentru a face față pandemiei și că va fi lovită de un al treilea val de coronavirus în 2021.

Эмблема ВОЗ на входе в здание штаб-квартиры организации в Женеве
© Sputnik / Алексей Витвицкий

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a spus Nabarro, un britanic care a vrut să devină director general al OMS în 2017.

Europa s-a bucurat degeaba și pe termen scurt de scăderea ratelor de infecție, dar acestea  cresc din nou în prezent. Germania și Franța au avut parte ieri de creșterea cazurilor cu 33.000 în total, Elveția și Austria au mii de cazuri zilnic, în timp ce Turcia a raportat un record de 5.532 de noi infecții.

Nabarro a lăudat în schimb răspunsul unor țări asiatice, cum ar fi Coreea de Sud, unde numărul infecțiile este acum relativ scăzut.

”Oamenii sunt pe deplin implicați, adoptă comportamente care îngreunează răspândirea virusului. Se mențin la distanță, poartă măști, se izolează când sunt bolnavi, se spală pe mâini. Protejează cele mai periclitate grupuri”, a spus oficialul.

El a observat că Asia nu a relaxat restricțiile prematur și a dat și sfaturi europenilor în acest sens:

„Trebuie să așteptați până când numărul cazurilor este scăzut și să rămână scăzut”, a spus el, observând că reacția Europei a fost incompletă.

190
Tagurile:
Europa, Pandemie, OMS
Tematic
Rusia - una dintre primele țări care solicită OMS înregistrarea vaccinului anti-Covid
OMS: Diferențele dintre simptomele de GRIPĂ și COVID - 19
OMS: „Deschideţi şcolile! Nu ne permitem o generaţie pierdută”
OMS crede că școlile trebuie deschise
OMS: Vaccinul nu va înlocui alte instrumente anti-pandemie
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

111
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

111
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

54
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

54
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...